Ventilator habitaclu- șuierat in timpul funct

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Ventilator habitaclu- șuierat in timpul funct

  Salutare,
  Zilele acestea am constatat o mică problema la civicul meu ( mk9/4D/2016/). In timp ce eram pe autostrada, cu aerul pornit, pe treapta 3, a īnceput un șuierat deranjant. Initial am crezut ca este de la geamuri, chedere ( aveam cam 140km/H), dar am īncetinit ,am oprit radioul și mi-am dat seama ca este de la ventilator. La o treapta mai mare de ventilație nu se mai auzea, dar cum dădeam la treapta 3-2-1 īncepea iarăși șuieratul. Zgomotul pare ceva defect de rulment sau ceva de genul.
  Bonus: a īnceput sa facă figuri la cuplarea in treapta a 3-a de viteza, trebuie sa insist sa intre..
  A mai īntāmpinat careva problemele astea!??
  Multumesc

 • #2
  Salut,
  Si eu am auzit un fel de suierat zilele trecute de la ventilatie, tot pe trreptele mici, dar a trecut de la sine deocamdata, filtrul polen este schimbat acum 2luni, dar probabil cine stie ce gremlini or mai fi intrat pe acolo, frunze si alte chestii, inca nu m-am uitat.
  at despre intrare in a 3-a nu stiu ce sa zic, eu cand am simtit ca agata mai tare, de obicei cand era uleiul foarte incins( jar autostrada) sau la rece, pe la 100mii i-am schimbat uleiul in cutie si lichid nou la pompa ambreiaj, si si-a revenit. Mai agata ea foarte putin, dar doar la rece.
  GHELA: '14 Honda Civic 4D ES 1.8 M/T, Taffeta White

  Comment


  • #3
   Figuri cu treapta a 3-a face și la rece și la cald, dar doar cānd se face trecerea de la treapta a 2-a la a 3-a . La retrogradare din a 4-a in a 3-a nu mai face figuri. Ciudat..., nu!!???
   Apropo, mașina are 65000 km

   Comment


   • #4
    Da! Cam ciudat! 65000 cam putin, dar daca sunt facuti mai mult prin oras frecusul isi spune cuvantul.
    Incearca cand ai timp sa programezi la un service o verificare, etapele ar fi dupa parerea mea: timonerie(sa nu aiba bucsile uzate), schimb ulei cutie, lichid pompa ambreiaj , dar totul depinde de constatarea mecanicului. Daca te deranjeaza prea tare pana ajungi cu ea in service poti sari peste a 3-a, ii dai a 2-a mai lung si te duci direct in a 4-a.
    Sau incearca inainte cu dubla debreiere, face la fel? Cu motorul oprit face la fel? Ca sa stii ce ii spui mecanicului, il poate ajuta.
    GHELA: '14 Honda Civic 4D ES 1.8 M/T, Taffeta White

    Comment

    Working...
    X