Alt ambreiaj necesar pt. 2.2 i-CTDi remapat la 170 CP?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Alt ambreiaj necesar pt. 2.2 i-CTDi remapat la 170 CP?

Am dus puterea de la 140cp la 170cp si dupa 20.000 km trebuie de fiecare data sa schimb ambreiajul. NU STIE CINEVA DE UNDE POT CUMPARA UN AMBREIAJ SPORT PT ACEST MODEL???
    Daca aveti idee va rog spuneti-mi si mie. Multumesc.
    ticker
    Administrator
    Last edited by ticker; 11-11-08, 18:41.
    2.2 VTEC 218cp

Ca raspuns, nu se potriveste ambreiajul de Accord Euro Type R?
    Zic si eu in necunostinta de cauza, nu aruncati cu oo

LE: interesanta semnatura ta !
    ticker
    Administrator
    Last edited by ticker; 11-11-08, 18:42.
    ......*** HD-08-EFK ***...... .. .....*** HD-12-DEE ***
    ..........Daca ma claxonezi in trafic am sa iti spun ce a zis Clarkson despre masina ta !!!

Comment

La tine in semnatura scrie doua sute si de cai. Cat ai pana la urma? Ca am si eu 170 si n-am probleme...
      Accord '06 2.2 i-CTDI Exec

Comment

Semnatura zice VTEC si cred ca e vb de un H22.

Cat despre ambreiaj, ideea nu e sa-ti iei un ambreiaj sport care cupleaza mai repede, ci unul care rezista la cuplu mai mare. Totusi, ma mir, pt ca si eu am si ambreiajul nu da nici un semn de oboseala dupa 25k km de la resoftare.

Comment

E vorba de stilul de mers, la diesel e usor sa prajesti un ambreiaj din cauza cuplului mult mai mare decat la un motor aspirat.
          Cresteri de putere Honda motorizari benzina si diesel.
          Civic TypeR FK2 '16 Milano Red | Jazz '05

ex - Accord '06 CN1 |ex - Accord '02 Type-R | ex -CRX '92 DelSol VTI | ex - Accord '09 Tourer | ex - Type-R '07 Milano Red | ex - Honda S2000
          ex. Mitsubishi '12 EVOLUTION X TC-SST | ex. Mitsubishi '12 EVOLUTION X GSR | ex. Type-R '07 Time Attack car | ex. BMW '07 X3 X-Drive 35d

Comment

Si pe mine ma roade un 170, dar n-am vaz nicaieri consecintele. Daca din 20 in 20 mii km trebuie schimbat ambreajul... not thanks. Consumul cu cat creste?
            Accord 2.2 i-CTDi 140hp with steroids. EXEC/NAV 2007, IS-64-CZE
            http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/Pret/

Comment

La modificari normale si stil de condus obisnuit nu pica ambreiajul din 20 in 20 mii km ambreiajul. Asta nu inseamna ca daca daca faci liniute la toate semafoarele cu patinarea ambreiajului, acesta nu va ceda la un moment dat. De asemenea cea mai mare uzura a unui ambreiaj este statul la semafor cu piciorul pe pedala.

ex - Accord '06 CN1 |ex - Accord '02 Type-R | ex -CRX '92 DelSol VTI | ex - Accord '09 Tourer | ex - Type-R '07 Milano Red | ex - Honda S2000
              ex. Mitsubishi '12 EVOLUTION X TC-SST | ex. Mitsubishi '12 EVOLUTION X GSR | ex. Type-R '07 Time Attack car | ex. BMW '07 X3 X-Drive 35d

Comment

Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine de ce la liniute se uzeaza mai repede ambreiajul? Stiu ca patinatul excesiv al ambreiajului cauzeaza, insa la liniute nu prea se patineaza intrucat dai drumul repede la ambreiaj...
                La marirea puterii motorului mi-e clar (creste implicit si cuplul) etc.
                Va multumesc si imi cer scuze
                Astra H, 1.6 Twinport

Comment

Originally posted by brakus View Post
                  Am dus puterea de la 140cp la 170cp si dupa 20.000 km trebuie de fiecare data sa schimb ambreiajul. NU STIE CINEVA DE UNDE POT CUMPARA UN AMBREIAJ SPORT PT ACEST MODEL???
                  Daca aveti idee va rog spuneti-mi si mie. Multumesc.
                  Vezi ca la diesel ambreiajul sport nu e o solutie prea buna, fiindca acel cuplu mare va dauna in alte parti, iar socurile violente se vor duce direct in cutie. Vb lui Basescu "iarna nu-i ca vara", la fel "disel nu e ca benzina". Documenteaza-te f bine inainte sa pui ambreiaj sport pe masina DIESEL.

Ca exemplu iti pot da: Un prieten apropiat a facut ce vrei tu sa faci. Nu i-a mai cazut ambreiajul niciodata, dar e la a treia cutie de viteze, prima schimbata in garantie cu buna-vointa multa si interventii, iar a doua pe banutul clientului . Eu in Iasi sunt inconjurat de dieseluri chipuite si ras-chipuite, la care se schimba ambreiajele constant, dar cel sport nu e solutia optima.

Comment

Concluzia, daca vrei liniute nu lua diesel.

Comment

Uite chiar am sa intreb printre colegii mei TDI-RACE, sa vad daca au gasit vreo varianta de compromis ..... dar din cate tin eu minte, se merge pe principiul anul si ambreiajul

Comment

Dar legat de consum? mentinand acelasi still, before & after?
                        Accord 2.2 i-CTDi 140hp with steroids. EXEC/NAV 2007, IS-64-CZE
                        http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/Pret/

Comment

Originally posted by Doc View Post
                          Concluzia, daca vrei liniute nu lua diesel.
                          NU VREAU NICI O LINIUTA PT K AM TYPE R-UL PT LINIUTE!!!
                          ... pur si simplu nu m mai tine ambreiajul dupa 20000 km si tre s-l schimb!!!

Originally posted by Pret View Post
                          Dar legat de consum? mentinand acelasi still, before & after?
                          Consumul nu s modifica abs deloc si nici consumul d ulei. Singura buba la mine e ambreiajul...

Originally posted by andreicsa View Post
                          Uite chiar am sa intreb printre colegii mei TDI-RACE, sa vad daca au gasit vreo varianta de compromis ..... dar din cate tin eu minte, se merge pe principiul anul si ambreiajul
                          Merci pt ajutor... Cam la principiul asta m-am gandit si eu... sau un ambreiaj sport.

Originally posted by CristiZ View Post
                          La tine in semnatura scrie doua sute si de cai. Cat ai pana la urma? Ca am si eu 170 si n-am probleme...
                          In semnatura e VTEC-ul d p ACCORD-ul TYPE R 2002 d 218CP.

Originally posted by Pret View Post
                          Si pe mine ma roade un 170, dar n-am vaz nicaieri consecintele. Daca din 20 in 20 mii km trebuie schimbat ambreajul... not thanks. Consumul cu cat creste?
                          Consumul d carburant si d ulei nu creste deloc... doar ambreiajul s prajeste... iar puterea p care o dezvolta dupa c il cipuiesti e uimitoare dar... ramane decizia ta.

Originally posted by Doc View Post
                          La modificari normale si stil de condus obisnuit nu pica ambreiajul din 20 in 20 mii km ambreiajul. Asta nu inseamna ca daca daca faci liniute la toate semafoarele cu patinarea ambreiajului, acesta nu va ceda la un moment dat. De asemenea cea mai mare uzura a unui ambreiaj este statul la semafor cu piciorul pe pedala.
                          NU AM FACUT NICI O LINIUTA SI NU AM TRAS D EA CUM TRAG D TYPE R. Pur si simplu pica ambreiajul din 20.000 in 20.000 d km! (
                          ticker
                          Administrator
                          Last edited by ticker; 13-11-08, 22:24.
                          2.2 VTEC 218cp

Comment

Eu trebuie sa schimb ambreiajul a treia oara.Primul a fost schimbat la 43k al doilea la 74k si acum am 90k si patineaza si asta.In schimb am constatat ca patineaza numai la vitezele 3,4 si 5 in intervalul 2000-2800 rpm adica la cuplu maxim.(dar numai daca accelerez brusc)Sub aceasta turatie nu patineaza peste 2800 rpm nu patineaza indiferent de treapta de viteza.Am mers si pe A2 cu 230 si nu patineaza nici de-al naibii.Incep sa cred ca e alta problema si am auzit niste zvonuri ca pe masura ce se uzeaza ar trebui sa se autoregleze(probabil sa preseze mai tare...sper sa nu vorbesc prostii) in functie de uzura dar sistemul respectiv are probleme de fiabilitate(sursa: un mecanic de la Carpati).
                            Concluzia mea este ca teoretic discul de ambreiaj se uzeaza aprox. 10 % in 20k iar daca acest sistem nu functioneaza cum trebuie patineaza mai intai ca la mine si apoi pe masura ce uzura creste aceasta plaja de turatie se mareste.De data asta voi face in asa fel incat sa fiu prezent in service cand il schimb pentru a vedea si ochiu' meu cat e de uzat.
                            Nu forjej aiurea, nu dau scartzuri pe la semafoare dar merg mult la drum lung unde datorita cuplului mare depasirile sunt un deliciu.
                            Daca vreunul din voi a mai schimbat kit-ul de ambreiaj spuneti-mi va rog, ati vazut piesele vechi?
                            '05 S2000
                            '05 Accord LS i-CTDI
                            '08 Lexus RX 400h

Comment

Atunci e posibil sa fie problema de la placa de presiune. S-ar putea sa fie prea moale.

Comment

Working...
                              X