Producator amortizoare HONDA ACCORD CL7

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Producator amortizoare HONDA ACCORD CL7

Salut,

Posibil sa gresesc deschizand acest topic dar din pacate nu am gasit nimic concret in ceea ce priveste amortizoarele pentru Accord.
    Ma gandesc ca poate cineva ne poate impartasi informatii referitoare la producatorul/producatorii de amortizoare pentru CL7 sau ce amortizoare AM sunt cele mai apropiate de OM ca si tinuta de drum, durabilitate.
    Eu unul sunt in aceasta dilema si nu reusesc sa gasesc un raspuns sau indiciu in ceea ce priveste acesti producatori.
    Asteptam raspunsurile celor care s-au lovit de aceasta problema in speranta de a ne lamurii si pe noi ceilalti posesori de Accord-uri.

vezi ca s-a tot discutat acest subiect de catre BlackMagic & astrul - gasesti informatii pe paginile lor.

Comment

Exista topic dedicat despre suspensii

Comment

Aceeași īntrebare ca inițiatorul topicului am și eu pentru aceeași mașina. Am vizualizat toate cele 15 pagini din secția suspensie/articulații/direcție, mai e vreun topic dedicat despre suspensii? Pe mine nu ma interesează kit-uri de suspensie ci doar amortizoare simple. După ceva căutari m-am oprit la Bilstein care au varianta B4 ca și OEM replacement și B6, B8 șamd ca diferite upgrade-uri. M-ar interesa de la ei gama B4 sau B6, primele sunt twintube iar B6 monotube. B4 ar fi varianta pentru a īnlocui amortizoarele de fabrica și cică ar fi o idee mai ferme iar B6 un compromis bun īntre confort și manevrabilitate. Astea B6 ar fi mai robuste, sunt cam dublu la pret fata de B4 dar mi-e teama sa nu fie totuși prea rigide, nu ma interesează deloc aspectul asta privind fermitatea pe viraje, prefer confortul și rezistenta īn timp. As fi ales OEM pentru ca au rezistat eroic dar sar de 1000 lei bucata. Ceva pareri in sensul asta, a pus cineva Bilstein pe vreo mașina, īn special monotub, cum sunt fata de twintube?

Comment

Pe original, amortizoarele is Showa.
          Atentie daca masina are senzori de nivel...senzorii pe fata au clema de prindere pe amortizor ... clema care nu se potriveste pe cele AM.
          Toate firmele ce fac aftermarket, fac pentru varianta fara senzori de nivel.
          Din ce stiu eu doar monroe si koni au ceva by default ceva ...altfel trebuie improvizata o prindere.

Comment

Da, Koni au clema de prindere.
            ex '92 Civic VTi EG6 & ex '97 Prelude BB9 & ex '05 Civic Sport EP2
            '08 Accord Type S CL9 & '97 Prelude BB9

Comment

Si cele de la H&R au clema respectiva si Eibach si KW ... doar Bilstein nu are.

Legat de Bilstein, stiu pe cineva care si-a "lipit/sudat" cumva clema respectiva pe tubul amortizorului.
              Clema este doar pe partea stanga fata.

Comment

In afara de detaliul asta cu clema la care trebuie sa am grija, ceva mai concret despre oferta aftermarket, ce ar fi bun, mai puțin bun, monotub vs twin tube cunoașteți ceva experiențe? Eu as rămāne fixat pe Bilstein, nu vreau fițe, reglabile, ferme, etc, vreau ceva nu foarte scump sa facă ce fac amortizoarele oem. Asta ar fi gama B4 de la Bilstein chiar foarte accesibila la pret. Pe la noi o bucata e undeva la 300 lei, pe afară chiar și 100 euro iar pe magazinul online al producătorului chiar mai mult. De ce oare asa mari diferențele de preț? Lumea se cam văita pe la noi de amortizoare AM ca țin puțin, cānd unele oem sunt peste 1000 și iei AM de 300 bucata mi se pare normal sa tina puțin. Mi-e teama de contrafacute. La 100 si ceva de euro bucata sunt mult mai aproape de adevăr ca și pret.

Comment

Io am avut H&R și mi-au plăcut, mai sunt si KW-urile care ar fi mai confortabile puțin ai un extra arculet pe amortizor pentru a prelua din denivelarile mici.

Comment

Working...
                  X