Uleiul cel mai bun pentru diesel-ul nostru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Multumesc de aprecieri si scuze pentru raspunsul meu pe care l-ai citat si care era putin mai "la misto", adica un pic in ton cu intrebarea.

In mare masura, eu cred ca Valvoline este un ulei foarte bun si in orice caz la fel de bun ca si Castrol Edge si mult mai ieftin. Eu am impresia ca de multe ori Castrol se bazeaza pe marketing si profita de asta ca sa bage niste preturi maricele la niste uleiuri fara mari performante. Personal nu am folosit Castrol Edge niciodata, deci este mai mult o impresie bazata pe ce am mai citit ici si colo.

Daca vrei sa iei un ulei bun si ieftin, eu ti-as recomanda sa iei de la colegul mobiloil, fie Mobil1 0W30, fie Valvoline Synpower 0W40, dar as inclina catre Mobil1 (este si unul din putinele uleiuri care are si certificarea Honda HTO-06).
    "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
    "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

Comment

Multumesc frumos de raspuns, in 10 topicuri si 1000 de posturi nu am vazut un astfel de raspuns simplu.

Nu e vorba sa fie ieftin, ca altfel ma uitam la tot felul de prostii de uleiuri sau un Castrol Magnatec (mai ieftin decat Edge) . Dar tin mult la masina mea si in acelasi timp, anul asta, nu mai sunt dispus sa platesc cu 50% mai mult pe cel Honda.

Din ce am auzit Mobil1 e cam papat de motor, dar nu ar fi o problema mare, iar daca are certificare...cu atat mai bine
      '17 Civic TypeR FK8 Championship White
      '08 RAV4 2.0 VVTi 4WD
      ex : 06' Civic 5d 2.2 i-CTDI 140cp
      ex: '09 Civic TypeR Nighthawk Black

Comment

Eu am avut Magnatec adus din Germania si era de toata jena, l-am dat afara cu prima ocazie, nu are ce cauta intr-un motor turat. Ma gandesc acum, oare cat o fi de penal Magnatecul Unguresc care se vinde la noi in tara...
        sigpic
        http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/LauX_LauX_LauX/

Comment

Originally posted by Taz View Post
          Multumesc frumos de raspuns, in 10 topicuri si 1000 de posturi nu am vazut un astfel de raspuns simplu.

Nu e vorba sa fie ieftin, ca altfel ma uitam la tot felul de prostii de uleiuri sau un Castrol Magnatec (mai ieftin decat Edge) . Dar tin mult la masina mea si in acelasi timp, anul asta, nu mai sunt dispus sa platesc cu 50% mai mult pe cel Honda.

Din ce am auzit Mobil1 e cam papat de motor, dar nu ar fi o problema mare, iar daca are certificare...cu atat mai bine
          Cu placere.

Sa stii ca si eu exact in sensul asta am raspuns, ca un om care vrea sa aiba cea mai mare grija de masina lui, dar in acelasi timp nu-i place sa arunce cu banii aiurea. Si eu gandesc tot asa.

Mobil1 de la noi din magazin e cam dubios, dar mobiloil il aduce din State, si se pare ca este cu totul altceva. Sunt mai multi colegi de pe forum care au fost foarte multumiti. BTW, stii ca poti sa-ti aduci ulei Honda din SUA? Bineinteles la un cu totul alt pret. Daca te intereseaza, "please PM me".
          "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
          "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

Comment

@Delphi- Eu am si pe Accord si pe Civic Mobil1 0w30. Am facut peste 6000 km de la revizie, si nivelul la ulei a scazut ft putin, poate un 200 ml maxim.
            ex.Civic i-CTDi ; Accord i-DTEC & X6 3.0d

Comment

@Delphi: poate la anul pentru ulei Honda din State, acum am programare sambata la service pentru revizie. Deci azi - maine trebuie sa cumpar uleiul.
              '17 Civic TypeR FK8 Championship White
              '08 RAV4 2.0 VVTi 4WD
              ex : 06' Civic 5d 2.2 i-CTDI 140cp
              ex: '09 Civic TypeR Nighthawk Black

Comment

In Italia s-a ieftinit uleiul si cel Honda si Bardahl, in Romania inca nu s-a ieftinit?
                6,9 litri = 100euro si ceva centi
                honda civic 2,2 ictdi sport dpf ,milano red http://hondafan.etp.ro/gallery/v/liviu+iulian/

Comment

In mesajul de mai sus cred ca am spus o prostie: "si cel Honda si Bardahl".
                  Sa fie uleiul Honda facut de Bardahl?? De ce m-au intrebat daca vreau de un fel sau de altul?
                  Scuzati calitatea pozei dar am facut-o la viteza!!! Mai este scris pe butoi (dar nu se intelege) MADE IN USA
                  liviu iulian
                  Senior Member
                  Last edited by liviu iulian; 20-02-10, 00:28.
                  honda civic 2,2 ictdi sport dpf ,milano red http://hondafan.etp.ro/gallery/v/liviu+iulian/

Comment

Originally posted by Quicker View Post
                    Cineva spunea ca Eneos ar fi uleiul nr.1 in Japonia. Eu cred ca e Idemitsu.
                    Acel "cineva" avea dreptate, Eneos e facut de Nippon Oil care e no.1 in Japonia.

Tot asa sunt oameni care pun 0W20 (benzina) sau 0W30 si il schimba tot la 10.000, pentru a avea cat mai multa grija de motor.
                    De ce se foloseste doar in Europa 0W20, si'a pus careva intrebarea? Sunt motoarele altfel? NU. Singurul motiv este obtinerea unor emisii cat mai mici. De ce outside EU nu e recomandat? Simplu, pentru ca 0w20 e un mare compromis pentru motor, iar daca in alta parte a lumii nu e imperios necesar ca masinile sa corespunda anumitor norme foarte stricte de poluare atunci nu se mai aproba acest compromis si se recomanda doar ce face bine motorului.

Cat despre uleiurile HONDA... exista un grafic... Honda Engine Oil Applications List... unde apare 5W40 ca recomandare DOAR pentru modelele TYPE-R, S2000, NSX, Civic 1.7 Diesel si HRV. Da'mi si mie acest grafic, te rog. Multumesc.

0W20 e recomandat pentru toate modelele pe benzina, mai putin cele de mai sus. am zis mai sus de ce..
                    Originally posted by Delphi View Post
                    In mare masura, eu cred ca Valvoline este un ulei foarte bun si in orice caz la fel de bun ca si Castrol Edge si mult mai ieftin. Eu am impresia ca de multe ori Castrol se bazeaza pe marketing
                    Chiar este. Valvoline sta mai slab la TBN (7 in loc de 11 la M1), dar ca si calitate este un ulei excelent. Castrol intotdeauna s'a bazat pe marketing mai mult decat pe tehnologie. Dealtfel, au fost cei care au impus brambureala cu ceea ce reprezinta de fapt un ulei sintetic.

Originally posted by Delphi View Post
                    ...dar as inclina catre Mobil1 (este si unul din putinele uleiuri care are si certificarea Honda HTO-06).
                    Necesara la alte motoare Honda, nicidecum la 2.2CDTI.

Referitor la uleiurile ENEOS, cele care ajung in RO ce provenienta au, unde sunt produse? Si mai mai intereseaza ENEOS 5W-40, desi se zice ca e full sintetic, din ce grupa este? III sau IV, ca V nu este sigur..
                    Tind sa cred ca e grupa III, ca daca era IV s'ar fi laudat sigur ca e PAO..
                    strumfuadi
                    Senior Member
                    Last edited by strumfuadi; 20-02-10, 11:49.
                    sigpic

HONDA - THE POWER OF DREAMS
                    Honda Civic Type-R FN2

Comment

• De la 120 de k am pus numai mobil 1 5w-40 acum am 220 de k si nu a consumat niciodata ulei masina.

Comment

• amsoil 0w30, coafura rezista. si nivelul uleiului pe joja dupa aprox 1000 de km. sa vedem dupa 6000-7000.
                        civic 2.2 5D FK3
                        CR-V 2.2 AT RE6

Comment

• @chipson78 : verifica la 3000 si la 5000 ... in general cam la km acestia uleiul incepe sa isi schimbe din propietati
                          Touge is what we live for

Wait for it...... Here we go ....... Bwwwwaaaaaaahhhhhh!

Comment

• azi am luat 5w30 de la LM pentru 1.7, urmeaza sa-l schimb luna care vine

Comment

• Hello. Stie cineva ceva de Repsol?... e ok? Fac revizia de 80.000 (Accord '09 diesel) si Hatchi are oferta cu Repsol...sa iau asa, sa cer alt ulei? (masina am luat-o la 70.000 si nu m-a dus capul sa intreb ce ulei a bagat...)
                              Din ce am citit pana acum concluzia e ca aproape orice marca...doar sa fie 0W30 (pentru consumul de carburant) ...true?...
                              Alexandra-Blu
                              Senior Member
                              Last edited by Alexandra-Blu; 05-04-13, 12:23.

Comment

• A mea are 65k si l-am intrebat pe Tudor (tudorart) ce as putea utiliza in continuare (pana acum am pus Texaco oferit de dealerul Asko) si intr-adevar mi-a sugerat 0w30, RedLine sau Fuchs.
                                Cred ca si Repsoil este ok, am auzit de bine de el.
                                O splendida Honda CR-V 2008, 2.2 i-CTDi, Black Pearl, Executive, M/T

Comment

Working...
                                X