Honda Civic Hybrid intretinere.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Honda Civic Hybrid intretinere.

    Salutare tuturor iubitorilor de Honda. Sunt nou pe forum si intntionez sa-mi achizitionez un Civic modelul hybrid. Nu stiu nimic despre Honda in general. Eu sunt un pasionat de Citroen. Da...da...va puteti amuza...caci face bine la sanatate. Da sunt un pasionat de Citroen pentru ca imi place ce fac aceesti oameni din aceeasta companie. Dar am aflat despre aceeasta masina si am citit mai multe despre tehnologia hybrid ce o dezvolta Honda de multi ani. Masina este frumoasa la exterior si interesanta la interior. Are cam tot ce este necesar. Fara prea mule bliz..blizuri. Dar cred ca stiti deja aceeste lucruri. Tot ce ma intereseaza este sa stiu despre acumulatorul de putere. Daca se gaseste stiind ca aceest model nu se mai fabrica. Daca stiti ce preturi are. Daca exista un kit de itretinere pentru el. Sa va intreb de intretinerea masini nu are rost pentru ca nu poate fi mai scumpa decat o masina europeana. Aceest lucru ma intereseaza cel mai mult. Daca stiti ceva despre aceest aspect va rog sa ma ajutati in luarea unei decizii. De felul meu nu sunt un impatimit al masinilor sport ci mai degraba a celor care ofera confort. Si cred ca aceeasta masina mi-se potriveste de minune.Am un diesel pentru drum lung. Cel mai apropiat oras de mine este la 13 km. Si este relativ mic nu multa aglomeratie in trafic.Deci ar fi ideala pentu mine. Aceestea fiind spuse va doresc numai bine si sper sa primesc un raspuns de la voi.Numai bine.

  • #2
    Cioc....cioc... Buna ziua! Mai este cineva pe aceest forum? Sau au plecat toti?

    Comment


    • #3
      Sa stii ca-i numeri pe degete pe posesorii de Civic Hybrid, asa ca mai bine te uiti pe un topic al vreunuia. Eu iti sugerez sa te uiti pe asta: http://www.hondafan.ro/forum/showthr...200#post521200 .
      Deosebit de fiabil nu s-a dovedit sistemul IMA de pe Civic, desi ceva garantie s-a dat pentru el. Unii zic ca de 7 ani, eu stiu ca la cel de pe CR-Z garantia e de 5 ani. De inlocuit, e cam scump, ceva inspre 3000 de euro, insa exista si o piata a sh-urilor ceva mai dulce.
      In materie de consum scazut, nu te astepta la minuni, ca nu prea o sa dai de ele. Extraurban lucrurile stau chiar un pic mai rau.
      Din punctul meu de vedere, mai bine te uiti la sedanul cu motor 1.8 care realizeaza consum deosebit de scazut, comparabil cu Hybridul, iar la performante este net peste.
      Ar mai fi ceva: Hybrida nu merge exclusiv electric, motorul electric sprijinindu-l pe cel termic. Un fas.

      Comment


      • #4
        initial era de 8 ani sau 160k/km, dupa facelift ( prin 2009 parca) au dat 5ani respectiv 160k/km, depinde din ce an este masina.
        consumul e foarte bun la masina asta, mai bun decat la motorul de 1.8. am mai scris pe aici cu poze: aveam consum de 4.7L/100km la viteza de 110-115 pe gps, iar in oras am 8,5L/100km. Nu stiu ce budget ai, dar trebu sa fii foarte atent cu samsarii din romania care au adus hybride din olanda cumparate la licitatie provenite dela firme de taxi, masini ce au fost scoase de pe garantie inca in Olanda pentru ca au facut taximetrie
        InjectoR
        Senior Member
        Last edited by InjectoR; 17-02-15, 18:40.
        Acest fenomen a fost deja observat si studiat de către oamenii de știință si psihologii din Marea Britanie. S-a scris chiar si in Wikipedia".

        … Jazz do it ...

        Comment


        • #5
          Ai cam acelasi consum si pe 1.8.
          E binevenita avertizarea cu samsarii, mai ales pentru modelul in discutie.

          Comment


          • #6
            tu ai minim 1L peste valorile mele, dar avand in vedere ca dupa 140km/H, parca esapamentul suna altfel…..….e minim 1 litru
            si in general….vorbim despre masini diferite, nu e vorba doar de consum, hybridul e foarte silentios in oras, ai functia start@stop care merge perfect si e diferita de alte civicuri
            dupa viteza de 140 auzi de parca e pornita centrifuga de la masina de spalat haine, un sunet electric si nu racnetul esapamentului dublu,
            tu ai cutie manuala, eu ador CVT-ul( iarasi CVT-ul de pe Honda nu se comporta la fel ca CVT-ul de pe nissan, sau toyota, la honda n-ai never-ever intarzieri sau socuri),
            Hybridu vrea sa fie altceva...
            InjectoR
            Senior Member
            Last edited by InjectoR; 17-02-15, 18:35.
            Acest fenomen a fost deja observat si studiat de către oamenii de știință si psihologii din Marea Britanie. S-a scris chiar si in Wikipedia".

            … Jazz do it ...

            Comment


            • #7
              Eu am chiar mai mult, ca nu-s un linistit la volan, insa sunt colegi de-ai nostri care scot niste consumuri pe 4d de neimaginat.
              Mai e ceva: atat Hybridul, cat si 1.8-ul vor sa fie altceva: FD2.

              Comment


              • #8
                Trebuie sa fii David Blaine sa sa scoti consum mic cu 1.8..pentru ca in principiu masina poate,…. dar nu te lasa
                la hybrid din cauza ca motorul este nu doar vtec ci si i-DSI, ai cuplu mare de jos, ai motorul electric care ajuta pe cel termic si poti rula in liniste...
                InjectoR
                Senior Member
                Last edited by InjectoR; 17-02-15, 19:20.
                Acest fenomen a fost deja observat si studiat de către oamenii de știință si psihologii din Marea Britanie. S-a scris chiar si in Wikipedia".

                … Jazz do it ...

                Comment


                • #9
                  Merci de ajutor. Am crezut ca nu mai este nimeni sa-mi raspunda. Ma cam sperie suma asta de 3000€ pentru inlocuirea acumulatorului. Nu platesti taxa de inmatriculare la ea dar si cand trebuie sa schimbi acumulatorul...te cam trec fiori pe sira spinarii. Am vazut masini pana in 8000€ an de fabricatie 2008-2009 chiar 2010. Si gindesc asa: iau masina din 2009 sa zicem si are deja 6 ani. Vine vremea de facut schimbari la acumulator. Nu e de ici de colea o suma de 3000€. Referitor la cei ce le vand. Am gasit in Romania( surprinzator as putea spune)o firma la Brasov care le aduce de afara. Ei spun ca le face intretinerea si iti dau si garantie un an. Se ocupa numai de hibride. Honda, Toyota si Lexsus.Suna interesant si nici nu au preturile prea sus. Eu lucrez undeva afara. Am vazut ca in Olanda sunt cele mai multe si as putea trage o fuga pana acolo. Nu este neaparat nevoie sa o iau din tara. Insa nu mi-ar displace nici varianta de 1.8.. Dar...ma mai gandesc.

                  Comment


                  • #10
                    dan-dan, eu zic sa nu-ti asumi un risc doar de dragul ca masina e hibrid. Cand a fost sa-mi cumpar CR-Z, cu toata incantarea de moment, mi-au tremurat nadragii pentru ce ar fi putut sa se intample cu acumulatorul si motorul electric. Nici vestile de peste Ocean nu erau incurajatoare, asa ca am zis pas.
                    Se pare ca Civicul hybrid 2006-2011 a fost unul cu ceva probleme. Nici zvonurile despre firma din Brasov nu erau de bun augur.
                    Cred ca te poti baza mai degraba pe un hdi de-al Citroen-ului decat pe IMA-ul hondaresc si nu ma tin de ironii. Sau pe hybridele Toyotei care sunt cu mult peste cele ale Hondei.
                    E necesar sa remarc ca pe pielea mea nu am incercat nicio hybrida, doar am vrut sa cumpar una, deci dau din gura din auzite.

                    Comment


                    • #11
                      @ vtin

                      Salut, ai dreptate legat de probleme..am auzit si eu lucruri...nu tocmai de bine despre firma din Brasov, dar bateriile pentru civic se pot inlocui (fie schimbi un stick sau pe toate) sau re-echilibra in cazul in care celulele nu prea busite. Unul din aspectele importante ale intretinerii este sa nu lasi masina sa stea degeaba in parcare, se scurteaza durata de viata a bateriilor semnificativ. Eu am modelul 2008 (cumparat SH) si sunt foarte multumit..inclusiv de baterii care inca mai tin, dar na' eu consider ca am avut noroc cand am facut achizitia...
                      Cred ca cel mai bine ar fi sa faca un test drive de vreo 100-200km sa vada cum se comporta o hibryda, si una normala..

                      @dan-dan daca te duci in Olanda incearca in Amersfoort... website-ul ... www.debois.nl parca era..

                      Comment


                      • #12
                        asta ar merita bagara in seama: http://www.debois.nl/showroom/occasi...13-4d-elegance
                        '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

                        sigpic

                        Comment


                        • #13
                          Daca-ti pica bateriile , vorbesti singur la ce costuri sunt!
                          Eu am preferat sa merg safe si am ales aspiratorul de 1.8L.. dar aici tine de fiecare. Consumul e ceva mai ridicat dar macar stau fara grija asta, 1-2 litri in plus la suta de km nu mi se pare un capat de tara, performantele sunt net superioare iar daca ai "norocul" sa pice bateriile , se duce naibii toata economia de combustibil

                          Comment


                          • #14
                            Salutare tuturor! Va multumesc pentru sfaturi,sunteti cu adevarat o comunitate minunata. Am gandit-o si am sucit-o pe toate partile. Am vorbit si cu "generalul" de acasa pentru ca deh oricat ne-am tine noi barbatii de tari,exista si cuvantul greu al doamnelor noastre de acasa. Sa nu spuneti ca nu-i asa ca nu va cred! Stiti cum se zice: barbatul e capul familiei si femeia gatul. Si cred ca vom renunta la ideea unei hibride. Asadar voi lua in considerare mai degraba varianta de 1.8. Si....cred ca a inceput sa-mi faca cu "ochiul" Honda Accord. Varianta 2008-2012. Si bineinteles ca nici despre ea nu stiu nimic. Va trebui sa citesc pe forum pareri si opinii despre ea. Cred ca este interesanta varianta 2.0 i-vtec. Insa asa cum am spus nu stiu nimic despre ea,urmeaza sa ma interesez si sa citesc pe forum. Oricum e "dementiala" masina. Si interior si exterior. Dar...gata cu vorbaria...sa trecem la fapte... Va multumesc din nou si va doresc o seara frumoasa si un week end placut.

                            Comment


                            • #15
                              Cu placere mosu...sa te vedem cu stickeru'n geam

                              Comment

                              Working...
                              X