Probleme ambreiaj Honda Civic 5D

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• cum iti e filtrul de aer?
    HONDA ciVic Type S (FN1) - Injen - Weapon-R - Invidia - COOL IT - Eibach - Drag Wheels - REPSOL - Magnat - Skunk2
    HONDA CRX DEL SOL VTI (EG2)......in progress
    vw scirocco mk 1 G60 kompressor stage 2
    KAWASAKI ZX-6 RR Ninja

Comment

• Originally posted by mad_wob View Post
      cum iti e filtrul de aer?
      Nu cred ca e de la filtru. Ar fi prea frumos sa fie doar atat. I-am schimbat filtrul la fiecare 6 luni si nu s-a schimbat nimic. Cauze insa pot fi multiple (senzori dusi cu capra, regim de mers excesiv adica in fiecare zi doua ore de mers in treptele 1 si 2, catalizator infundat) insa nimeni nu este in stare sa dea un diagnostic corect. Asa ca singura solutie la care ma pot gandi este o reasezare a parametrilor de functionare, bazata pe comportamentul actual.
      Honda Civic 5D, 1,8 Sport Alabaster Silver

Comment

• Mie, si in incercarea de a scapa de tremuratul puternic de la relanti, mi-au schimbat, dupa ce s-a constat "miss-fire" la unul din cilindri, filtrul de benzina. Am scapat de miss-fire (cica zic cei din service, fiindca doar pe tester poti observa asa ceva) si parca nu mai da in nas asa usor (da in continuare daca incerc sa plec mai sportiv). In schimb nu am scapat de tremuratul de la relanti.
        In schimb am observat ceva: daca atunci cand schimb treptele de viteza (in 1 si 2) nu ridic complet piciorul de pe acceleratie (dar nu-l las suficient de mult astfel in cat sa se tureze in gol, ci doar cat sa nu las turatia sa ajunga aproape de cea de la relanti), nu mai da in nas. Repet, mie mi se pare si anormal ca atunci cand turatia scade, sa aiba o ezitare in jurul 1100RPM, adica acul de la turometru se opreste si chiar urca cateva RPM apoi isi continua scaderea pana la 600-700 RPM.
        "Liniutele sunt pentru masini rapide, curbele sunt pentru soferi rapizi" - un film

'08 Civic Sedan ES 1.8 M/T Neutron Blue

Comment

• Se pare ca nu numai la noi se intampla fenomenul asta. Pe civinfo se dezbate aceeasi problema si tot fara nici un rezultat. Cred ca ar fi momentul ca Honda sa recunoasca aceasta problema si sa o rezolve.
          http://www.civinfo.com/forum/bugs-fa...tml#post841220

Comment

• da, ai dreptate, sunt exact aceleasi discutii, chiar si explicatiile coincid cu ale unora dinter noi. ce sa recunoasca honda? ca e cuplu mic si volanta f usoara? patinati fratiolor ambreiajul ala putin...
            HONDA ciVic Type S (FN1) - Injen - Weapon-R - Invidia - COOL IT - Eibach - Drag Wheels - REPSOL - Magnat - Skunk2
            HONDA CRX DEL SOL VTI (EG2)......in progress
            vw scirocco mk 1 G60 kompressor stage 2
            KAWASAKI ZX-6 RR Ninja

Comment

• Originally posted by octi_b View Post
              Mie, mi-au schimbat, filtrul de benzina.
              La Civic Sedan???
              Ne spui unde e filtrul asta si cum se schimba?

Comment

• Din ce stiu eu, este undeva la rezervor si se schimba (optional desigur) la aproximativ 200.000km
                '09 Audi A6, 2.0, A/T, Grey
                Fosta:
                '08 Honda Civic Sedan 1.8 M/T, Taffeta White
                Javascript motherfucker in Iasi?
                http://hondafan.etp.ro/gallery/v/andrei_r/

Comment

• Asa e, in rezervor si, teoretic, nu prea se schimba.
                  "Liniutele sunt pentru masini rapide, curbele sunt pentru soferi rapizi" - un film

Comment

• Este in rezervor si in carte scrie de schimbat la 100.000 (sau 80.000, nu mai stiu bine). Oricum, mie nu-mi place ideea asta, din cate am mai gasit eu prin poze, pare mai degraba un fel de sita, nu un filtru de benzina in adevaratul inteles al cuvantului. Mai toate Hondele care le stiu eu, au un fel de sita inainte de sorbul de la pompa de benzina din rezervor, dar au si filtru de benzina in motor.
                    "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
                    "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

Comment

• E ditamai filtrul, imi pare rau ca nu-i mai pot face o poza. Are o tija si niste fire (electrice).

L.E. arata asa, ca in manualul de service:
                      Click image for larger version

Name:	Fuel Filter_R18A.jpg
Views:	3
Size:	31.7 KB
ID:	707457

Comment

• Nu stiu de ce eu am avut impresia ca se schimba numai piesa marcata cu 'A', si am asociat tot ansamblul asta cu pompa de benzina. LE: De fapt, "tot ansablul" (marcat cu 2 in link) chiar este pompa de benzina.

Deci, zici ca au schimbat tot ansamblul? LE: cred ca de fapt au schimbat numai partea care in linkul meu e marcata cu 5.
                        Delphi
                        Super Moderator
                        Last edited by Delphi; 25-03-11, 16:23.
                        "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

Comment

• Mai, mi-e mi-au dat in punga ce au schimbat si semana cu A-ul din poza data de mine. Nu mi-e clar ce este 5 din link.

Comment

• Daca prin 'A' tu intelegi subansamblul format din doi cilindri (unul la baza, unul la varf) legati prin doi stalpisori, atunci asta este echivalent cu ceea ce este marcat ca '5' in link (adica, subansamblul delimitat de linia intrerupta care este marcata cu 5, si care delimiteaza ansamblul filtrului). Eu intelesesem ca 'A' este doar o sita, amplasata la baza sagetii unde scrie 'A' in poza ta.

Parerea mea este insa ca nu de aici este buba. Daca mi se permite sa-mi dau cu parerea (eu neavand astfel de manifestari), asta este din cauza unei volante prost echilibrate / defecte / uzate / prea usoara, combinata cu un cuplu relativ mic al motorului (raportat la masa masinii). Cred ca daca va obisnuiti sa sincronizati mai bine ridicarea piciorului stang de pe ambreiaj cu apasarea celui drept pe acceleratie, sau daca alunecati usor ambreiajul (cum spunea mad_wob), s-ar putea sa dispara chestia asta. Sau, pe cat posibil, faceti intotdeauna "rev-matching". Inca o data, nu stiu sigur, mie nu imi face, deci nu vorbesc in cunostinta de cauza, doar imi dau cu parerea.

Comment

• Iata ce spune un user de pe civinfo:
                              "had this 1st gear judder on the last two civics ive owned i did find disconnecting the battery for 10 minutes worked for me it just means the ecu will have to learn your driving style again."

O sa incerc cu prima ocazie si daca e asa, inseamna ca o rescriere de soft s-ar putea sa rezolve problema...

Comment

• Nu vreau sa par vre`un taran ... stiu si eu cat de cat limba engelza ... si stiu sa vb sa si traduc sa si scriu 60 - 70 % corect ... dar nu inteleg ce vrea sa zica baiatul asta ? cu 10 min ale lui ... va rog daca ma puteti ajuta
                                http://hondafan.etp.ro/gallery/v/gpoint/

Comment

Working...
                                X