Pentru modelul pentru Romania este rezolvata problema cu cresterea nivelului de ulei? Sau pentru Europa au fost aceste probleme?
Probleme benzina in ulei motor 1.5T CR-V 2018-
Collapse
X
-
Tags: None
-
Eu pana la birou am 6 km pe care i fac in 30-40 de minute.Masina o iau si pentru drumuri lungi.va face im jur de 40.000 pe an.
-
Originally posted by closchkutza View PostPai modelul "Nou" de CRV nu s-a vandut inca in EU, deci nimeni nu stie. El a intrat pe piata in US inaintea Europei.
Pe Civic 1.5T eu nu am auzit de cazuri pe la noi insa repet ce am mai scris si pe alt topic: recomandarea de distanta minima parcursa intre 2 opriri consecutive ale motorului este de 16km la temperaturi sub limita de inghet si 8km pentru temperaturi peste limita de inghet. Asta scrie in manualul masinii mele (Civic 1.5T) si are legatura directa cu subiectul contaminarii uleiului cu benzina. Mersul cu uleiul rece nu permite evaporarea benzinei ajunse in componenta sa. Contaminarea apare la orice motor pe benzina insa este considerabil mai puternica la motoarele cu injectie directa. Pe romaneste, daca planuiesti sa folosesti masina zilnic sa mergi 3-4km cu ea pana la servici si inapoi, poate nu este cea mai buna alegere sa ai un motor cu injectie directa pentru asta.
Acceasi recomandare apare si la pagina 349 din manualul de utilizare al noului CRV (accesabil pe pagina dedicata de pe site-ul Honda Romania).
pai atunci daca lasam iarna masina sa mearga in gol vreo 2-3 minute as face bine sau rau? macar pana incepe sa dea caldura sa dezabureasca bine parbrizul
ma gandesc ca asa uleiul va ajunge la temperatura optima ?
Comment
-
Uleiul nu se incalzeste in 2-3 minute si lasatul la ralanti nu face ca recomandarea de mai sus sa fie indeplinita chiar daca se merge 3-4km cu masina.
Eu unul am lasat mereu masina la ruleze la ralanti pana cand valoarea acestuia ajunge la 1000rpm, dupa care plec. Functie de temperatura de afara, asta poate insemna 1-2 minute (cand e cald) sau 3-4 la temperaturi de 6-10 grade, cum e acum dimineata in zona mea. La iarna probabil va dura mai mult. Unii zic ca nu e nevoie (si nu-i contrazic) insa e o chestie pe care am facut-o la toate masinile pe care le-am avut (sa le las un pic la ralanti sa se dezmorteasca) si mi-a intrat in obicei.
Ca idee, la fosta masina, dupa ~20 km de mers semi-extra-urban, la temperaturi in jurul lui 0 grade, uleiul avea ~50 grade (motor pe benzina). Temperatura "de regim" a uleiului este 80-100 grade, de la 80 poti zice ca e cald. Si ca sa se incalzeasca trebuie sa mergi cu masina.Last edited by closchkutza; 11-10-18, 19:11.
Comment
-
va salut,
de vreo jumatate de an urmaresc postarile din SUA referitoare la problema dilutiei uleiului la mororul de 1.5 al CRV ului. Intentionez sa achizitionez un SUV in perioada urmatoare si pe lista scurta au ramas noul CRV cu motor de 1.5 si noul RAV4 , ce va avea un motor de 2 l, aspirat.
Din tot ce am citit, pare ca dilutia uleiului se produce din cauza deplasarilor pe distante scurte in special in perioada rece - majoritatea cazurilor semnalate - dar au fost si useri care au avut aceeasi problema desi spuneau ca au circulat pe distante lungi, in regim de autostrada.
Mi-au atras atentia postarile a doi useri, care au avut uleiul diluat, pana cand au trecut pe benzina premium ( la ei 93, la noi 98) si au utilizat ulei 0w30. Ulterior dilutia nu a mai aparut.
Ca si recomandari desprinse din experientele celor din Canada si SUA:
- mersul in oras cu cutia setata pe Sport ( incalzeste motorul mai repede)
- utilizarea de benzina premium
Comment
-
Ma intereseaza sa cumpar o Honda CRV de ceva timp si incerc sa vad daca e bine sau nu e bine sa o iau, insa, problema e grava cu noile CRV-uri 1,5 T , fie ca sunt productie 2017 fie ca sunt productie 2018 , experienta cea mai mare o are USA si Canada ca acolo vand ei grosul de Honde in lume, la fel si-n China unde au scos de la vanzare 150000 de vehicule CRV, si vad ca abordati cu multa delicatete problema, numai ca nu e numai o problema la ele ci sunt mai multe probleme:
- daca cautati pe crvownersclub.com ca sa nu zic de alte site-uri independente( carreports, edmunds), va luati cu mainile de par: intra benzina in ulei inca din 2017 in crv-urile lor, se cearta clientii cu dealerii locali si cu reprezentantele Honda din USA si Canada, primesc raspunsuri alambicate, clientii americani isi compara Hondele de 1,5 litri cu masinile lor mai vechi, Ford, Chevrolet, GM, care erau si ele, unele de 1,5 sau 2l si care n-au avut niciodata probleme nici cu benzina in ulei( adica le creste nivelul uleiului in baie), nici cu frig in habitaclu dupa ce merg mai bine de 15-20 de minute cu masina pe autostrada si tot frig in ea este si nici cu miros de benzina in habitaclu, nici cu vesnicele probleme cu Bluetooth-ul de nu poti sa auzi decat paraziti in difuzoare iar interlocutorul tau de la celalalt capat al firului zice ca te aude cu intreruperi sau cu zgomote. Rau e ca au mii de reclamatii pentru vehicule CRV cu aceste 3 probleme: benzina in baia de ulei, masina nu se incalzeste nici dupa 20 de minute de functionare in sarcina( adica de mers, nu de stat pe loc) si hands- free-ul adica Bluetooth-ul merge cand vrea si daca vrea .
Clientii americani care nu sunt asa de areactivi ca cei de la Romania( asta nu inseaman ca Honda a avut mari probleme cu clientii in Romania pentru ca e o marca onorabila in raport cu alte service-uri ale altor producatori),), fac galagie, isi pregatesc avocatii, in America nu te joci cu banii dati pe ceva ce nu functioneaza, raspunsul dealerilor Honda de-acolo variaza intre recomandari ca sa-si verifice nivelul pe joja si sa-si schimbe uleiul daca miroase a benzina si le-a crescut nivelul in baie( unul din clienti a schimbat deja uleiul de 5 ori in 4000 de mile pe banii Honda).
Alta reactie a Honda prin administratorii de pe site-ul crvownersclub.com a fost sa stearga ce mai mare parte din aceste plangeri de pe forum, in timp ce clientii deschid alte pagini si se plang despre aceasta magarie facuta de administratori, sper sa nu-mi fie stearsa nici mie postarea scrisa acum si nici sa nu fiu bestelit de ,,membri" vechi de pe forum ca ,,sa nu vorbesc daca n-am Honda in proprietate", ptr. ca asta nu-i o conditie ca sa poti sa spui care e realitatea prin alte parti ale lumii, altfel se baga pumnul in gura daca nu spui ce trebuie.
Eu sper sa se reglementeze situatia si sa se gaseasca o solutie tehnica onorabila, deoarece ma tot uit de 1 an de zile dupa o Honda CRV in speranta ca apare ceva care sa n-aiba nu stiu ce filtru de particule care sa se infunde daca e diesel si( eventual) sa nu umblu cu cisterna dupa mine daca o folosesc in Bucuresti.
Am vazut o CRV 2019 la SAB si mi-a ramas sufletul la ea, insa sper sa functioneze bine aceste masini care, acum mi s-a spus ca sunt fabricate in Japonia, nu in Anglia si sa pot sa cumpar una .
Comment
-
si totusi exista o speranta - postarea unui user de pe crvownersclub
Originally Posted by rpeloski
I just received this email from my local dealership.
“We have just received word from Honda Canada that a countermeasure will be coming out effective November 2018 to correct the oil dilution concerns for 2017-2018 Honda CRV’s. The countermeasure will include updates to the PGM-FI (programmed fuel injection) and CVT control software, as well as replacement of the climate control unit. In addition, Honda Canada will provide a warranty extension on certain engine components for up to 6 years from the original date of purchase with no mileage limit.”
Not sure if this is considered trusted enough to post in th sticky but it is the first actual update I’ve had on the subject since I first had the trouble in January.
It corresponds with other reports of a November fix.
Comment
-
pai am vazut ca aici pe forum, 2 din 9 posesori de sedan X sunt extrem de nemultumiti de masinile lor, unul chiar a vandut-o la scurt timp dupa ce a cumparat-o, iar celalalt ar fi vrut sa isi recupereze banii platiti daca s-ar fi putut...Last edited by bacu; 16-10-18, 13:51.2017 Honda CRV 9AT Executive + Connect + Sensing
Ex:
2014 Honda Civic Executive
2011 Honda Civic GT
Comment
-
Pai si cei 2 au avut problema din titlul topic-ului? Am citit si eu forumul si parca una din cele 2 persoane la care faci referire a vandut masina din cauza cutiei CVT: pur si simplu nu ii place. Ar fi bine sa nu generalizam.Last edited by hondatu; 23-02-21, 16:08.
Comment
-
M-am tot uitat pe forumurile din afara. O problema poate sa fie si de la benzina. Oricum eu am dat avansul pentru masina. Are garantie 5 ani /160.000 km acum vom vedea ce si cum. Inainte sa aleg Honda, am tot discutat cu alti dealeri si problema nu este numai aici. O gasim si la Ford si la Mazda etc. Odata cu acest filtru de particule , o parte din benzina va fi folosit pentru curatarea acestuia. Daca se merge doar in oras mai mult ca sigur va creste nivelul uleiului (benzina intrata in ulei), daca se merge in afara atunci nu este aceasta problema.
Comment
-
Ce ai comandat? Versiune, transmisie, tractiune...daca nu e secret. Eu oscilez intre Elegance si LyfeStyle AT, 4x4. Tot problema de benzina in ulei ma tine in loc.Last edited by hondatu; 23-02-21, 16:09.
Comment
-
Varianta elegance 4x4 manuala.Eu am vrut musai manuala -nu imi place AT desi am facut test drive cu AT. Daca analizezi si concurenta toti au probleme cu motoarele (span in motorina; benzina-distributia sau pistoane topite etc).
Comment
Comment