Cutie cu 9 trepte/9hp48

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Cutie cu 9 trepte/9hp48

  Deschid topicul intrucat sunt convins ca o sa fie foarte folositor macar din punct de vedere al codurilor si furnizorilor de componente pentru acesta minunata cutie pe care intentionez sa o reconditionez candva, deocamdata ma apuc sa strang piesele.

  Din trista mea experienta inca nu sunt service-uri care sa se priceapa la depanarea acestei cutii, eu le-am incercat pe alea din Bucuresti (Gearbox- mi au spus ca nu se baga nu stiu, Faur-reprezentanta ZF, niste ageamgii, cei din Militari imi scapa numele erau interesati dar nu stiau nici ei).

  Majoritatea producatorilor de componente sunt din SUA, am gasit ceva si prin Germania dar mai sap.

  Deocamdata pot sa confirm ca

  Kitul de garnituri pentru 9hp48-HONDA-cel corect (si de calitate productie SUA) este fabricat de TRANS TEC, eu l-am gasit (si confirmat de ei cu seria VIN) in UK.

  TRANSTEC 9HP48 AUTOMATIC TRANSMISSION 9 SPEED OVERHAUL KIT 2705 2011-UP

  ATENTIE: sunt diferite variante de garnituri pentru diferite varinate ale acestei cutii, toate seamana intre ele dar nu se potrivesc.

  Urmeaza si alte piese, am gasit deja axul central cel cu dog clutch A, caut si F ul. Din cate se pare axul central impreuna cu dog cluth A si F creeaza cel mai probabil probleme de zgomot in cutie.

  De asemenea a aparut pe you tube un video extrem de util, dezasamblare aceasta cutie (cutia din video este chiar modelul pt Honda): https://www.youtube.com/watch?v=y-7nTMshZ40

  1.6,white, lifestyle.
Working...
X