Schimb ulei la Accord A/T? Schimb curea de transmisie?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Schimb ulei la Accord A/T? Schimb curea de transmisie?

Salut , la cati km se schimba uleiul din cutie la Honda Accord 2008 2.0 i-VTEC?
    Cureaua de transmisie la cati KM se schimba ? Trebuie schimbata si pompa de apa ? ( alti rulmenti intinzatori ?)
    Masina mea are 100 000 km si este la mine de noua , are 6 ani .
    hondatu
    Administrator
    Last edited by hondatu; 25-04-14, 11:42.
    OLDIES BUT GOLDIES

N-ai carnet de service?

Comment

Originally posted by viosgym View Post
      Salut , la cati km se schimba uleiul din cutie la Honda Accord 2008 2.0 vtec ?

Masina mea are 100 000 km si este la mine de noua , are 6 ani .
      Pt partea de ulei (interval pt conditii de Romania ... si soferii ei deosebiti) Honda aplica regimul sever: primul schimb la 60.000 km sau 4 ani, apoi la intervale de 40.000 km sau 2 ani (care vine primul). Daca ti se pare des, e vorba de schimb partial adica ce pica pe la buson, 2-3 litri (jumatate din cat tine cutia).

100 000 era primul schimb la interval normal. Semnificatia intervalelor o gasesti in manual. Bafta!
      tudorart
      Senior Member
      Last edited by tudorart; 25-04-14, 03:51.
      Website Boutique Oils

Comment

Inlocuirea lichid cutie de viteze automata La atingerea 120,000 km (75,000 mile) sau 8 ani
        apoi la fiecare 80,000 km (50,000 mile) sau 4 ani.
        pt regim sever imparte la 1/2
        '16 BMW 520xd
        '15 FK2
        ex '10 CU1
        ex '07 CL7

Comment

Multumesc frumos pentru informatii, intr-adevar in carnetul de service scrie ca tre' schimbat la 120k sau 8 ani, dupa care la 80k.
          Poate cine sa-mi spuna ceva si despre Cureaua de transmisie la cati KM se schimba ? Trebuie schimbata si pompa de apa ? ( alti rulmenti, intinzatori etc, sau este deajuns doar cureaua ?) ???
          Multumesc frumos pentru amabilitate
          OLDIES BUT GOLDIES

Comment

Multumesc frumos pentru informatii, intr-adevar in carnetul de service scrie ca tre' schimbat la 120k sau 8 ani, dupa care la 80k.
            Poate cine sa-mi spuna ceva si despre Cureaua de transmisie la cati KM se schimba ? Trebuie schimbata si pompa de apa ? ( alti rulmenti, intinzatori etc, sau este deajuns doar cureaua ?) ???
            Multumesc frumos pentru amabilitate
            OLDIES BUT GOLDIES

Comment

Ai lant la distributie nu ai de schimbat nimic.

Comment

Cureaua de transmisie n-are legatura cu distributia.

Comment

Intr-un final m-am lamurit, deci va trebui sa schimb cat de curand cureaua de transmisie (accesorii), asta deoarece am depasit 100k km si probabil si rola intinzatoare !!!
                  Stiam ca distributia este pe lant, de aceea nici n-am pomenit cuvantul "distributie".
                  Din cate am inteles (din alt topic deschis) cele mai ok sunt de la OEM. Voi ce parere aveti?
                  OLDIES BUT GOLDIES

Comment

Intai verifica daca este crapata sau intinsa trecuta de semn daca nu dai banii degeaba.Rola este cu intinzator pneumatic si nu necesita neaparat schimbarea.
                    Eu am 7 ani si 160.000km si doar acuma a necesitat sa o schimb. Daca tot vrei sa schimbi Contitech sau Gates ar fi optiunile castigatoare.
                    2017 DACIA Sandero stepway 0.9Tce + easy r
                    EX-2007 CIVIC 1,8 I-VTEC 140CP

Comment

Mersi pentru sfat DRAGOS !!! Curea arata foarte bine, am sa merg la mecanic sa verifice daca e la semn, si probabil ca o mai las, daca e ok!!!
                      160k la tine !!! Mi se pare super ok !!!
                      OLDIES BUT GOLDIES

Comment

Trebuie sa fac si eu al doilea schimb de ulei la cutia AT. Stie cineva care mai sunt costurile la reprezentanta?

Comment

De la Honda Nord am o oferta datata la inceputul lui martie (Asko nu a raspuns), la 130 lei inclusiv TVA, pentru bidon 1litru, ulei Honda ATF DW1. Manopera nu stiu, deoarece am avut solicitate mai multe operatii si mi-au dat o aproximare totala. Cred ca este 1-1.5 ore manopera.
                          Probabil ca o sa schimbe de doua ori la rand uleiul, deci 6 litri, 180 lei manopera, plus saiba de aluminiu.
                          La filtru nu am oferta.
                          Personal am achizitionat toate fluidele de la Cox Motorparts, inclusiv filtrul de cutie si le-am schimbat singur acasa. Pentru cutie, am luat 12 litri de ulei care au costat 622 lei(deci costul este la jumatate) si am schimbat de trei ori la rand cu scurte distante parcurse intre schimburi iar al patrulea schimb, la 3500 Km distanta.

Comment

Migalos Manopera pare sa fie cca 180 lei...dar daca trebuie sa cumpar 12L x 130 lei adica 1560 devine frustrant Primul schimb a fost 450-500 de lei, ce e drept cu o reducere de primavara....

Comment

Asa cum am scris, reprezentanta o sa schimbe doar de doua ori, adica 6 litri (asa am inteles de la ei ca fac) .Observ ca in cazul tau este vorba de CU1 si cine stie, poate schimba doar o data. Cred ca este bine sa ii intrebi.
                              In ce ma priveste, am schimbat de 3+1 ori (total 11.2 litri exact), urmand o procedura de schimb gasita in manualul de reparatii pentru Honda TSX, pentru ca nu am luat masina de noua, pentru ca era al treilea schimb si pentru ca s-a schimbat tipul uleiului OEM pentru cutie AT, de la ATF Z1 la ATF DW1. A fost hotararea mea.
                              Pot doar sa iti spun ca atunci cand am dat jos uleiul pentru a schimba a treia oara, ce a curs, parea destul de curat. Repet, a fost o decizie proprie sa fac cele 4 schimburi. Oricum decizi, este bine sa faci schimbul, decat sa nu il faci la timp. Succes !

Comment

Working...
                              X