Oradea - ce se poate vizita?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Oradea - ce se poate vizita?

  Stimati colegi,
  as dori sa obtin cateva sfaturi despre ce se poate vizita in Oradea si imprejurimi, gen obiective turistice (biserici fortificate, cetati, pesteri, muzee, etc).
  Apoi as fi interesat si de 1-2 piscine cu apa sarata pe care le-as incerca (stiu doar ca sunt multe), 1-2 locuri dragute unde se poate servi masa la preturi decente si alte locuri care ar merita vazute, dar pe care nu ai cum sa le gasesti fara o indrumare din partea celor care le cunosc.
  Multumesc anticipat.

  Stima.
  ...
  I know nothing about Honda engines, but simply I love it!

 • #2
  De vizitat in Oradea : Cetatea Oradea ,Turnur primariei Oradea,restaurantul Ciuperca,Biserica Evreiasca ,aleea pietonala centrul oras ,Aquapark Nymphaea, Baile Felix. Apa sarata nu este, in Bihor este apa termala. De mancat poti la restaurante preturile sunt decente dar daca preferi" meniul zilei" poti gasi preturi de la 10-15 lei /meniu
  In judetul Bihor: Pestera Ursilor, Pestera Meziad, Pestera cu cristale de la Mina Farcu , defileul Crisul Repede (pestera si cascada Vadul Crisului),Stana de Vale.
  Daca mai doresti , poti merge si la Debrecen (75Km dus) iar la intoarere este o pensiune cu un restaurant,care are meniu "cat poftesti" nelimitat (te servesti cu mancare cata vrei ) la pretul de 50 lei aproximativ / persoana.Oferta valabila doar Duminica.
  bigfoot23ro
  Senior Member
  Last edited by bigfoot23ro; 01-08-18, 20:55.
  Honda Civic EJ9 1.4 IS M/T
  Honda Civic FD1 1.8 LS A/T
  Honda Civic ES9 1.3 Hybrid M/T
  Honda Civic SL 1.3 A/T 1980

  Comment


  • #3
   Multumesc @bigfoot23ro pentru raspuns.

   Stima.
   ...
   I know nothing about Honda engines, but simply I love it!

   Comment


   • #4
    Daca-mi permiteti: daca nu sinteti montaniarzi nu aveti ce cauta la Stana de Vale. Pierdeti vremea sa ajungeti la un hotel vechi si prost din nascare (Iadolina), sa "admirati" 3 vile delabrate, 3 tarabe si un izvor facatura (Izvorul Min(ci)unilor), si pentru asta faceti 26 km de drum de munte (asfalt galben, adica prost, l-am parcurs asta vara) din Beius? Daca cineva insista sa nu va puna dracu s-o luati pe drumul spre Cascada ca va lasati articulatiile masinii pe-acolo. Dupa asfaltarea drumului mai vorbim, zona e frumoasa si salbatica insa complet nedezvoltata turistic, era mult mai dezvoltata pe vremea copilariei mele!
    Concentrati-va pe Oradea/Felix/2 Mai si pe ce are Bihorul mai bun de oferit: Defileul Crisului Repede si pesterile. Farcu, Meziad, Ursilor sint amenajate cum trebuie si merita vazute. Pentru ele cautati cazare in Beius sau (cu rezerve) la Chiscau.

    LE - Neaparat incercati in parcarea de la Chiscau placintele specifice zonei: cu brinza si marar, cu varza, cu cartofi.
    Io si Ea
    Senior Member
    Last edited by Io si Ea; 01-08-18, 17:31.
    "In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is."

    Comment


    • #5
     @Io si Ea apreciez sfaturile si multumesc pentru informatii.

     Stima.
     ...
     I know nothing about Honda engines, but simply I love it!

     Comment

     Working...
     X