Zgomot/vibratie Honda Civic Sedan 1.5 CVT 2018 - 1500 -2000 RPM

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Zgomot/vibratie Honda Civic Sedan 1.5 CVT 2018 - 1500 -2000 RPM

Salutare ,

In luna Mai am achizitionat o Honda Civic Sedan 1.5 CVT , am facut aproape 6000 de km din care 3000 prin Grecia in concediu. La intoarcere din concediu am observat ca in Drive la 1500 2000 RPM apare un zgomot / vibratie undeva in partea dreapta.. nu-mi pot da seama de unde este m-am uitat peste tot , am pus pe cineva sa stea cu mana pe bord , nu se simte nimic.. de afara la fel nu se aude. NU face insa tot timpul , lucru care este si mai ciudat. A mai patit cineva ?

P.S Sper ca am postat unde trebuie.

Ar trebui sa te edifici daca zgomotul la turatia aceea e pe accelerare, la mers constant sau pe decelerare.

Fiind un fel de automata, ar putea fi tot felul de cauze. Spre exemplu, eu am avut o vibratie la a mea, aparent inexplicabila, ce s-a dovedit ca era cauzata de niste noroi argilos uscat ramas pe interiorul jantei, desi masina era spalata si nu te-i fi gandit ca poate ramane mizerie acolo.

In sfarsit, ia-o din aproape in aproape pana identifici sursa.
    O splendida Honda CR-V 2008, 2.2 i-CTDi, Black Pearl, Executive, M/T

Comment

Verifica stalpul din dreapta, goleste torpedoul, verifica plasticele de deasupra aripilor din compartimentul motor.

Comment

Multumesc , revin cu update !

Comment

Si mie imi face asa, tot 1.5 CVT dar hatchback - 6500 de km. Dar la mine parca nu se aude din dreapta, parca se aude de undeva din bord.
          Am programare la asko pe 8 octombrie si o sa le spun si de problema asta. O sa filmez atunci cand masina o sa mai scoata acel zgomot sa le arat pentru ca este posibil ca atunci cand o sa fiu acolo sa nu se auda...

Comment

Originally posted by fckingdavai View Post
            Si mie imi face asa, tot 1.5 CVT dar hatchback - 6500 de km. Dar la mine parca nu se aude din dreapta, parca se aude de undeva din bord.
            Am programare la asko pe 8 octombrie si o sa le spun si de problema asta. O sa filmez atunci cand masina o sa mai scoata acel zgomot sa le arat pentru ca este posibil ca atunci cand o sa fiu acolo sa nu se auda...
            Ai fost la asko ? Eu am reusit sa-mi dau seama ca este din torpedou.. mai departe.. nu stiu .. daca sta cineva in treaba cu mana pe el si il apasa putin nu se mai aude nimic , cum nu il mai apesi incepe sa zornaie.

Comment

Salut. Da, am fost la Asko. Nici eu nu stiu exact care este problema pentru ca nu suntem singurii care s-au plans de problema asta. Mi-au strans (cred ca au lipit-o sau au strans suruburile) mai bine masca de pe interiorul capotei. Au facut asta la sugestia mea pentru ca stiu cazul unui baiat de pe grupul de facebook care au facut acelasi lucru si la el nu s-a mai auzit acel zgomot. Momentan nu am mai auzit nici un zgomot, daca o sa apara o sa merg din nou la ei.

Comment

Salut colegi
                Aveti ceva probleme cu motorul de 1.5 t vtec? Oil dilution?

Cu stima

Comment

Confirm si eu prezenta vibratiei. Nu am investigat pentru ca sunt prea multe elemente pe acolo care pot vibra:
                  - Scutul, partile de plastic de peste aripi, scuturile termice, etc.

Comment

Am o Honda Civic hatchback din 2013, motor 1.4 benzină. La 3200 turații , indiferent in ce viteză e mașina, începe să se audă un zgomot ca o vibrație.... dacă trece de 3200 turații, nu se mai aude. La fel și dacă scade sub 3200 turații - nu se mai aude. De unde poate fi vibratia (zumzetul) ăsta? Menționez că mașina are putere, merge super ok, are doar problema asta la fix 3200 turații. Ce poate fi??? Poate surveni zgomotul ăsta de la bujii? Dacă e așa de ce se aude doar la 3200 turații?

Comment

Originally posted by GeKados View Post
                      Confirm si eu prezenta vibratiei. Nu am investigat pentru ca sunt prea multe elemente pe acolo care pot vibra:
                      - Scutul, partile de plastic de peste aripi, scuturile termice, etc.
                      Stiu ca a trecut aproape un an , insa abia ieri am ajuns la service cu masina. Mi-au demontat bordul , acolo sunt niste fire prinse cu niste inele metalice , alea vibrau le-a strans mai bine si a pus ceva bumper intr-e ele.. zici ca am alta masina

Comment

Working...
                      X