Recomandari Grecia

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Recomandari Grecia

  Buna!

  puteti sa imi recomandati un hotel mic sau mai bine o pensiune in Grecia unde ati fost pe parte nordica.
  Anii trecut am fost in Thassos insa acum ne mai putem duce inca 200-300 de km in plus daca este cazul.
  Ma intereseaza sa fie pe plaja dar sa nu fie aglomerat. Daca sunt ceva taverne prin zona si un magazin micut e tot ce avem nevoie. Mai multa liniste si cat mai multa vegetatie e ce avem nevoie.
  Avem doi copii mici si o sa mergem cu masina.

  Ceva sfaturi?

  Multumesc!

  Dan
  ....

 • #2
  Eu pot sa va recomand 2 zone unde am fost niste hondari de pe aici anul trecut: insula Ammouliani si cam in aceleasi ape dar mai departe, insula Limnos. Bacul la Ammouliani dureaza 30 de minute, la Limnos 5 ore, de la Kavala pentru Limnos.
  Cititi despre ele, vedeti ce si cum, gasiti cazare prin booking sau airbn. O sa va placa enorm daca ajungeti, sunt doua locuri unde este raiul pe pamant. Mie la Limnos mi-a placut asa de mult ca o sa ma mai duc si anul acesta, abia astept.
  Dar cititi intai despre ele, faceti cateva seri de lectura, o sa descoperiti senzationale locuri aproape necunoscute.
  Pe ambele aveti plaje superbe cu nisip si cu intrari line, perfecte pentru copii... cu ape senzational de curate si de albastre. Pe Limnos sunt cam o suta de plaje, sa tot alegi.
  Ex: CR-V 2,2 Diesel Executive 2012
  Ex: CR-V Elegance WP NAVI 2.0 A/T
  Now: CR-V Elegance e:HEV (hybrid)

  Comment


  • #3
   2 ani consecutivi am fost la Porto Koufo. Este ideal dacă vrei o vacanță pentru relaxare. Sunt f puțini români, multe plaje in zona, oarecum departe de main stream.

   Sent from my Pixel XL using Tapatalk
   Ex: Honda Civic 1.8 i-VTEC

   Comment


   • #4
    Eu recomand Lefkada,desi e un pic mai departe. Chiar daca a fost un cutremur care a distrus plaja Egremni, au ramas locuri de stat si de vizitat garla. Distanta din Bucuresti pana acolo e undeva la 1150 km (mai adaugi vreo 180km pe sens de la tine). Daca sunteti doi soferi, se poate face linistit dintr-o bucata (la noi a fost doar unul, adica eu, dar nu a fost usor - m-a obosit destul de mult, in special la intoarcere). Daca nu, va luati o noapte de cazare undeva in drum (in Grecia, evident, pe undev pe langa Salonic). Sunt romani pe-acolo, dar nu asa de multi ca in Thassos, majoritatea fiind neasteptat de civilizati (cel putin din ceea ce am vazut eu).
    Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...

    http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/Andrei+V/

    Comment


    • #5
     oameni buni, poate mergeti in Grecia vara asta... mare atentie...

     Republica Elenă – Modificări aduse Codului Rutier

     Tip: Atenționare de călătorie

     Data: 17.07.2018

     Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă cu privire la modificările aduse de Noul Cod Rutier elen, privind sancțiunile și aplicarea acestora în cazul nerespectării prevederilor legale.

     MODIFICĂRI ADUSE CODULUI RUTIER AL REPUBLICII ELENE

     1. Neutilizarea centurii de siguranță sau a căștii de protecție pentru motociclişti se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile.

     2. Utilizarea telefonului mobil de către conducătorul auto în mers, fără dispozitiv Bluetooth sau fără ca telefonul să fie plasat în loc special pentru activarea difuzorului se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile.

     3. Conducerea autovehiculului de către o persoană având ο concentrație de alcool de:

     - 0,50-0,80 g/l ȋn sânge sau de 0,25-0,40 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 200 euro și imobilizarea autovehiculului;
     - 0,80-1,10 g/l ȋn sânge sau de 0,40- 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 700 euro, ridicarea permisului de conducere timp de 90 de zile și imobilizarea autovehiculului;
     - peste 1,10 g/l ȋn sânge sau de peste 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioadă de 180 de zile, cu închisoare de minimum două luni, amendă de 1.200 euro, ridicarea plăcuțelor de ȋnmatriculare pentru o perioadă de la 10 zile până la 6 luni (ȋn baza deciziei instanței competente) și imobilizarea autovehiculului.

     Conducătorii auto care recidivează în termen de 2 ani și care sunt depistaţi având o concentrație de alcool în sânge de peste 1,10 g/l sunt sancționați cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioadă de 5 ani, cu închisoare de cel puțin 6 luni, amendă de 2.000 euro, ridicarea plăcuțelor de ȋnmatriculare de la 10 zile până la 6 luni (ȋn baza deciziei instanței competente) și imobilizarea autovehiculului.

     4. Depășirea limitei de viteză cu peste 30 km/oră se sancţionează cu amendă de 350 euro şi ridicarea pe loc a permisului de conducere timp de 60 de zile.

     5. Nerespectarea culorii roşii a semaforului se sancţionează cu amendă de 700 euro și ridicarea permisului de conducere timp de 60 de zile.

     6. Νerespectarea semnificației indicatorului „STOP la intersecţie” se sancționează cu o amendă de 700 euro, ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp 20 de zile.

     7. Efectuarea de manevre periculoase se sancţionează cu amendă de 700 euro și ridicarea permisului de conducere timp de 30 de zile, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 10 zile.

     8. Staționarea - parcarea ilegală se sancţionează cu amendă de 40-150 euro, după caz, și ridicarea permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 10 zile.

     9. Blocarea rampelor de trecere destinate persoanelor cu handicap sau parcarea în locuri destinate persoanelor cu handicap se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

     10. Utilizarea pentru deplasare a benzii de urgență, indiferent de durată, se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

     11. Circulaţia constantă a camioanelor grele și a autobuzelor pe banda din stânga sau utilizarea acestei benzi pentru depăşiri care surprind șoferii care circulă de drept pe această bandă se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere timp de 60 de zile.

     12. Aruncarea pe geam, ȋn timpul mersului, de obiecte sau substanțe care poluează sau pot provoca un incendiu sau accident, inclusiv țigările, se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

     13. Plata a jumătate din cuantumul amenzii în termen de 10 zile a fost abrogată. Amenda se plătește în termen de 15 zile la Poșta Elenă sau la sediul primăriei pe raza căreia se află secția de poliție rutieră care aplică amenda.
     Ex: CR-V 2,2 Diesel Executive 2012
     Ex: CR-V Elegance WP NAVI 2.0 A/T
     Now: CR-V Elegance e:HEV (hybrid)

     Comment


     • #6
      Nimic nou, grecii cand te prind (rar) te ard bine.
      Ex: 06' Honda Accord 2.2 i-cdti
      Current: '02 Peugeot 206 2.0hdi/ '10 Fiat 500 1.2L/ '02 Smart 42 0,6/ '07 Mitsubishi Outlander 2.0DiD

      Comment


      • #7
       Atentie la ce? respectarea regurilor de circulatie? prezente si la noi ?
       EX. Accord '05 CL9 Satin Silver
       Del Sol '94 ESI
       CIVIC X 1.5 Sport Plus CVT
       BMW Z4 '03 Titan Silver

       Comment


       • #8
        Niste legi extrem de tampite. Bine ca poti conduce baut si nu se intampla nimic, iar daca esti mort de beat platesti 200 euro si iti imobilizeaza masina, in schimb daca ai 161 km/h pe autostrada ramai fara permis doua luni. Foarte inteligent.
        Oricum, in situatia lor actuala (fenomene naturale, migranti africani multi si violenti, probleme economice) chiar nu vad de ce m-as duce in Grecia cand sunt alte variante superioare la aproximativ aceeasi bani, vezi Croatia.

        Comment


        • #9
         ivladbogdan, conform celor mentionate de cerevelu, daca esti mort de beat, "peste 1,10 g/l ȋn sânge sau de peste 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioadă de 180 de zile, cu închisoare de minimum două luni, amendă de 1.200 euro, ridicarea plăcuțelor de ȋnmatriculare pentru o perioadă de la 10 zile până la 6 luni (ȋn baza deciziei instanței competente) și imobilizarea autovehiculului."

         Io zic ca pt o bauta sa stai la inchisoare nu e tocmai placut.

         Si nu, nu sunt tampite deloc. Dimpotriva. De-asta e jungla in ro, ca fiecare se crede sef pe sosea.
         Teoretic unele puncte par stupide, dar practic, stii ce bine cand astepti autobuzul si zice ca vine in 1 min, si ajunge la fix, iar cand vezi pe net ca face 16min pana la destinatie, fix atat face? Asta tocmai pentru ca in unele tari regulile au sens, si te poti organiza linistit.

         Din cele mentionate mai sus, o "problema" as avea cu aruncatul tigarii, si nu ca sunt impotriva, ci ca mi-e sila sa o sting in scrumiera masinii, si implicit sa miroase continuu a tigara in interior.
         '08 Jaguar XF 3.0 V6 Premium Luxury A/T
         Ex: 09 Honda Accord 2.4 CU2 EXEC A/T & '07 Honda Accord 2.0 EXEC M/T

         Comment


         • #10
          Grecia e foarte frumoasa. Merita ca locatie turistica. Inclusiv ironizatul Thassos.

          Nu mi se pare deloc aiurea inasprirea legilor. 150 constant pe Autostrada e mai mult decat suficient ca sa ajungi civilizat oriunde.

          Ce nu mi se pare OK este imobilizarea masinii. Daca ma prind fara centura OK sa imi ia mie carnetul dar daca mai e cineva in masina cu permis sa putem sa ne continuam calatoria - ar fi normal spun eu.
          "Ethics. That's always so inconvenient."
          Cal Lightman

          Comment


          • #11
           Originally posted by ivladbogdan View Post
           Niste legi extrem de tampite. Bine ca poti conduce baut si nu se intampla nimic, iar daca esti mort de beat platesti 200 euro si iti imobilizeaza masina, in schimb daca ai 161 km/h pe autostrada ramai fara permis doua luni. Foarte inteligent.
           Oricum, in situatia lor actuala (fenomene naturale, migranti africani multi si violenti, probleme economice) chiar nu vad de ce m-as duce in Grecia cand sunt alte variante superioare la aproximativ aceeasi bani, vezi Croatia.
           Sa nu exageram cu Croatia, ca e cam dubla la pret fata de Grecia si nu ai aceleasi facilitati.

           Iar situatia lor actuala este destul de...spre foarte buna. Problemele economice par sa treaca, business-uri incep sa primeasca de la mai marii lumii, iar migranti africani violenti cam rar prin Grecia.

           Eu sunt de acord cu legile lor. Cu cat mai dure cu atat mai multa lume o sa le respecte. Si daca nu-i ustura banii, cu siguranta ramasul fara permis o sa-i doara.

           @ady_uaic, sincer nu tre sa le arunci sau tii in scrumiera, le poti baga in oglinda laterala intre geam si plastic.

           Eu tocmai ce m-am intors din Thassos unde am fost cu cei mici. Sincer imi pare rau ca nu am stat mai mult si la anu o sa ma duc iar, pentru vreme buna, mancare buna, plaja buna, apa buna, etc...La anul cred ca tot Thassos voi alege pentru ca inca sunt prea mici de plimbat prea mult, dar Grecia are multe de oferit, muuult mai multe decat laudata Croatie sau Muntenegru care la randul lor nu-s de dat la o parte dar...e altceva.
           Ex: 06' Honda Accord 2.2 i-cdti
           Current: '02 Peugeot 206 2.0hdi/ '10 Fiat 500 1.2L/ '02 Smart 42 0,6/ '07 Mitsubishi Outlander 2.0DiD

           Comment


           • #12
            in oglinda? e prima oara cand aud asta. Cum, si mergi cu chistoacele asa in oglinda? ) - sorry, dar mi se pare comic
            Scuze de off topic.
            '08 Jaguar XF 3.0 V6 Premium Luxury A/T
            Ex: 09 Honda Accord 2.4 CU2 EXEC A/T & '07 Honda Accord 2.0 EXEC M/T

            Comment


            • #13
             Pai e comic. Dar in niste tari asa zis ultra mega civilizate, gen nordice, se poarta. Pentru ca e mai simplu sa bagi 3 tigari la oglinda decat sa te reclame ala din spate si sa-ti vina un plic acasa ) sau sa-ti puta in masina.

             Personal cunosc in in tara niste oameni cu chistocu la oglinda, care vorbeau de cum sa fumezi in masina fara sa miroasa de zici ca-si dadeau doctoratul. )
             Ex: 06' Honda Accord 2.2 i-cdti
             Current: '02 Peugeot 206 2.0hdi/ '10 Fiat 500 1.2L/ '02 Smart 42 0,6/ '07 Mitsubishi Outlander 2.0DiD

             Comment


             • #14
              @ady_uaic
              incerci sa te lasi

              cred ca regula cu tigarile are legatura cu incendiile din insule care au tot avut loc
              mai ales in Thassos daca ajunge in unele zone o scanteie in stratul de ace de pin uscate de 5cm cred ca ai palalaie in 30 minute
              http://greece.greekreporter.com/2016...acuated-video/
              "Ethics. That's always so inconvenient."
              Cal Lightman

              Comment


              • #15
               sau in Grecia treci pe tigara electronica si aia e.

               Cat priveste tigarile la oglinda, eu fumez f rar in masina, si numai cand sunt in mers. Iar la 140-160 sa scoti mana pe geam e o usoara provocare.
               '08 Jaguar XF 3.0 V6 Premium Luxury A/T
               Ex: 09 Honda Accord 2.4 CU2 EXEC A/T & '07 Honda Accord 2.0 EXEC M/T

               Comment

               Working...
               X