Atat cat cunosc forumul Hondafan de cand sunt membru si urmaresc discutiile de pe aici, n-am gasit pe nicaieri vorbindu-se despre acest senzor si nici o arie potrivita unde sa postez fapt pentru care am deschis un nou thread. A reusit un mecanic sa-mi rupa din greseala banuiesc, mufa senzorului de detonatie in timp ce lucra in acea zona a motorului si dupa ce am scos masina din service mi s-a aprins martorul check engine. M-am intors si le-am aratat, la momentul acela nici eu nu stiam unde este localizat senzorul, au pus masina pe tester, a fost afisata eroarea, s-au facut ca il cauta si nu-l gasesc (e posibil intr-adevar sa nu fi stiut unde se afla (am intalnit foarte multe persoane care nu au auzit de senzor de detonatie/batai, inclusiv vanzatori de piese auto, persoane care lucreaza in dezmembrari), n-am avut cu cine sa ma cert pe acolo, masina fusese adusa pentru schimbarea kitului de ambreiaj, n-am putut sa le demonstrez ca la momentul sosirii nu exista nici o eroare in bord asa ca am decis sa rezolv eu problema gandindu-ma ca e ceva minor. Mi-a refacut conexiunea electrica un alt mecanic, a disparut eroarea dar as vrea totusi sa schimb acel senzor. Bineinteles cum era de asteptat la o Honda care se respecta, un senzor banal costa niste bani multi, in speta vreo 500 lei. Am gasit o varianta aftermarket de la Jakoparts la vreo 300 lei si multe variante foarte ieftine pe ebay, amazon, aliexpress, multe dintre ele laudandu-se cu o calitate apropiata de cea OEM.
Intrebarea mea pentru cine stie/a mai auzit de acest senzor: neaparat sa pun original sau merge si vreo varianta din cele ieftine? Discutia se refera la un Accord CL7 2004 iar senzorul cu pricina are codul 30530-PNA-003 replaced by 30530-PPL-A01. Imi pun semnul asta de intrebare pentru ca n-as vrea sa dau de 10 ori mai mult pe unul OEM care sa faca acelasi lucru cu unul de 15$, in state cel OEM ajunge pe la 50$ deci n-ar fi asa de scump ca piesa si din ce am inteles functioneaza ca un microfon care asculta detonatiile din cilindri si ajusteaza cumva aprinderea.
Intrebarea mea pentru cine stie/a mai auzit de acest senzor: neaparat sa pun original sau merge si vreo varianta din cele ieftine? Discutia se refera la un Accord CL7 2004 iar senzorul cu pricina are codul 30530-PNA-003 replaced by 30530-PPL-A01. Imi pun semnul asta de intrebare pentru ca n-as vrea sa dau de 10 ori mai mult pe unul OEM care sa faca acelasi lucru cu unul de 15$, in state cel OEM ajunge pe la 50$ deci n-ar fi asa de scump ca piesa si din ce am inteles functioneaza ca un microfon care asculta detonatiile din cilindri si ajusteaza cumva aprinderea.

Comment