Senzor detonatie/batai sau knock sensor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Senzor detonatie/batai sau knock sensor

Atat cat cunosc forumul Hondafan de cand sunt membru si urmaresc discutiile de pe aici, n-am gasit pe nicaieri vorbindu-se despre acest senzor si nici o arie potrivita unde sa postez fapt pentru care am deschis un nou thread. A reusit un mecanic sa-mi rupa din greseala banuiesc, mufa senzorului de detonatie in timp ce lucra in acea zona a motorului si dupa ce am scos masina din service mi s-a aprins martorul check engine. M-am intors si le-am aratat, la momentul acela nici eu nu stiam unde este localizat senzorul, au pus masina pe tester, a fost afisata eroarea, s-au facut ca il cauta si nu-l gasesc (e posibil intr-adevar sa nu fi stiut unde se afla (am intalnit foarte multe persoane care nu au auzit de senzor de detonatie/batai, inclusiv vanzatori de piese auto, persoane care lucreaza in dezmembrari), n-am avut cu cine sa ma cert pe acolo, masina fusese adusa pentru schimbarea kitului de ambreiaj, n-am putut sa le demonstrez ca la momentul sosirii nu exista nici o eroare in bord asa ca am decis sa rezolv eu problema gandindu-ma ca e ceva minor. Mi-a refacut conexiunea electrica un alt mecanic, a disparut eroarea dar as vrea totusi sa schimb acel senzor. Bineinteles cum era de asteptat la o Honda care se respecta, un senzor banal costa niste bani multi, in speta vreo 500 lei. Am gasit o varianta aftermarket de la Jakoparts la vreo 300 lei si multe variante foarte ieftine pe ebay, amazon, aliexpress, multe dintre ele laudandu-se cu o calitate apropiata de cea OEM.
    Intrebarea mea pentru cine stie/a mai auzit de acest senzor: neaparat sa pun original sau merge si vreo varianta din cele ieftine? Discutia se refera la un Accord CL7 2004 iar senzorul cu pricina are codul 30530-PNA-003 replaced by 30530-PPL-A01. Imi pun semnul asta de intrebare pentru ca n-as vrea sa dau de 10 ori mai mult pe unul OEM care sa faca acelasi lucru cu unul de 15$, in state cel OEM ajunge pe la 50$ deci n-ar fi asa de scump ca piesa si din ce am inteles functioneaza ca un microfon care asculta detonatiile din cilindri si ajusteaza cumva aprinderea.

Pune OEM să nu ai bătăi de cap

Comment

Varianta cea mai sigura ar fi OEM clar, dar na, speram la o portita mai ieftina. Am gasit intre timp unul original second care a fost inlocuit de proprietar cu speranta ca cel nou ii va face motorul sa traga mai bine dar n-a fost asa. A ramas pe masina cel nou iar celalalt sper sa ajunga la mine cat mai repede. Mersi de raspuns.

Comment

... cāt am tot căutat posibile probleme la masina mea am citit și despre senzorul ăsta. Dacă e decuplat sau busit va merge urāt motorul la accelerare īn forță (pot apare detonatii care se aud īn mașină). Dacă nu e cazul nu te complica.

http://www.ehow.com/list_7488824_sym...ck-sensor.html

L.E. Torque Pro are și un modul de testare knock sensor. Caută pe Google Play.
        Mazda 6 Kombi, 2.5l, 192 CP, Soul Red

Comment

Salutare,
          De curand am achiziționat un accord cl7 an 2006, si de cateva săptămāni se tot aude ca o bataie la motor, dar doar cand accelerez.
          Am fost in service cu ea si mi sa spus ca poate fii de la senzorul de detonatii, benzina proasta.
          Am pus benzina co 98 si a parut ca sa linistit, dar dupa aprox jumătate de rezervor consumat a reaparut aceea bataie pe acceleratie.
          Ceva sfaturi, poate o recomandare service competent zona timisoara...
          Multumesc.
          civic EM2

Comment

Working...
          X