yobit net
Ulei original - Hondafan

Ulei original

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Originally posted by Delphi
  Mobil1 5W40 il iei cu vreo 34-35 RON/litru. Desigur, fiecare isi alege uleiul dupa cum vrea el si dupa cum isi foloseste masina.
  Dai si o locatie pe unde se gaseste ? Sunt total pe dinafara ops:
  Accord 2.0 LS

  Comment


  • #32
   Nu sunt 100% sigur dar cred ca am vazut si la Metro si la Carrefour Orhideea
   '07 Accord 2.0 ES A/T
   '01 Golf IV 1.6 Edition

   Comment


   • #33
    Azertiti, eu cel mai bun pret la Mobil l-am gasit la Augsburg, dar cred ca intr-adevar il poti gasi si la Metro, Carrefour, Cora.

    Am impresia ca la Augsburg nu se mai vinde decat Esso, Aral si Castrol. Poti sa dai un tel. la ei (305.06.30) si sa intrebi.
    "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
    "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

    Comment


    • #34
     Ok, multumesc de raspuns. O sa dau o tura pe la Carrefour / Cora intr-un weekend
     Accord 2.0 LS

     Comment


     • #35
      Am dat azi o tura prin Cora, Carrefour si Real. Singurul de la Mobil 5w40 pe care l-am gasit este Mobil Synt S.
      Detalii http://www.mobil.com/Poland-English/...scriptionTitle
      Si poza: http://www.olejeamaziva.cz/admin/dat...t-s-v-5w40.jpg

      E bun de ceva sau mai caut pana in decembrie cand fac revizia ?
      Accord 2.0 LS

      Comment


      • #36
       Eu tot nu inteleg. Se ia una masina scumpa (peste 17k eur), cu un motor fantastic si careia fiecare posesor ii aduce laude depline si se cauta sa se faca rabat la ulei. Pe langa consumurile si costurile lunare pe care unii dintre noi le au si majoritatea mergem A->B si nu mai mult de 15-20kkm/an, ce mai costa un schimb de ulei anual cu un ulei bun.
       Pentru mine si masina mea nu exista in viitor decat 0wXX. Personal voi merge pe Liqui Moly, l-am avut si la vechea masina care avea un mod fantastic de a indica calitatea uleiului - zornaiala de lant de distributie. Toate uleiurile pe care le-am folosit 5w40 in scurt timp de la schimbare isi pierdeau proprietatile - lantul zornaria, Texaco, Aral chiar si Liqui Moly. Cand am trecut la 0w, povestea s-a schimbat total.
       Exista uleiuri 5w40 sintetice si semi-sintetice, dar 0w40 semi nu am vazut. In plus, pentru mine la BV, iarna este destul de rece si fac drumuri scurte, asadar am nevoie de un ulei fluid la temperaturi scazute si cum nu merg constant cu ture inalte, w40 este suficient.

       PS: s-a mai auzit de uleiuri de brand-uri renumite contrafacute in RO. Desi sper ca povestea asta s-a incheiat, ceva imi spune inca sa nu aleg un ulei al unei marci foarte comerciale achizitionat din RO. Ideea cu Motul mi se pare foarte buna, sansele sa fie contrafacut sunt relativ mici.
       2007 CL7, Graphite Pearl

       Comment


       • #37
        Uleiul care ti-l pune din service chiar daca este original sa nu este 5w40. Acesta e motivul pentru care am zis sa cumpar unul la fel. Atata timp cat Mobil 1 este considerat foarte bun si folosit de ATI + CM nu vad de ce as plati 60+ RON / litru la cel original in loc de 35 cat este Mobil 1.
        E primul an de cand am masina si se pare ca voi face cam 20-25.000 Km. Evident ca diferenta respectiva nu este semnificativa in raport cu restul costurilor, as zice mai degraba principiu de ce sa dai mai mult pentru aceeasi calitate :P
        Accord 2.0 LS

        Comment


        • #38
         Daca doar vrei ulei pt completare atunci n-ai ce face, trebuie sa iei ceva compatibil. Nu este deloc indicat sa faci combinatii mineral - sintetic, si daca am inteles bine si in decembrie urmeaza revizia - poti s-o faci de acum si-ti alegi ce ulei doresti.

         Ce spuneam eu in postul anterior se aplica dupa primul schimb.
         2007 CL7, Graphite Pearl

         Comment


         • #39
          Da, sunt de acord cu tine. La 10.000 am pus original Honda. Inca mai am in portbagaj ce a ramas din bidonul 5 insa nu a fost nevoie de completare. Pentru 20.000 intentionez sa trec pe Mobil 1, daca nu gasesc tot original bag.
          Accord 2.0 LS

          Comment


          • #40
           Mobil1 gasesti pe toate drumurile, inclusiv la magazinele mari: metro samd. Pune 0w
           2007 CL7, Graphite Pearl

           Comment


           • #41
            Asa credeam si eu dar ieri am vizitat Cora, Carrefour si Real. Vroiam 5w40 sa fie la fel cu originalul si am gasit doar "Mobil Synt S", nu "Mobil 1". Pentru mine nu spune mare lucru pentru ca nu ma pricep deloc ops:
            Este un post putin mai in urma cu detalii despre el.
            Accord 2.0 LS

            Comment

            Working...
            X