Uleiul cel mai bun pentru diesel-ul nostru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Uleiul cel mai bun pentru diesel-ul nostru

Urmeaza sa fac a 2-a revizie si inca nu m-am hotarat ce ulei sa-i bag. Parerea voastra cam care ar fii?
    honda civic 2,2 ictdi sport dpf ,milano red http://hondafan.etp.ro/gallery/v/liviu+iulian/

Nu te-ai hotarat la ce? La producator sau la vascozitate?
    "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
    "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

Comment

Merge pe cel de la Honda, poate putin mai scump dar isi face treaba cu succes.
      Cresteri de putere Honda motorizari benzina si diesel.
      Civic TypeR FK2 '16 Milano Red | Jazz '05

ex - Accord '06 CN1 |ex - Accord '02 Type-R | ex -CRX '92 DelSol VTI | ex - Accord '09 Tourer | ex - Type-R '07 Milano Red | ex - Honda S2000
      ex. Mitsubishi '12 EVOLUTION X TC-SST | ex. Mitsubishi '12 EVOLUTION X GSR | ex. Type-R '07 Time Attack car | ex. BMW '07 X3 X-Drive 35d

Comment

Delphi- nu m-am hotarat la producator!! La prima revizie am pus ulei BARDAHL (avea aceleasi caracteristici si era la acelasi pret) si nu am vazut mari diferente fata de cel de la Honda.
        honda civic 2,2 ictdi sport dpf ,milano red http://hondafan.etp.ro/gallery/v/liviu+iulian/

Comment

Pai, uleiurile mai bune, din care sa alegi ar fi (nu neaparat in ordinea calitatii) Mobil 1, Castrol, Valvoline, Liqui Moly, Motul, Eneos (nu prea se gaseste) si nu in ultimul rand, uleiul Honda. Restul, e ca la fotbal, fiecare isi are favoritul lui.
          "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

Comment

Am dat exemplul cu Honda pentru ai o siguranta ca alegi un ulei original si nu contrafacut. La restul e loterie, mult mai usor sa fii pacalit de uleiurile contrafacute ambalate in cutii cu Castrol, Mobil si Motul.
            Cresteri de putere Honda motorizari benzina si diesel.
            Civic TypeR FK2 '16 Milano Red | Jazz '05

ex - Accord '06 CN1 |ex - Accord '02 Type-R | ex -CRX '92 DelSol VTI | ex - Accord '09 Tourer | ex - Type-R '07 Milano Red | ex - Honda S2000
            ex. Mitsubishi '12 EVOLUTION X TC-SST | ex. Mitsubishi '12 EVOLUTION X GSR | ex. Type-R '07 Time Attack car | ex. BMW '07 X3 X-Drive 35d

Comment

Ai si tu dreptate

Comment

Mergi pe un ulei << full sinthetic >> de la un producator de renume, cu gradatia si specificatiile aprobate de producator (honda) si care are afisat pe bidon locul unde e fabricat (de preferinta japan,usa,asia apoi europa) si nu ai cum sa gresesti.
                Hondafan forever

Comment

Mergi la sigur pe ulei Honda,fata de Mobil 1 e diferenta de maxim 20 de lei/litru.Eu am pus Castrol Edge Turbo Diesel 0w30 dar mi-a consumat mult mai mult fata de uleiul Honda 0w30.Castrol e un ulei destul de ciudat

Comment

Liviu, mare atentie daca masina e in garantie pentru ca trebuie sa folosesti un ulei agreat de producator.

Daca-l cumperi de la dealer e ok, ca ai factura de la ei, etc. Sa nu te duci cu el in plasa, cumparat din alta parte, pentru o sa ti-l schimbe si o sa trebuiasca sa semnezi o hartie cum ca "producatorul/importatorul/dealerul nu-si asuma resposabilitatea folosirii uleiului respectiv, astfel orice defectiune aparuta, cauzata de folosirea unui ulei neagreat, duce la pierderea garantiei".

Mare atentie la chestia asta!
                    sigpic
                    Daca vine muntele la tine si nu te cheama Mahomed... fugi!!! Sigur e alunecare de teren!

Comment

Quicker, am putea lamuri problema asta? Care sunt uleiurile agreate de producator? Unde sunt listate aceste uleiuri? In manualul masinii nu scrie, deci eu inteleg ca orice ulei care indeplineste conditiile din cartea masinii poate fi folosit. Uleiul Honda este recomandat, nu se specifica "folositi numai ulei Honda". Se specifica doar folosirea unui ulei ACEA A1/B1 sau A3/B3. Nu se spune nici "folositi numai ulei care indeplineste norma HTO-06, care by the way, ar putea fi Mobil 1 5W30, care are aceasta certificare si cu care nu vad de ce n-as putea veni in plasa. Dar singura masina la care este obligatoriu de folosit ulei care sa corespunda HTO-06 este RDX-ul.

Comment

N-am zis ca e vorba de ulei HONDA, dar ca la orice alt producator/importator/dealer, al altor marci, te cam obliga sa iei uleiul de la ei, ca e el Mobil, Castrol, Eneos, Motul, etc... sau Honda. Poti folosi orice ulei vrei, atat timp cat el corespunde d.p.d.v. al normelor.

Am patit-o si eu, cand am vrut schimb de ulei in garantie la un Peugeot si mi-au spus... da-mi factura de la ulei sa vad ca l-ai cumparat de la un dealer autorizat de uleiuri. Dealerii astia autorizati au ei un certificat, ceva, prin care atesta acest lucru.

Eu am zis ca trebuie sa fii atent, ca si client, la dedesubturile astea, pentru a nu avea simpatica surpriza sa ti se spuna ca nu mai ai garantie din cauze de genu.

Delphi, cand ai facut ultima revizie la masina si ai fost la dealerul HONDA te-ai dus cu uleiul tau si l-au schimbat fara nicio problema, fara sa-ti afecteze garantia?
                        sigpic
                        Daca vine muntele la tine si nu te cheama Mahomed... fugi!!! Sigur e alunecare de teren!

Comment

Quicker, trebuie sa fiu de acord cu Delphi.

Fortarea cu garantia e nu-tocmai-corecta atata timp cut dealerul x pune ulei Mobil1 sau Texaco, dealerul Z ulei "Honda" sau Halvoline, si dealerul A din orasul B pune ulei Honda sau Elf.

Vorbesc exclusiv din punctul de vedere al corectitudinii si nu zic mai multe pentru ca va respect ca dealer Honda.
                          '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

sigpic

Comment

Ticker,

daca te uiti in "Carnetul de garantie" al autoturismului Honda, o sa observi, de obicei la pagina 40, reclama la Mobil 1, cu ce uleiuri au ei. Asta arata ca nu esti obligat sa pui ulei HONDA, e doar recomandat. Ati inteles gresit postul meu.

Poti pune ce ulei vrei, atat timp cat poti prezenta garantia ca respectivul recipient contine si uleiul de pe eticheta. Nu ti se pare normal sa fie asa?

In alta ordine de idei, vorbim despre o chestiune pe care cred ca 99% dintre posesorii de Honda o privesc drept "cum sa am mai mare grija de Honda mea, ce ulei sa-i pun sa fie mai bun si de calitate", pentru ca ne respectam masinile si le dorim tot binele din lume. Nu cred ca sunt cazuri, poate decat extrem de izolat, in care un posesor de Honda sa isi bata joc de masina lui folosind uleiuri contrafacute, doar pentru ca erau cu 20-30 de lei mai ieftine.

Ca sa ma si contrazic, eu am un client care a cumparat un Accord prin 2005, si care n-a facut nicio revizie la vre-un dealer autorizat, nici atunci cand era in garantie. Motivul lui: masina asta e Honda, e rezistenta, fiabila, imi fac eu schimburile, ca ma pricep. A avut noroc sau nu, nu stiu, cert e ca masina are 4 ani, imediat 5 si n-a dat niciun rateu. Cati se risca sa faca lucrul asta?
                            sigpic

Comment

de fiecare data m-am dus la revizie cu ulei meu (Castrol Edge 0w30) iar cei de la service nu au avut nici o obiectie.
                              Accord 2.2 i-CTDI Argintiu

Comment

Working...
                              X