Honda FR-V 2007. Capăt de bară fixat inclinat pe fuzetă! Problemă??

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Honda FR-V 2007. Capăt de bară fixat inclinat pe fuzetă! Problemă??

  Salut honda-mani! Am asa o intrebare, pana a mă duce sa-l iau pe sus pe mecanicul din service. Am schimbat capătul de bară față-drept la Honda FR-V 2007, de model CTR CEHO-27. După ce am luato din service, după ce am dat si 100 ron pe geometrie, am observat că capătul de bară nu a intrat perpendicular în gaura de pe fuzetă, ci s-a dus inclinat din cauza ca capătul de bară a fost fixat pe bieletă la fel, putin inclinat, nu perpendicular in jos, asa cum sta fixat cel de pe partea stângă.
  Stiu ca tijele de pe captele de bară au putină mobilitate circulară / inclinare sub unghi de cateva grade. Dar, având în vedere ca tija stă fixată permanent înclinată, respectiv burduful de protectie e presat neuniform intre fuzeta și capatul de bară. Ar fi o problema astfel de fixare a capătului de bară? se va deteriora in timp mult mai repede? Se merită să fac tam-tamul?

  Mersi. Toate bune!
  hondatu
  Administrator
  Last edited by hondatu; 18-09-19, 17:43.

 • #2
  Întâi mergi si prezinta situația și vezi ce ti se spune. Dacă ai dreptate si piesa a fost montata incorect si ei o dau de gard atunci faci si tam tam. Nu rula cu mașina dacă nu este montata corect, sigur va fi afectată durata de viață a piesei si posibil a altor componente.

  Comment


  • #3
   Sunt curios, oare astfel de montări aiurea a capetelor de bară nu ar trebui să se vadă la geometrie, deși până la urmă geometria a fost realizată computerizat și reglată OK, dar totuși ...
   hondatu
   Administrator
   Last edited by hondatu; 18-09-19, 17:44.

   Comment


   • #4
    Salut! De ce nu pui o poza sa vedem cum este capatul de bara pus?

    Comment


    • #5
     da, revin cu poza.
     Intre timp am trecut pe la mecanicul care mi-a facut geometria. A spus ca nu e nicio problema faptul ca sta putin inclinat capul de bara. A luat o unealta si a rotit capul de bara cu tot cu bieleta de directie inainte inapoi cu cateva grade sa-mi demonstreze că bieleta oricum are un joc al ei, avand in capatul celelalt un ”merișor” - cum io fi spus el. L-am rugat sa pozitioneze corect, perpendicular in jos capul de bara, ceea ce si facuse, dar dupa ce ajunsesem acasa, cam dupa vreo 2km, capul de bara revenise exact cum era si mai inainte. O sa revin cu poza aici, chiar is curios ce-o fi naibi cu pozitionarea aia.

     Comment

     Working...
     X