yobit net
Problema ABS Honda Jazz 2002,cod 53-1. - Hondafan

Problema ABS Honda Jazz 2002,cod 53-1.

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Problema ABS Honda Jazz 2002,cod 53-1.

  Buna ziua.Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat,detin o Honda Jazz model 2002,benzina, cutie manuala,singura problema pe care o am cu aceasta masina este faptul ca de ceva timp,martorul ABS ramane aprins in mers,la tester apare cod 53-1 (releu motor ABS),modelul pompei ABS este A4 0440-0129.6,teoretic,atunci cand vezi releu,te gandesti la cutia cu sigurante sau relee,la jazz nu am gasit in cutia cu sigurante din fata decat siguranta patrata de 40A si cea de 30A ale ABS-ului,niciun releu... daca s-a mai intalnit cineva cu aceasta problema,si despre cum a rezolvat-o,il rog sa-mi spuna cand are posibilitatea.Multumesc!

 • #2
  Salut! Incearca sa cauti informatii pe forumurile din afara. Aici pe forumul din RO nu cred ca mai exista problema ca a ta la un Jazz.
  Am intalnit astfel de probleme la Ford, Opel si VW, majoritatea din ele avand ca si sursa unul din senzorii de ABS de la roti. Ideea e ca in general nu ai probleme cu frana, doar ca ECU nu mai citeste corect sau deloc informatiile de la senzorul respectiv. Poate fi o rezolvare usoara prin curatare de praf si mizerie, sau ceva mai complicata prin schimbarea senzorului, insa pentru asta trebuie sa afli care din senzori este de vina (e cate unul pe fiecare roata fata, iar daca ai discuri de frana in loc de tamburi pe spate, ar trebui si pe spate sa ai senzor de ABS la fiecare roata).
  Tie ti s-a parut ca masina franeaza defectuos? Daca da, atunci problema e mai ampla la tine. Mama mea (femeie in varsta), are un Ford Fiesta din 2001, care e cu martorul de ABS aprins in bord de 6 ani de zile si totusi masina franeaza bine, a luat ITP-uri pe banda rulanta fara probleme si am concluzionat ca e doar o eroare de comunicare / citire, intre senzor si ECU.
  Era asa de frig afara, incat atunci cand am vrut sa-l scuip pe unul, i-am infipt un țurțure in gat!

  Comment


  • #3
   http://www.hondafitjazz.com/manual/A...531FAAT70.HTML

   Comment

   Working...
   X