Problema pornire/plecare Civic Hybrid 2008

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Problema pornire/plecare Civic Hybrid 2008

    Salut,

    Nevoia ma impinge sa postez aici. Am o problema uratica si nu ii dau de cap.
    Acum cateva zile s-a descarcat bateria masinii (Civic hybrid 2008 sedan)...dupa cateva incercari am reusit sa o pornesc si ramaneau aprinsi doi martori in bord..cel al bateriei de 12v si martorul IMA. Lasand-o sa se incalzeasca s-au incarcat cat de cat ambele baterii, s-au stins martorii cu pricina, dar s-a aprins martorul check engine/malfunction.
    Problema: cu bateriile sistemului IMA incarcate, bateria de 12v cat de cat functioanala, masina porneste la prima cheie, dar nu pot pleca de pe loc. Pot schimba treptele (cutie CVT), nu este blocata a.î. sa folosec cheia si slotul acela mic de langa schimbator. Daca incerc sa plec de pe loc se comporta ca si cum as avea pedala de frana apasata/ frana de mana trasa si motorul trage sa moara, iar tot bordul clipeste ca si cum ar fi o instalatie de pom de craciun.
    S-a mai intalnit cineva cu o probleme asemanatoare?

  • #2
    Se poate inchide?am rezolvat problema.
    Multumesc.

    Comment


    • #3
      zi-ne si noua ce-a fost, cum ai rezolvat?
      Acest fenomen a fost deja observat si studiat de către oamenii de știință si psihologii din Marea Britanie. S-a scris chiar si in Wikipedia".

      … Jazz do it ...

      Comment


      • #4
        Pai pentru martorul Malfunction, am schimbat o siguranta de 7.5A de pe pozita 15 parca..(cel putin sper ca asta a fost..mi s-a parut busita)...cu cheia in pozitia 2 a clipit indicatorul de 5 ori..am pornit motorul l-am lasat sa se incalzeasca vreo 15 -20 de minte...apoi am repetat schema cu cheia in pozita 2...s-a stins dupa 20 de secunde..
        Iar pentru problema nr.2(partea cu plecatul)...erau franele blocate fata si spate (probabil trebuie sa schimb lichidul de frana pentru ca s-a inchis la culoare..sau cel putin asa mi se pare)...m-am uitat printr-un manual de service sa vad ce trebuie sa fac, un filmulet de pe youtube sa vad cum se face si m-am apucat muncitoreste de treaba...am presat pistonul si le-am montat la loc...
        Merge bine masina acum, franele sunt ok. Urmatoarea interventie cred ca va fi un battery pack balancing, daca reusesc sa pun mana pe un Charger, si o baterie de 12V noua.

        Acum am o alta problema..nu stiu unde sa lipesc stickerul cu HONDAFAN )))))))))))

        Comment

        Working...
        X