Pivoti inferiori fata - Ce producator aftermarket ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pivoti inferiori fata - Ce producator aftermarket ?

Salut !

Dupa un drum pe Dealul Negru spre Sibiu, m-am trezit dinou cu niste zgomote la rotile din fata - cand viram:

Exact ca in film:

https://www.youtube.com/watch?v=HfvI...ur%27sAutoHelp

Deci, dinou posibili sa fie pivotii inferiori - pe care i-am schimbat acum 2 ani.
    Aveam exact acelasi zgomot

Problema e ca am pus MOOG si dupa 30 000 de km ma trezesc cu aceeasi problema.
    Ceea ce NU e ok !

Dintre pivotii afetermarket care sunt mai OK ?

Eu iti recomand sankei 555 sau gmb , cam greu de gasit dar sunt producatorii de piese oem honda.
    Touge is what we live for

Wait for it...... Here we go ....... Bwwwwaaaaaaahhhhhh!

Comment

Pe sankei 555 as merge si eu, dar nu gasesc cam pe nicaieri in RO

Comment

https://www.haparts.pl/category/acco...km-dohc-i-vtec

Salut! Eu am vrut sa comand de aici ceva piese Sankei 555 dar nu am finalizat comanda. Dacă vreți putem face un group buy. Eu nu prea m-am descurcat/ avut răbdare cu ei

Comment

Astia la 650 de lei (cam atat vine) mi se pare best buy

https://www.haparts.pl/abksb-001.html

Ai ptr toata "bucsaraia"

Mie practic mi-ar trebui doar astia :

https://www.haparts.pl/sb-6312-2.html

Care dinou, la 150 de lei 2 pivoti inferiori - iarasi e pomana.
          Cu tot cu transport ajung la 200 de lei.

In ce sens nu te-ai inteles cu ei ?
          M4V3RiCk
          Senior Member
          Last edited by M4V3RiCk; 19-01-21, 12:49.

Comment

Eu la pivoti as merge 100% pe OEM HONDA.

Comment

Le-am cerut piese după cod pentru că nu am regăsit în lista lor de pe site ce doream. Mi-au răspuns la email și mi-au dat un formular de comanda sa le plătesc prin virament într-un cont de pln...valuta lor. As fi dorit să plătesc cu cardul Revolut, făceam eu schimb și gata. M-am enervat și nu am mai continuat. Preturile sunt ok, și transportul era ok. As lua ceva chestii de la ei.

Comment

Originally posted by Ciuciumax25 View Post
                Eu la pivoti as merge 100% pe OEM HONDA.
                Vorbeam acum ceva timp cu cineva care avea de vânzare pe olx un pivot original Honda rămas după o reparație. Schimbase și el pivoții inferiori cu ceva aftermarket și avusese probleme cu ei inclusiv unul sărit din brat în mers deci atenție mare la pivoți ca nu e de joaca. La fiecare depresare-presare cotele din suport se schimba, nu se pot experimenta asa diferiți pivoți de la diferiți producători pana se ajunge la ceva satisfăcător. Dacă pivoții oem v-au ținut 100k, 200k, nu e o garanție sa puneți tot asa ceva și sa uitati de ei o perioada bună? Cu cât costa mai mult cei oem fata de Sankei aduși de pe haparts? Și eu am pe bratul superior un pivot de la Sankei cu care nu am probleme deocamdată, la momentul ala nu exista alternativa oem și a fost singurul producător AM pe care am avut curaj să-l montez. Dacă diferența de preț este enorma puteți merge pe Sankei, dar pentru liniștea și siguranța voastră la un preț puțin mai mare, cred ca alegerea mai buna ar fi oem.

Comment

Am tot auzit ca Sankei 555 ar fi producători OEM, cei care au așa ceva pe mașini au spus că nu au probleme. In ideea asta am mers. Diferența de preț este destul de mare. Nu știu exatcum este cu presa și pivoții, eu mă gândeam la restul se bucsi care nu pot afecta puternic dacă cedează, bielete, etc...

Comment

Eu nu spun ca Sankei sau poate chiar și alți producători AM nu ar fi buni, depinde ce înțelegi prin buni. Buni pentru 20k, 30k, un an, doi. Or fi ei producători oem ca asa se lauda mulți pe site-urile oficiale dar poate ați observat ca o piesa AM produsa de un brand care face aceeași piesa și pe original, nu are aceeași calitate ca și piesa originala. Eu când am luat pivotul Sankei și am întrebat vânzătorul de diferențele dintre aceștia și cei originali data fiind o diferență de preț măricică, mi-a spus ca durata de viata a celor Sankei este la jumatate fata de oem, asta cel puțin teoretic. Deci depinde și ce vrei și ce ai nevoie, vrei mai ieftin ca nu mai păstrezi mașina mulți ani sau mergi foarte puțin cu ea și duce bune și ceva AM, merge și varianta asta.

Comment

Nu stiu cati dintre vanzatorii de piese cunosc in detaliu ce se intampla dupa ce isi vand produsul. Iti spun din propia experienta cu sankei 555 si gmb.
                      la 220 mii km schimbat bielete de directie si captele de bara ... dupa 8 ani si 120 mii km inca erau ok , singura chestie ce trebuia sa fac era sa schimb burduful de cauciuc. In acei 8 ani masina a mers 80% in bucuresti zi de zi si vrei 20 % in tara si in afara tarii.

acu GMB , schimbat pivoti 3 randuri , moog 1 an , yamato 6 luni ( era sa o fac de kko cand a sarit din locul lui si mi-a aruncat roata sub masina) ... am schimbat cu GMB si 6 ani aprox 70.000 km fara nici o problema. Cred ca tineau inca pe atata ..dar am vandut masina.

Daca jumatate inseamna cel putin 150 mii km pe drumurile patriei prefer sa dau un pic mai mult decat sa schimb din 3 in 3 ani .

Eu prefer in anumite situatii sa iau piese facute de producatorii de casa ai grupului honda/toyota. Pentru mine scara ierarhica este asa oem , producator de oem , aftermarket
                      Touge is what we live for

Wait for it...... Here we go ....... Bwwwwaaaaaaahhhhhh!

Comment

Originally posted by rhemyis View Post

Cu cât costa mai mult cei oem fata de Sankei aduși de pe haparts?
                        Cu cat ?

Pai cu 650 de lei schimb toata bucasaraia fata stanga/dreapta.

Pe OEM costa 1800 de lei, doar o parte. Deci 3600 de lei stanga/dreapta

Cam cu atat de mult !
                        De vreao 6 ori pretul.

Nu de nebuni cautam noi AM, dar ceva de calitate.

Daca 555 ma tin 80-100K, ma declarat extrem de multumit.
                        Asta inseamna 3-4 ani de acum in colo, unde nu cred ca o sa mai iau mai mult de 3000-3500 de euro pe masina.
                        Daca ii iau si pe aia.

Merita sa bag mii de euro in "reparatii de firma" ?!
                        Nu !

Si prin SUA tot pe 555 merg. Inclusiv in service-uri.

Cand aud pe toti ca recomanda doar OEM si Asko...

Astea sunt hipsterisme

Originally posted by Vali_lj View Post
                        Nu stiu cati dintre vanzatorii de piese cunosc in detaliu ce se intampla dupa ce isi vand produsul. Iti spun din propia experienta cu sankei 555 si gmb.
                        moog 1 an
                        Deci eu cu Moog care au tinut 2 ani juma, ma pot declara multumit

Nu stiu, scartie cand si cand. Mai ales cand e apa/ noroi pe afara.
                        Cred ca s-a dus naibi un burduf/garnitura si a intrat mizerie acolo.

N-am stat sa dau roata jos. O sa sun maine la service sa fac o programare sa imi zica daca e de la aia sau altceva.

Dar eu 80% pe astia ii suspectez
                        M4V3RiCk
                        Senior Member
                        Last edited by M4V3RiCk; 24-01-21, 15:26.

Comment

LE:

De astia ce stiti ?

https://www.autodoc24.ro/piese-de-sc...er%5B0%5D=4010
                          M4V3RiCk
                          Senior Member
                          Last edited by M4V3RiCk; 24-01-21, 15:37.

Comment

Working...
                          X