'07 Honda Jazz i-DSI CVT Ce ulei bag in cutie?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• '07 Honda Jazz i-DSI CVT Ce ulei bag in cutie?

Salutare!
    Buburuza mea sufera, ca si marea majoritate, de zmucitura, vibratia specifica cutiei ei cvt la plecarea de pe loc. Suspectul principal fiind uleiul, neschimabat posibil din 2011 sau de cand e noua. Ce ulei bagati in ele? Englezii recomanda si aditivi pt asta, sau alt ulei, de la Amsoil. Chestia e ca nu prea vad Honda CVT-F pe la noi, si as incerca si amsoil daca este cazul. Am vazut ca e si ravenol, si altele. Care ar fi mai bun? Ce parere aveti?

Ce-mi place când apar pe forum persoane noi care își fac cont doar atunci când au probleme cu mașina și cer ajutor când e prea tarziu. Nu ți-o spun ție personal, o spun în general și fără rea voința dar nu asa se face. Dacă cumpărai mașina cu problema asta era altceva dar s-o ai de noua in familie și sa te gândești după 9 ani ca ar fi cazul sa îi schimbi uleiul la cutie e cam păcat. Citiți și voi manualul utilizatorului, faceți mentenanță la timpul ei nu când deja apar problemele. Cel mai recomandat ulei pentru cutie la Honde în general, este cel original, dacă nu îl găsești la noi sau e prea scump, se găsește în UK mai la îndemână și poate și la un preț mai mic depinde cum îl iei. Deși e posibil ca și după schimbul de ulei sa nu fie totul perfect, uleiul nou nu o sa repare uzura creata de mentenanța deficitara. Și uite asa apar vorbe cum ca Hondele sunt de rahat și li se strica cutiile la doar 135k.

Comment

Uleiul la cutiile CVT se schimba cam la maxim 60k km. Originalul il găsești pe E-bay din UK si e mai ieftin decat orice la dealer de piese din RO care promite că il poate aduce.
      Amsoil e probabil varianta urmatoare după cel original. Eu nu m-as baza pe Ravenol prea mult, deoarece e mult marketing la mijloc, iar dacă te uiti atent la specificatii tehnice, Ravenol nu e tocmai ce recomanda Honda pentru cutia CVT.
      Era asa de frig afara, incat atunci cand am vrut sa-l scuip pe unul, i-am infipt un țurțure in gat!

Comment

Uleiul la cutiile CVT, in cazul masinii de fata, se schimba la maximum 40.000km. Initial, cartile service au fost tiparite cu interval de schimb 120.000km. Ulterior, au fost emise ceva buletine de service in care intervalul a fost redus pana la 40.000 concomitent cu inlocuirea de catre Honda a uleiului folosit ca prima umplere. Asadar, ca si concluzie.....se schimba la maxim 40.000. Recomandare, din partea unui utilizator de Jazz 2011 cu CVT si fost posesor de Jazz 2007....foloseste doar ulei de origine, CVT-F. Fara alti producatori, fie ei si mega titrati pe forumuri.

Comment

Si eu schimb uleiul chiar mai des de 40k km. In general incepe sa se simta la plecarea de pe loc o "balbaiala" si ala e semnul. Si regimul de folosire a Jazzului este preponderent urban, asa ca intra a regim greu oricum. Schimbul il fac doar la reprezentante Honda cu uleiul corespunzator CVT-F parca ii zice. Ma ajunge ~400 lei un schimb, nu mai tin minte exact.

Comment

Originally posted by nazy View Post
            Uleiul la cutiile CVT, in cazul masinii de fata, se schimba la maximum 40.000km. Initial, cartile service au fost tiparite cu interval de schimb 120.000km. Ulterior, au fost emise ceva buletine de service in care intervalul a fost redus pana la 40.000 concomitent cu inlocuirea de catre Honda a uleiului folosit ca prima umplere. Asadar, ca si concluzie.....se schimba la maxim 40.000. Recomandare, din partea unui utilizator de Jazz 2011 cu CVT si fost posesor de Jazz 2007....foloseste doar ulei de origine, CVT-F. Fara alti producatori, fie ei si mega titrati pe forumuri.
            +1, poti merge linistit pe Amsoil daca nu gasesti originalul CVT-F
            Acest fenomen a fost deja observat si studiat de către oamenii de știință si psihologii din Marea Britanie. S-a scris chiar si in Wikipedia".

… Jazz do it ...

Comment

Multumesc tuturor!

Comment

Working...
              X