Zgomot metalic de la discuri/placute spate

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Zgomot metalic de la discuri/placute spate

Hello,

Am un Accord 2.0 SSE AT din 2008 cu aproape 29k km la bord.
    De circa 1000km am inceput sa aud un zgomot metalic de la rotile spate (parca pe stanga mai mult decat dreapta, dar cred ca sunt eu subiectiv ca stanga e mai aproape de locul soferului ). Zgomotul se aude invariabil si la viteze f mici si la viteza normala. Si cand franez si cand nu actionez frana.

Inclin sa cred ca sunt placutele duse - nu imi pot da seama uitandu-ma la ele daca sunt mancate sau nu. Am auzit ca ar exista un "fir metalic" sau ceva similar in placute cu rolul de a produce acest zgomot in momentul in care placutele trebuiesc inlocuite.

Am incercat sa folosesc search-ul de pe forum fara prea mare succes, asadar vin la voi cu urmatoarele 2 intrebari.

1. e de la placute? sunt sanse sa fie de la altceva?
    2. ce placute default pun cei de la ASKO si unde gasesc alternative. Ma gandesc ca daca mi le cumpar eu ies mai ieftin. Ce placute recomandati? Se schimba toate 4,nu?

3. oricum tre sa ajung la revizia de 30k - de unde pot sa imi cumpar si ulei? (daca tot imi cumpar placutele)

Multumesc tare mult pt ajutor si sper sa nu radeti prea tare de problema mea

O saptamana faina,
    Bob
    hondatu
    Administrator
    Last edited by hondatu; 21-11-15, 04:11.
    Hawkeye: 2008 Honda Accord SSE A/T Nighthawk Black Pearl
    Blogu'

Salut.

Zgomotul metalic pe care il descrii mai sus, l-am avut si eu la Accord-ul meu la aproximativ 35000km daca nu ma insel, si era un sunet ascutit de metal pe metal. Era prezent in timpul rularii indiferent daca franam sau nu.
    Acesta era produs de o placuta de metal atasata placutei de frana (un fel de martor de informare al uzurii placutelor) la contactul cu discul de frana. Zgomotul a devenit foarte stringent si cum nu eram foarte aproape de vreun service si era si w/e, pur si simplu l-am scos (operatiune ce implica demontarea placutei de frana) sa pot circula pret de cateva sute de km pana cand am ajuns in service, unde au fost inlocuite toate 4.
    Coincidenta sau nu, mie tot placuta stanga spate mi s-a consumat mai repede, celelate fiind inca in stare relativ buna (din service mi-au spus "ca ar mai fi mers vreo 7-8000km").

Nu sunt in masura sa-ti recomand ce placute sa-ti pui, pentru ca eu sunt doar la al 2-lea set si anume TRW. Eu unul sunt multumit de ele in cei aproximativ 17000km rulati, insa trebuie sa recunosc faptul ca frana a devenit un pic a la Megane (in loc de un termen mai potrivit), in sensul ca a devenit mai sensibila, lucru cu care m-am obisnuit.
    http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/zaGini/

Comment

asta trebuie sa fie atunci - martor de informare al uzurii placutelor. multumesc mult pentru raspuns.

ramane intrebarea - ce placute si de unde sa mi le cumpar sau sa merg pe mana celor pe care mi le vor recomanda cei de la Asko cand ajung la revizie
      Blogu'

Comment

eu am cumparat ulei mobil1 si placute textar de la colegul de forum mobiloil, pretul a fost considerabil mai mic fata de serviceul honda.

Singurul dejavantaj la aceste placute este faptul ca scartaie putin pana se incalzesc ... in rest sunt multumit.
        EX. Accord '05 CL9 Satin Silver
        Del Sol '94 ESI
        CIVIC X 1.5 Sport Plus CVT
        BMW Z4 '03 Titan Silver

Comment

thanks for the tips.
          mie imi recomanda lumea placute greenstuff
          Blogu'

Comment

Aceeasi problema am avut si eu, tot stanga spate.
            Cica din momentul huruitului mai ai 100 km pana la schimb.
            Verifica integritatea discurilor spate, la mine a fost necesar sa le schimb.
            Eu am discuri spate si placute greenstuff de la EBC si se observa o diferenta considerabila, in bine.
            Cat as fi dat pe placutele OEM atat m-au costat placutele + discurile Turbogroove spate.

Comment

Working...
            X