Originally posted by xgeox
View Post
Mecanicii de la service-ul unde am apelat, mi-au inlocuit doar perna care sta in suportul de metal, si nu tot mecanismul, cu una ce vine pe Honda Civic. Deci, desi pe FRV AT 1.8 sta piesa cu part number 50820-SJD-013, iar pe Civic sta piesa cu nr. 5820-SMG-E04, doar suportul de fier este putin diferite pe ambele, insă pernutele sunt de aceeasi marime.
Ce-au facut mecanicii?! Au scos perna de la FRV cu totul din suportul de metal, iar pentru asta, putin de tot au ridicat marginea pernei, care are parca un inel de metal, ca so poata baga sub presa, astfel să o scoata cu totul de acolo. Apoi, suportul de metal de la piesa noua 5820-SMG-E04, au taiato cu polizorul din 2 parti, in asa fel ca so deschida fara sa deterioreze insăsi perna.
Dupa asta, sub presa, foarte usor au introdus perna noua in suportul de la piesa care a stat pe FRV-ul meu. O ora si jumate de lucru. 150euro - piesa, 15 euro - lucrul mecanicului. Sunt sigur ca perna de pe Civic costa si mai ieftin daca e so cauti personal, fara sa apelezi la service, care in cazul meu a fost un intermediar. Doar ca eu nu am avut incotro. Menționez ca piesa originala pentru FRV costa cel putin 300-350euro. Bafta la toti.
Leave a comment: