Uleiul cel mai bun pentru diesel-ul nostru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Am o problema, defapt legata partial de ulei. Dealerul local mi-a turnat AGIP 5W-30 (ACEA C3, cum scrie in carte pentru motoare cu DPF), nu pot sa zic nimic de calitatea uleiului, insa am observat recent ca nivelul e peste max. Am parcurs vreo 5mii dupa ultimul schimb, logic ar fi sa scada... Acu nu mai stiu, dealerul local nu e de mare folos. Am gasit un Service Buletin, care ar afecta motoarele I-DTEC de pe Accord:
    Symptom

Engine oil level increased due to dilution by diesel fuel.Engine speed may increase and the engine may not stop when ignition is turned off.

Cause

The engine ECU software controlling post injection, required for DPF regeneration was incorrect, causing a deviation between estimated and actual oil dilution rate by fuel. As a result engine oil level can increase and, if beyond a critical level, may cause engine speed to increase and eventually stall due to internal damage.

The Fix

Update engine ECU software. Dealers update the card ECU using HDS software and rewrite ECU using the ECU rewrite software.

Affected VIN Range

JHMCU3***9C000001 - JHMCU3***9C999999
    JHMCU3***AC000001 - JHMCU3***AC999999
    JHMCU3***BC000001 - JHMCU3***BC999999
    JHMCW3***9C000001 - JHMCW3***9C999999
    JHMCW3***AC000001 - JHMCW3***AC999999
    JHMCW3***BC000001 - JHMCW3***BC999999”
    Are cineva vreo ideie sau poate stie daca este vreun update ECU pentru CR-V?

Comment

• Salut,
      Mai am putin si ma duc pentru revizia de 80000km. Pentru al meu diesel din 2007 fara filtru de particule, am inceput sa caut ulei si am insirat variante, ordinea este alfabetica:

1.Eneos 0w30 premium ultra

1.Honda Original 0w30

2 Mobil1:
      - 0w40 new life( cel european) sau 0w40 european car formula (cel american)
      - 0w30 fuel economy, cel european sau cel american( advanced fuel economy)?
      - 0w40 turbodiesel, cel european

3.Motul:

-8100 eco energy 0w30

Multumesc
      Honda Accord 2.2 i-ctdi Nighthawk Black Pearl Executive-2007

Comment

• eu am folosit doar Honda si Motul, as alege Motul dintre cele 2
        civic 2.2 5D FK3
        CR-V 2.2 AT RE6

Comment

• Dupa ceva cautari am ramas la 2 variante:

1. Mobil 1 0w30 Fuel economy
          http://www.mobil.co.uk/UK-English-LC...omy-0w30.aspx#

2. Motul 8100 eco energy 0w30
          http://www.motul.com/ro/ro/products/50?f[range]=25&f[viscosity]=43
          Motul 8100 X-lite 0W30
          http://www.motul.com/ro/ro/products/56?f[range]=25&f[viscosity]=43

Pentru Mobil pot comand si de la mine din Otopeni, iar pentru Motul am vorbit cu cei de la Poldistribution si il pot primi cu transport gratuit acasa. Ce parere aveti de cei de la Poldistribution?

Comment

• Eu am luat motul numai de la poldistribution si sunt ok.Nu stiu cum e cu livrarea ca eu m-am dus personal.Am folosit toate variantele spuse de tine....o parere subiectiva...cel mobil dupa 10k km l-am schimbat ca se auzea ciudat motorul(de la 8k pana la 10k a consumat 1l).Dupa mobil am incercat x-lite care a fost ok dar in turatii se consuma destul de repede...cu toate astea l-am tinut 18k km si nu am consumat litrul pe care il aveam de completat.Acum am in motor eco-energy si pana acum nu am sesizat ceva in neregula.Fata de x-lite parca urca mai greu motorul in ture dar s-ar putea sa mi se para....

Cel mai ok dintre toate mi s-a parut cel honda cu care motorul urca cel mai frumos in ture si era mai silentios motorul...nu stiu daca datorita faptului ca era masina noua sau de la ulei ....o sa il mai incerc o data la urmatorul schimb si daca e la fel raman pe honda.

Comment

• Mi-a venit uleiul Motul 8100 Eco-energy 0w30 de la Polidistribution. Au avut promotie si la 5 litri cumparati am primit unul gratis. Miercuri ma duc la revizie si vedem cu se comporta peste iarna.

Comment

• Din cate am vazut in manualul Honda, pt. diesel trebuie sa fie 0w30 ACEA A1/B1. La Motul, nu am vazut combinatiile specificate de Honda...
                Click image for larger version

Name:	oil.PNG
Views:	1
Size:	25.3 KB
ID:	716785

Comment

• Originally posted by adimsr View Post
                  Din cate am vazut in manualul Honda, pt. diesel trebuie sa fie 0w30 ACEA A1/B1. La Motul, nu am vazut combinatiile specificate de Honda...
                  [ATTACH=CONFIG]43350[/ATTACH]

Aici sunt specificatiile tehnice de la uleiul folosit de mine.
                  http://www.motul.com/system/product_...pdf?1358267146

Comment

• Deci nu e bine.

Folosesti ulei pt. motorul pe benzina.

Comment

• zau? de ce? citez din fisa pusa de Florin : "Suitable for all modern engines powered with turbo Diesel or Gasoline engines requiring fuel economy lubricants (ACEA A1/B1 or ACEA A5/B5 standards)".
                      civic 2.2 5D FK3
                      CR-V 2.2 AT RE6

Comment

• Oooups! I guess I've missed that one. :P

Pai in cazul asta este foarte bine!

Oricum ar fi trebuit sa puna si ei si pe bidon chestia asta.

Comment

• eu le mai schimb, in functie de buget, dar am un amic care foloseste doar ulei honda hfs

Comment

• deci un OW30.. ar fi de preferat la DIESEL!Am sa pun un ENEOS SUSTINA 0W30 la ACCORD.Promit feedback.a mai pus cineva??
                            ex CL7 AT 2006
                            CN1 Sport 2005
                            KB 1 2007-"A gloriously good car that no-one in their right mind will ever buy"

"The Honda Legend is a highly technically complicated and luxurious bit of kit that seems to be making more of a name for itself as the secondhand sale of the century"

Comment

• Sustina e doar 5w40, 5w30 sau 0w20 care banuiesc e doar pentru benzina.

Comment

• ?nu m-am uitat atent!nu au si 0w30?
                                ex CL7 AT 2006
                                CN1 Sport 2005
                                KB 1 2007-"A gloriously good car that no-one in their right mind will ever buy"

"The Honda Legend is a highly technically complicated and luxurious bit of kit that seems to be making more of a name for itself as the secondhand sale of the century"

Comment

Working...
                                X