If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ai voie, in limita a 200 tigarete de om ( 10 pachete normale ). Poate omul avea mai multe.
I'm not anti-social. I'm anti-idiot.
My cars:
'09 Honda Accord Tourer 2.4 A/T, Executive, Cobalt Blue Pearl--all season daily car '00 S2000, Silverstone Metallic - my new daily sunny day drive '96 CRX Del Sol 1,6 SIR, Custom Metallic Green - sunny&warm days car
'78 Accord SJ 1,6 Yellow - historical car EX-'11 CR-V 2,2 I-DTEC A/T Executive, Urban Titanium Metallic EX -'09 Accord Sedan 2,4 M/T Executive, Cobalt Blue Pearl EX-''00 HR-V 1,6, Custom Matt BlacK - Utility car EX-'15 Civic 5D 1,8 Sport M/T Briliant Sporty Blue Metallic EX- '95 Civic Eg 1,8 White - race car EX-'08 Civic 5d 1,8 Sport M/T Alabaster Silver -
Mi se pare ca nu ai voie nici cu mai mult de 1 litru de alcool la tine.. deci e exclus sa transporti si tuica.
Din pacate ar fi bine sa plateasca amenda. In Ungaria sunt acele roviniete si mi se pare ca sunt scanate numerele de inmatriculare de camerele montate pe autostrada. Daca va vrea pe viitor sa intre in Ungaria, il vor prinde si poate il vor baga la bulau.
În Ungaria este permisă introducerea ţigărilor timbrate si a bauturilor alcoolice in limita urmatoarelor cantităţi:
Ţigarete 800 bucati
Trabucuri 200 bucati
Ţigări de foi 400 bucati
Tutun pentru consum 1000g
Bere 110 litri
Băuturi slab alcoolizate 20 litri
Băuturi spirtoase 10 litri
Vin şi şampanie 90 de litri (din care şampanie maxim 60 litri)
Despre amenzi
Amenzile contravenţionale se pot achita numai la unităţile poştale din Republica Ungară şi numai pe baza cecului primit cu ocazia constatării şi aplicării sancţiunii de către poliţia rutieră. Se recomandă achitarea acestei taxe imediat, deoarece în caz contrar autorităţile ungare recurg la suspendarea dreptului de intrare pe teritoriul Republicii Ungare.
Acum ce sa mai inteleg:
1. Prietenul avea mai mult de 800 de tigari cu el?
2. Informatiile de pe situl mai sus mentionat nu sunt actualizate/conforme cu realitatea?
3. Vamesii au facut abuz in serviciu?
L.E. totusi, la partea despre amenzi sunt evazivi; amenda este contraventionala (cea primita de prieten) dar nu a fost aplicata de politia rutiera, asa ca poate cele aplicate de alte autoritati au si alte modalitati de achitare
L.E.2 La Garda Vamala si Finanicara, la pagina 6 zice ceva de 200 de tigari...nu am inteles nimic, dar, luand in considerare si ce a zis KMR, inclin sa-i dau dreptate
UPDATE: nu am mai platit amenda nici in ziua de azi, am tot trecut prin Ungaria fara probleme, da sincer am un pic morcovu mai ales cand te mai opreste un radar, o politie, etc.
Eu am primit o amenda de parcare in Budapesta anul trecut in August si nu am achitat-o nici pana in ziua de azi .
Nu are decat sa vina primaria din Budapesta sa ma execute silit ,aici in Romania . Si eu circul fara probleme pe la unguri.
Pai de circulat, circuli, dar mai sus s-a pus problema in felul urmator: "da sincer am un pic morcovu mai ales cand te mai opreste un radar, o politie, etc."
Adica atata timp cat circuli legal si n-are nimeni treaba cu tine, e ok, dar ce date iti raman memorate in bazele lor de data si ti-ar putea crea probleme la urmatoarea oprire??
Apoi pana la urma nu stiu cum e cu adevarat cu tigarile. In transportul rutier am inteles si eu de cativa ani buni ca nu ar fi voie decat cu 1 cartus á 10 pachete, respectiv cu 200 de tigarete, insa cand am zburat de la Riga (LV) catre München in noiembrie 2009 mi-am luat 8 cartuse de tigari de acolo, 4 pentru mine si 4 pentru partenera de zbor si nu a avut nimeni treaba nicari cu noi. Acum, mi-e greu sa cred ca in avion poti transporta mai multe chestii decat pe sosea.
Amenzi n-am luat nicari ca merg cuminte, deci nu pot pentru ca sa spun! :-D
Hondatu: chiar ma intrebam si eu pe unde mai ramai prin bazele de date, eu am mai fost oprit 1 data de atunci dar despre amenda aia veche nu mi-au spus nimic.
De fiecare data cand ma intorc de-afara, la o saptamana, doua se umple casuta de recomandate, dar niciodata n-am avut tupeu sa le ridic.
Asta de vreo 6 ani incoace. Si am tot fost tras pe dreapta de politai, ba pentru radare, vignete si alte cele, dat prin statie, etc... si niciodata nu mi s-a spus nimic legat de amenzi.
Numai prin Polonia si Cehia, de cate ori treceam printr-un sat vedeam blitzul in spate cum imi facea poza. Si in Franta de cateva ori, si prin Italia la fel.
In Austria nu mai zic, ca am tinut-o cu 180 de la granita pana in Viena si apoi mai departe pana in Innsbruck.
Dar niciodata luat vreo amenda si sa n-o platesc pe loc, asa ca nu stiu daca se pune la socoteala.
Astrule, daca ai masina inmatriculata in romania n-ai nicio treaba, nu te deranjeaza nimeni Eu am primit de 2 ori amenda din Germania direct in posta acasa (una inclusiv cu poza), eram mai multe masini impreuna doar cea cu nr de Germania a primit amenda. Chiar si asa, am mai fost pe acolo si n-a zis nimeni nimic si chiar daca iti zice, ei n-au nicio posibilitate sa confirme ca ai primit ceva acasa poti sa o faci pe neprihanitu' (nu stiu, n-am vazut, n-am auzit, care cum ce?!)
Comment