Honda pe GPL, utila sau nu?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
    Aramia2008
    Senior Member

  • Aramia2008
    replied
    Sa lauzi un telefon de care esti incantat, o masina pe care o iubesti nu-i acelasi lucru cu sa te lauzi. E o diferenta. Eu nu ma laud, nu am facut-o niciodata si nu-mi sta in caracter. Cred ca de aici pleaca problema multora cu mine. Sa afirmati ca-mi place sa ma laud si sa percepeti asta despre mine pentru ca laud performantele unui telefon sau consumul unei masini e gresit dupa parerea mea. Da imi place sa apreciez persoanele care merita si sa laud lucrurile bine facute care-mi ofera satisfactii. Nu e acelasi lucru oameni buni.
    Dupa primele teste cu civicul pe gpl mi-e si frica sa va prezint situatia la cat de entuziasmat sunt acum. Totul a iesit perfect. Nu ma asteptam sa nu fie nici o diferenta intre benzina si gaz. Credeam ca-mi ia din putere ca se simte ceva. Omul de care v-am vorbit, Gabi, a facut primul test. Obisnuit cu mazda lui mi-a urcat civicul in turatii pe gpl de nu mi-a venit sa cred ca sunt pe gpl. Mi-a zis ca ii place cum se infige pentru motorul pe care-l are si ca a mai mers pe un jazz automat care era mai usor. Cand am pus eu piciorul mi s-a parut ca se infige mai bine ca pe benzina dar asta a fost probabil pentru ca am mers in ultimele saptamani cam lenes cu ea. Am facut un test cu schimbare la 5000 rpm pana la 110. Nu e nici o diferenta. Am decis sa renunt la setarea cu trecerea pe benzina pentru ca nu-si mai are rostul. Pentru a porni obd-ul a trebuit sa fac mai multi km pe benzina si pe gaz ca sa-si copieze calculatorul niste graficuri. Asa ca luni mi-l vor porni. Am inteles ca acest obd odata pornit plug & drive are rolul de a corecta si pastra configuratia optima in permanenta in functie de cum mergi dand exact cantitatile de gaz care sunt necesare si chiar daca ai eroare check engine o sterge automat la o repornire contact. Zenit este singura instalatie capabila sa faca asta si cred ca este echivalentul unui brc cu stagul reglat perfect dupa motorul pe care e pus. Am resetat consumul am facut plinul de gaz si voi merge pana va trece pe benzina si se termina gazul ca sa vad mai intai autonomia exclusiv oras. Apoi o sa fac autonomie exclusiv afara. Apoi ma ocup de consumuri dupa mai multe plinuri si revizia de 1000 km care e gratuita. Poze maine ca era prea intuneric. Butonul este la bricheta, rezervorul este de 40 l turot. Nu stiu cat are real. Poate imi spune cineva. Un plin m-a costat 90 lei. Trebuie sa am si benzina in rezervor dar nu neaparat in cantitati mari. Ma astept la un consum cu 1 l mai mult ca benzina. Ramane de vazut.

    Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
    Aramia2008
    Senior Member
    Last edited by Aramia2008; 15-03-13, 22:02.

    Leave a comment:

  • KMR
    Super Moderator

  • KMR
    replied
    Poti să nu asişti, nu te forţează nimeni.

    Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

    Leave a comment:

  • balaurul
    Senior Member

  • balaurul
    replied
    Si noi cu ce v-am gresit sa trebuiasca sa asistam la discutiile astea ?!
    Parca nu se mai termina, zau asa..
    Cel mai bine iesiti ca baietii la o bere, sa stingeti focul in roc sa aruncati GPL pe foc .

    Leave a comment:

  • KMR
    Super Moderator

  • KMR
    replied
    Originally posted by Aramia2008 View Post
    Kmr, dupa ce am initiat aceast topic si aceasta tema pe forum ai fost primul care ai sarit in sus, ai facut misto si ai atacat ideea. Acum ne marturisesti ca ai gpl pe Honda. Frumos! Ceea ce (nu mai) trebuia demonstrat (qed). Ai fi putut macar tu sa faci un review informativ. Mai lipseste sa-si puna ramm pe masina gpl si mai aveam eu cativa prieteni care au ajuns intr-un final la vorbele mele dar nu au binevoit sa mai spuna nimic.

    Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
    Pentru ca nu imi place cand vorbesti prostii ( in general si ma deranjeaza si mai tare cand vorbesti prostii despre mine ), m-am uitat in tot topicul asta sa vad unde am atacat eu ideea de GPL. Ori nu stii sa citesti ori esti prost....intentionat. Te rog sa-ti sustii afirmatiile despre mine. Si, inceteaza si cu PM-uri d-alea de 2 lei in care nu spui nimic.

    Leave a comment:

  • [g]
    Senior Member

  • [g]
    replied

    Multumim!

    Leave a comment:

Working...
X