Accord '09 vs. A4 vs C Classe vs. Seria 3 vs. Lexus IS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Accord '09 vs. A4 vs C Classe vs. Seria 3 vs. Lexus IS

Stiu ca cei de la Honda vor sa intre in segmentul premium la concurenta cu Audi A4, Mercedes C Classe, BMW seria 3.
    Ar fi interesant sa aud parerile posesorilor de Accord. Sa nu luam pretul in considerare pentru ca cei de mai sus ar pierde din start.
    La Accord am gasit cateva dezavantaje: lipsa optionalelor, probleme cu service-ul, nu exista harta Romaniei pt sistemul de navigatie (din cate am auzit cei cu Audi au), vopsea sensibila (am trecut prin niste iarba si se vad mici zgarieturi), materialul flexibil de la partea inferioara a schimbatorului pare ieftin si sensibil, imitatia de lemn se zgarie usor, cotiera nu e destul de lunga.
    Despre celelalte masini nu stiu foarte multe asa ca astept de la voi sa gasiti dezavantaje si mizerii .
    '07 Jazz 1.4 i-DSI M/T
    http://hondafan.etp.ro/gallery/v/MF/

o alta problema mai este lipsa de motorizari fata de cei 3
    bmw mai avansat la capitolul motoare in momentul de fata motor de 2l 170 de cai consum mixt 6.1l/100km 0-100 in 8.2 , nu cunosc restul
    Honda Accord 2006 2.0 ES

http://hondafan.etp.ro/gallery/v/aleksey/

Comment

Originally posted by aleksey View Post
      o alta problema mai este lipsa de motorizari fata de cei 3
      bmw mai avansat la capitolul motoare in momentul de fata motor de 2l 170 de cai consum mixt 6.1l/100km 0-100 in 8.2 , nu cunosc restul
      Posibil...oricum trebuie sa tinem cont si de fiabilitate. Poate ca cei de la BMW suprasolicita motorul ca sa obtina performantele si consumul asta si in acest caz scade fiabilitatea.

Mi-am configurat pe site la Audi un A4 cu motor 2.0 si fara nimic pe el. La final nu aveam scris la dotari decat "cric". )
      hondatu
      Administrator
      Last edited by hondatu; 20-08-08, 16:45.
      '07 Jazz 1.4 i-DSI M/T

Comment

Vopseaua la Honda este ecologica, pe baza de apa.
        Mercedes are probleme de fiabilitate ( nu fac valva pe tema asta, dar asta-i adevarul ?
        Audi e scump, scump....
        BMW sufera si ei la reprezentante, putine in tara.....
        Prefer HONDA, am de toate........... ( din punctul meu de vedere )
        Iubesc masinile japoneze. Ele nu mint, nu inseala !
        ACURA & HONDA SUV FAN CLUB ROMANIA - http://daimyo.ro/index.php?action=forum

Comment

Sa nu luam pretul in considerare pentru ca cei de mai sus ar pierde din start.
          Daca nu luam pretul in considerare atunci cum poti compara un 335xi cu toate dotarile posibile, de 300cp AWD, cu un Accord de 200CP FWD??

Parerea mea e ca nu concureaza direct cu niciunul dintre modelele de mai sus. La 30.000 ddp de abia cumperi o echipare slaba, oricare ar fi modelul de nemţoaică.

Daca ai un buget suficient de mare, sincer Accordul iese din joc in favoarea uneia din trio-ul mentionat, sau Lexus pentru cine iubeste japonezele. Deci pana la urma tot o chestie de bani este.

cotiera nu e destul de lunga.
          De aceea este extensibila, incearca sa tragi de ea
          dio
          Administrator
          Last edited by dio; 20-08-08, 07:27.
          2.0i 2005

Comment

Originally posted by dio View Post
            Daca nu luam pretul in considerare atunci cum poti compara un 335xi cu toate dotarile posibile, de 300cp AWD, cu un Accord de 200CP FWD??

Parerea mea e ca nu concureaza direct cu niciunul dintre modelele de mai sus. La 30.000 ddp de abia cumperi o echipare slaba, oricare ar fi modelul de nemţoaică.

Daca ai un buget suficient de mare, sincer Accordul iese din joc in favoarea uneia din trio-ul mentionat, sau Lexus pentru cine iubeste japonezele. Deci pana la urma tot o chestie de bani este.

De aceea este extensibila, incearca sa tragi de ea
            Ai dreptate dio, daca vorbim de pret nu concureaza cu nimeni (cea mai buna alegere daca bugetul tau e limitat la 30 000), daca luam in calcul dotarile pe care le ofera cele 3 marci Honda este surclasata fara nici o problema. Cu toate acestea eu vroiam sa le compar la dotari echivalente, motoare echivalente etc. Am descis thread-ul asta pentru ca cei de la Honda au nominalizat cele 3 masini ca fiind concurenta Accord-ului.

Stiu ca este extensibila cotiera dar oricum mi-as regla scaunul si volanul parca tot nu stau confortabil. Ar fi trebuit sa fie ceva mai lunga, macar cu 5 cm. Nu sunt singurul...mai era cineva pe site care mentiona problema asta. Am 1.73 m deci sunt in limitele normale de inaltime.

Cred ca m-am grabit sa deschid thread-ul asta pentru ca nu stiu foarte multe despre concurente. Mai bine ma documentez intai si o sa revin cu argumente in favoarea Accord-ului sper.

Originally posted by tokyodream View Post
            Vopseaua la Honda este ecologica, pe baza de apa.
            S-a vorbit mult pe site de vopseaua foarte sensibila dar tot de aici stiu ca sunt si alti producatori ce au problema asta, bmw fiind unul dintre ei. Mercedes cica ar folosi o vopsea cu nano-nushce care este mai rezistenta la zgarieturi.
            hondatu
            Administrator
            Last edited by hondatu; 20-08-08, 16:45.
            '07 Jazz 1.4 i-DSI M/T

Comment

la dotari echivalente, motoare echivalente
              Pai daca impui limitarile astea, e clar ca Accord va fi mai ieftin si chiar mai bun per total. BMW si Merc sunt mai mici si mai scumpe, Audi mai urat.

De obicei insa omul isi triaza bunurile in special dupa bani, cel putin in Romania. Zici: am X buget, ce pot lua cel mai bun in banii astia? Asa castiga detasat Accord. Ca si materiale si finisari este la nivelul celor trei mentionate, daca nu mai sus. Ca pret e mai jos. Deci... concluzia e clara.

Daca ai mai multi bani, treaba se diversifica. Ai clase superioare, motoare mai puternice, ai SUV-uri, etc.
              2.0i 2005

Comment

Motorul de BMW de 170cp de pe 320i are capacitate cilindrica 2200cmc.
                Pe de alta parte, motoarele BMW (cele pe benzina) sunt foarte fiabile daca sunt exploatate corect. Pe motoare diesel, din pacate mai pica turbine si pompe de motorina.. De asemenea, multi spun ca pica si injectoare dar eu de cand am BMW, de 3 ani, nu cunosc pe nimeni care sa fii avut probleme cu injectoarele. Si cunosc minim 50 de proprietari de BMW (sunt si membru al BMWClub).
                Una din principalele probleme la BMW (din pct meu de vedere) este fiabilitatea componentelor directiei si articulatiilor fata. Problema aparuta dupa 1998 de la generatia modelului E46. Daca este cazul pot detalia aici dar doar daca o cereti voi.
                Mercedesul in schimb, este o masina eleganta, mai fiabila decat BMW insa si preturile sunt mai mari. De asemenea, modelele Mercedes fabricate dupa 2002-2003 au ceva probleme pe partea electronica dar si la bucsele de bascula. Parerea mea este ca aceste 2 marci sunt direct concurente (cine vrea sportivitate dar si o doza de eleganta isi cumpara BMW, cine vrea eleganta si comfort isi cumpara Mercedes). Tractiunea spate a ambelor modele iti ofera o placere de a conduce pe care din pacate masinile FWD sau AWD nu ti-o pot oferi.
                La capitolul tinuta de drum, as spune ca ambele marci au o tinuta de drum buna, dar la Mercedes se pierde putin din cauza comfortului superior.
                La capitolul optionale, ambele marci stau foarte bine, insa aproape toate optionalele sunt foarte scumpe.

Despre Audi, nu cunosc asa multe insa stiu ca motorul de 2.5 tdi are probleme cu axele cu came dupa 150k km aprox, cu injectoarele si pompa de motorina. Motoarele 1.9 tdi dupa parerea mea, desi sunt fiabile per ansablu, au si ele probleme cu EGR, turbo, etc..Despre cutiile automate m-am convins pe pielea mea. Am avut un Passat 2.8 V6 syncro si calculatorul cutiei tiptronic a cedat pe la 75000 km. A costat 1500+ EUR. In schimb, am mers cu BMW steptronic de 240k km si nu a avut nici o problema la cutie. Doar la X5 pica. Din punctul meu de vedere, mi-as cumpara Audi doar pentru tractiunea quattro, care dupa parerea mea este superioara celorlalte sisteme de tractiune integrala(am avut skoda octavia 4x4 turbo si passat syncro, si am condus si BMW x-drive).

Sper ca aceste informatii v-au ajutat cat de putin. Daca va mai pot ajuta si cu alte detalii, o voi face in masura in care le cunosc.

Comment

Mercedes nu e chiar asa de fiabil... stiu eu cateva cazuri de masini noi cu electronica distrusa. Tot a doua saptamana intra in service la reparatii
                  '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

sigpic

Comment

@alinos 320i stiu ca are 1995 cmc nu 2200 ... asa zice si site-u bmw...

Comment

bmw 320i are motor de 2000cmc clar. bmw e cunoscut pentru ca nu-si respecta inscrisul de pe masini : 318d are motor de 2000cmc dar are 120 de cai spre deosebire de 320d care are tot 2000cmc dar are mai multi cai undeva la 160-180.
                      '07 Accord 2.0 ES A/T
                      '01 Golf IV 1.6 Edition

Comment

Daca stau sa ma gandesc Accord este undeva la mijloc, adica surclaseaza pe Avensis, Mazda 6, Passat, Ford Mondeo, Peugeot 407 dar mai are de munca sa ajunga Seria 3, A4, si C Classe. Eu le-as clasifica asa:
                        Exterior: 1. C Classe 2. A4 (cel nou) 3. Accord 4. Seria 3
                        Interior: 1. A4 (obsedati) 2. C Classe 3. Accord 4. BMW (prea simplu, plictisitor)
                        Fiabilitate: As pune Accord pe primul loc dar nush....
                        Performante: Cred k Accord e undeva pe ultimul loc
                        Confort: 1. C Classe 2. A4 sau Accord 3. BMW (e mai sportiva)
                        Detalii/finisaje: Am vazut cateva lucruri care m-au deranjat dpdv estetic la Accord: franele nu sunt nici macar slefuite dupa turnare si se vad 2 fire care par sensibile la rupere; pe langa rotile din spate am vazut niste calburi mai groase "atarnand"; motorul nu are capac de plastic (oricum acolo nu mai uit decat f rar).

A nu se intelege ca nu sunt multumit de masina...ba dimpotriva...dar asa sunt eu, carcotas .
                        '07 Jazz 1.4 i-DSI M/T

Comment

Daca cei de la Honda ar introduce sistemul de optionale si personalizare si in plus ar mai adauga niste gadgeturi pe masina (A4 are climatizare pe 3 zone de ex) s-ar schimba lucrurile. Atunci sunt sigur ca si cei cu un buget mai mare vor alege tot Accord.
                          '07 Jazz 1.4 i-DSI M/T

Comment

@MF: Te rog sa eviti posturile consecutive!

Pe viitor editeaza postul precedent.
                            '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

sigpic

Comment

corect dinule!actualul 2.0 de pe seria 3 are 1995cmc si 170cp!mi-a promis un amic drive cu seria 3 coupe AT!revin cu impresii dupa!as face departajare clara intre noul accord si noul A4.castiga de departe accordul!mercedes joaca tare cartea exclusivitatii la noul C dar interiorul prin calitatea materialelor nu impune mai mult decat un SANTA FE!
                              lexus este visul japonez,european sau american!cum vreti voi dar este un vis!
                              voi fi atent la drive si poate la o comparatie fizica intre BMW-ul de care spuneam si accordul meu!ambele de 2.0 si ambele AT!sa vedem!chiar sunt curios!
                              ex CL7 AT 2006
                              CN1 Sport 2005
                              KB 1 2007-"A gloriously good car that no-one in their right mind will ever buy"

"The Honda Legend is a highly technically complicated and luxurious bit of kit that seems to be making more of a name for itself as the secondhand sale of the century"

Comment

Working...
                              X