Buton ECON

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Buton ECON

  Buna ziua!

  E primul meu post pe acest forum, sper ca nu s-a mai discutat subiectul. Din cate m-am uitat nu am mai gasit nimic legat de butonul de Econ. Imi cer scuze daca totusi postarea mea nu este la locul potrivit.
  Am o Honda Civic 1.8 i-VTEC 16V, cumparata de la reprezentanta, cu 7km la bord si, de ceva vreme, nu mai sesizez nicio modificare in tractiunea motorului atunci cand actionez butonul Econ. Se aprinde LED-ul pe bord, dar nu mai sesizez nicio variatie de putere. Cand am cumparat-o era pregnanta modificarea de putere, se simtea cum slabeste puterea motorului si masina devine mai lenesa.
  Intre timp, mi s-a parut ca a scazut si puterea motorului, iar zgomotul facut de acesta la turatii mari nu mai este la fel ca la inceput. Acum, pentru a avea aceeasi putere ca inainte, trebuie sa folosesc o treapta inferioara de viteza. Am fost si la service, la reprezentanta, au facut test drive si test al erorilor, dar nu au gasit nimic necorespunzator. Poate ar observa diferenta daca ar face o comparatie cu o alta Honda Civic, model identic cu al meu.
  Voiam sa stiu daca mai este cineva care a sesizat o astfel de problema.

  Va multumesc!

 • #2
  Salut. Eu de exemplu am tot civic din 2013 dar cu motor 1.4 ivec 100CP. Cind folosesc butonul ECON se simte. Ca referinta ai putea sa incerci. Mergi constant cu AC pornit cu muzica oprita))) si incearca sa faci activ ON sau Off, ar trebui sa simti o diferenta de flux de aer. La mine se simte asta. Ca consum de benzina nu prea se observa. Folosesc cam 80% extra urban si rest oras , consum mediu 5.6 cu AC activ...

  Comment

  Working...
  X