Civic FK / FD 2006-2012 : Particularitati/Probleme/Bug-uri

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by dan
    hondatu, arata-mi mie un civic (NU TypeR) sau Accord la care A/C-ul este optional. Problema e ca EXISTA ca si dotare, dar nu functioneaza.
    Mai bagat in ceata total! Da unde suntem aici, la Volga sau Tata sa nu mai poti comanda o masina cu A/C??
    Ce-i aia EXISTA dar nu functioneaza?
    HONDA. The finest from Japan. Since 1963.

    Comment


    • Masina lui a venit cu A/C-ul defect (n-are freon in instalatie).

      Comment


      • herr hondatu, vroiam sa spun ca A/C-ul la Civic5d nu este nici macar optional Toate vin cu asa ceva (un lucru bun), mai rau e ca al lui nu functioneaza.

        Speram sa i se rezolve mai repede problema, ca sa devina un happy civic5d owner.
        '13 CR-V 2.2 i-DTEC Lifestyle M/T

        Comment


        • Herr Dan, pai ori nu exista nici macar optional ori la el a existat doar ca a venit defecta?
          HONDA. The finest from Japan. Since 1963.

          Comment


          • Dan vrea sa spuna ca il ai oricum, nu e optional sa poti alege fara... insa in cazul lui Trynitro, il are, dar degeaba
            2006 Accord CL7 2.0 MT

            Comment


            • De cateva saptamani citesc formul acesta pentru ca pana la anul vreau sa-mi schimb masina. Am fost mereu un fan al masinilor Honda (si al motoarelor ), iar Civicul in 5 usi, cu care am facut si un drive test, m-a impresionat, cel putin prin prisma look-ului si motorului.
              Ca sa fiu on-topic, din ce am citit pana acum, trebuie sa va spun ca sunt multi printre voi care se auto flageleaza. Mai exact fac din tantar armasar, cum se spune. O alta concluzie ar fi ca si la Honda sunt aceleasi probleme (se le spunem) ca la orice alta marca care "activeaza" in Romania. Parerea mea este ca singura problema care merita cu adevarat catalogata astfel si studiata este cea cu ralantiul. In rest nu e nimic atat de tragic pe cat fac unii sa para.
              Personal posed un Renault Megane 2 despre care pot spune ca si-a facut si isi face treaba exemplar pentru cati bani am dat pe ea si in 53 k km nu am schimbat decat consumabile la ea. Totusi daca vreti sa vedeti probleme intrati pe www.reno.ro . Dintre cele ale megane-ului 2, capul de lista il tin flansele amortizoarelor pe care unii le-au schimbat de pana la 3 ori in 30 k km si fulia defazoare. In rest probleme de grierasi sunt cu duiumul - multi duc o lupta acerba cu ei si chiar s-au creat tutoriale dspre cum sa mai "ucizi" din ei - senzori care functioneaza sau nu dupa bunul plac, lunete si/sau parbrize care crapa fara sa fie atinse, geamuri laterale care scartaie la actionare, ambreiaj care se strica dupa un nr foarte mic de km, CB care o ia razna cand ti-e lumea mai draga, bobine care cad ca mustele, directie care trage stanga si volanul care sta inclinat, zgomot de caruta la trecerea peste denivelari, xenoane care cad si lista poate continua. Toate astea garnisite cu un service de kko specific romanilor. O sa spuneti ca Renault nu se compara cu Honda - de acord si nu prea. Desi poate la unele capitole nu se compara, dar ca pret este undeva pe aproape: un megane 1.6vvt 110CP full este pe undeva pe la 17500EU, iar ca dimensuni este peste civic. Nu vreau sa fac un versus aici ci doar sa va atrag atentia ca pentru banii pe care ii dam pt aceste masini nu putem avea pretentii de premium. In plus, din ce am mai citit si pe alte forumuri (vw, pejo), honda sta cel mai bine la majoritatea capitolelor.
              Recomandarea mea ar fi sa va bucurati de ele (de masini ), iar cand mai apare cate o problema nu dati cu paru', cum am vazut ca fac unii, ci incercati sa stati pe capul celor de la service pana o rezolva - daca este nevoie scandal, ANPC etc. La renault romania atitudinea multor posesori de renault a dat roade in acest sens si lucrurile au inceput sa se miste ceva mai bine.
              Sper ca la anul sa intru si eu in randul posesorilor de Civic (5D sau 4D) sau, de ce nu, a unei Accord (despre care am inteles ca va fi schimbat la anul).

              Bafta!
              '15 Honda Accord 2.0 M/T Executive, Graphite Luster Metallic
              '13 Suzuki Swift 1.2, 94CP
              "Religion is a symptom of irrational belief and groundless hope."
              Gregory House

              Comment


              • Sorinule, bine le-ai zis. Si eu cred ca se dramatizeaza uneori.

                Da' stii ca exista si un avantaj pentru posesorii de 'reno' care au atatea probleme. :lol: Invata o multime de lucruri despre masini. Mie imi scapa intelesul a 90% din ce ai mentionat tu mai sus :? (cu exceptia termenilor "luneta", "parbriz" si "amortizoare") :wink:
                "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
                "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

                Comment


                • Salut,

                  Sunt nou pe forum si sunt fan si posesor toyota, insa noul civic m-a cam cucerit ops:
                  Am vorbit la Asko si pana la eventualitatea unui testdrive neplacut Civic 5d vreau sa imi iau. Ma cam sperie insa lista de buguri/probleme, stiti daca la modelele din 2007 sunt rezolvate sau ma pot astepta la aceleasi neplaceri?

                  Multumesc si sper ca am postat unde trebuie

                  Comment


                  • Originally posted by sorinu
                    ....
                    Recomandarea mea ar fi sa va bucurati de ele (de masini ), iar cand mai apare cate o problema nu dati cu paru', cum am vazut ca fac unii, ci incercati sa stati pe capul celor de la service pana o rezolva - daca este nevoie scandal, ANPC etc. La renault romania atitudinea multor posesori de renault a dat roade in acest sens si lucrurile au inceput sa se miste ceva mai bine.
                    Sper ca la anul sa intru si eu in randul posesorilor de Civic (5D sau 4D) sau, de ce nu, a unei Accord (despre care am inteles ca va fi schimbat la anul).
                    Bafta!
                    sorinu ... cam asta ar fi si recomandarea mea, numai sa aveti grija sa va bucurati de ele numai noaptea ca ziua nu poti sa mergi prin oras fara A/C. Daca tu nu ai probleme cu dusul prin service atunci e OK, insa exita o vorba americaneasca cu care as vrea sa inchei: "Time is money!"
                    iar timpul care il pierd pentru service nu il mai recuperez nici-cum.
                    Eu nu am dat 14K pe masina ca sa mai merg de 3K prin service cu ea. Am dat un ban sa nu am probleme.

                    hai ca m-am luangit mai mult decat am vrut
                    '07 Civic 1.8 M/T Sport Rošu

                    Comment


                    • Sincer iti spun, Lucian, in afara de tine, nu s-a mai plans nimeni de vreun defect. Eu tot intreb lumea care si-a luat si toti imi spun acelasi lucru: no problemo! Totusi, cred ca a lucrat necuratu' la tine! :P Vreo prietena geloasa ceva, cu puteri supranaturale? Glumesc.

                      Comment


                      • asa e ! "No problemo !" ... km = 1300

                        singura problema e traficul care o tine parca legata
                        dar vine weekendu' si o zburda spre mare \/ 8)
                        '18 BMW X1 18xd
                        '15 BMW i3 range extender
                        ex:'12 Honda Civic 1.8i A/T / '10 Honda CR-Z GT/ '09 Infiniti EX 37/ '07 Mini Cooper S Cabrio / '07 Lexus IS220 / '04 Ford StreetKa / '07 Honda Civic 5D / '06 Citroen C4 Coupe

                        Comment


                        • Originally posted by BogdanCTR
                          Sincer iti spun, Lucian, in afara de tine, nu s-a mai plans nimeni de vreun defect. Eu tot intreb lumea care si-a luat si toti imi spun acelasi lucru: no problemo! Totusi, cred ca a lucrat necuratu' la tine! :P Vreo prietena geloasa ceva, cu puteri supranaturale? Glumesc.
                          nu e nici o problema...chiar nu ma supar. Prefer sa iau lucrurile in gluma ca altfel cre'ca mi-as lua campii.

                          Dar atata timp cat vor exista oameni care sa spuna ca "pentru banii pe care ii dam pt aceste masini nu putem avea pretentii de premium" eu o sa continui sa spun ca 20K nu ii gasesti chiar in prima groapa de pe strada si ca am pretentii ca masina sa fie intreaga de la inceput nu sa o intregesc eu prin vizite le service.

                          Precizez totusi ca nu a fost cazul de nici un fel de scandal... problemele s-a rezolvat fara nici un fel de comentarii.
                          '07 Civic 1.8 M/T Sport Rošu

                          Comment


                          • 20k e si un Golf 1.9 tdi cu dotari aproape similare...sa vezi ce "calitatea" dracu gasesti acolo. :? La asta, nr de probleme e proportional crescator cu nr de km parcursi. La japoneze, cum ti-am zis, regula e ca, daca masina are ceva defect, se manifesta de la inceput, urmand ca pe parcurs sa fie toate bune si frumoase.

                            In alta ordine de idei, caderea aceea de turatie e prezenta la toate Civic-urile si este asociata cu mersul compresorului de A/C, fiind la intervale egale. Ia puneti A/C OFF si vedeti daca mai face. Cand am testat eu, n-a mai facut. Caderea e, oricum, nesemnificativa, cam 2-300 rpm. La A/C-ul manual de pe al meu CTR, daca il am pornit si accelerez in gol, cade cu 5-600 sub turatia de relanti, dupa care revine, si se simte ceva mai nasol.

                            Apropo de A/C, zilele trecute am mers cu el pornit (sa nu va aud, carcotasilor! :twisted: ), la minim si orientat spre parbriz. Rezultatul? Un guturai de toata frumusetea. O sa incep sa caut roof scoop, ca de A/C nu ma mai ating.

                            Comment


                            • Eu caut de o gramada de vreme un roof scoop, dar vreau de acela din plastic nu din fibra. Si inca o intrebare...cine ni-l monteaza?
                              If sex was like FireBlade or S2000 nobody would worry about performance.

                              2002 Honda CBR 954 RR FireBlade
                              ex - 1986 Honda MT5
                              ex - 1997 Honda CBR 900 RR FireBlade
                              ex - 2001 Honda Civic Type-R
                              ex - 2007 Honda Jazz

                              Comment


                              • Hi,

                                A vazut cineva postul meu ? Sau sa inteleg ca nu sunt probleme deloc in afara de cea cu AC-ul??

                                Multumesc

                                Comment

                                Working...
                                X