Discutii despre ulei si incalzirea lui

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by BlackMagic View Post
    Pentru doritori, specificatiile Eneos Sustina.

[ATTACH=CONFIG]38887[/ATTACH]
    Astazi am achizitionat si eu Sustina 5W-40 si este interesant ca in brosura atasata de tine apare ca fiind disponibil doar:
    AVAILABLE IN SAE 0W-20, 5W-30, and 0W-50 VISCOSITY GRADES ; anyway ,maine schimb uleiul si abia astept sa vad cum se comporta

Comment

• Da, sunt specificatiile pt sustina din US, care vine in alt ambalaj si din ce stiu e facut TOT IN USA! nu au 5w40 in usa sustina! deci nici spec-urile sigur nu sunt aceleasi!
      Anyone can go fast in a straight line. It takes skill to go fast around corners.
      '04 Accord 2.4 A/T CL9

Comment

• Mi se pare cam mult TBN 12.3 pentru un ulei schimbat la 10k. Sau mai bine zis, pare un ulei de schimburi normale la 20k, e pacat sa-l schimbi prea devreme.
        ex Accord 2.0 ES M/T 2007 CL7
        Accord 2.4 Executive M/T CU2 2008
        Suzuki SX4 1.6 GLX 4WD 2008
        Mitsubishi Outlander 2.3 Invite 4WD 2012

Comment

• Asa si e, e de 20k km lejer. Eu l- schimbat la 10k din obisnuinta, da sunt foarte multumit de el, sunt la al 3-lea schimb.

Comment

• Pus si eu astazi, la 191569 KM ENEOS SUSTINA 5W30, ca prima impresie: motorul urca mai usor in ture decat cu precedentul Q8 5W40, o sa vad cum se comporta in timp.
            ex. Accord CL7 Executive 2,0 M/T Arctic Blue Pearl

Comment

• Sa revii cu date spre consum ulei. Chiar sunt curios de rezultat. As preconiza ca nu va consuma. Dar sa vedem ....
              Honda Accord - 2006 2.0 Executive

Comment

• Pentru 191K era mai bun un 5w40 ....dar daca nu mergi f sportiv....si mergi economic gen 80% din timp...e ok!
                Anyone can go fast in a straight line. It takes skill to go fast around corners.
                '04 Accord 2.4 A/T CL9

Comment

• Originally posted by Dan101 View Post
                  Pentru 191K era mai bun un 5w40 ....dar daca nu mergi f sportiv....si mergi economic gen 80% din timp...e ok!
                  Iar la vreo 115-120k merge mai bine 5W30 ? Care este explicatia ?
                  '07 Honda Accord 2.0 i-Vtec A/T, Executive

Comment

• Eu deabea la 190K km am trecut pe 5w40, consuma prea mult cu 5w30...acuma momentan e ok dupa aproape 1.000KM! revin cu update la silkolene(fuchs titan pro s), daca mergi sportiv si ai peste 100K km ar merge mai bine un 5w40.....explicatia este ''uzura'' din motor! uzura mai mare = ulei mai gros!
                    '04 Accord 2.4 A/T CL9

Comment

• Mai exista posibilitatea consumului de ulei datorita calitatii slabe a uleiului; la precedenta masina (motor GM Holden 2.0 16V 133 CP) mi s-a intamplat sa pape ulei incepand de la 3-4k km de la schimb, doar in ture (motor la 290k km). Am trecut pe alt ulei si consumul a incetat, am vandut masina la 340k km fara sa consume ulei (ca fapt divers, ultimele 4 schimburi pusesem MOL 5W40, schimbat la 10k km).

Comment

• Nu i-ai schimbat nici simeringurile de la supape ?, DA si asta e adevarat, dar eu am avut pana pe la 168 K km mobil 1 3000x1 5w30 full synth si consumul era ok de 1L la 4 4.500KM, cu motul 300V 5w30, la 2.500 3.000KM 1L! cred ca si aditivii din fiecare tip de ulei fac diferenta!Ps , pana la 90K km tot cu mobil 1 0w30 full synt!Oricum nu luam mobil1-ul de pe piata noastra care e facut in turcia sau unde o fii facut, ci din UK! care vine la alt bidon!si la mai multi bani chiar si acolo fara transport!
                        '04 Accord 2.4 A/T CL9

Comment

• Originally posted by Dan101 View Post
                          Nu i-ai schimbat nici simeringurile de la supape ?, ...
                          Ba da, la 232k km mi s-a rupt cureaua de distributie, doar doua supape au ramas OK insa le-am schimbat pe toate impreuna cu simeringuri. ghiduri, planat chiuloasa. Segmentii erau OK, n-au necesitat schimbare.

Comment

• Ma bate gandul sa schimb uleiul, ma gandeam sa incerc Sustina , ce sa aleg 5w30 sau 5w40 (78 mii km) , CL9 ?

Comment

• @dinoc
                              Daca nu mergi "blana" mai mereu cred ca poti sa ramai pe 5W 30 linistit.
                              Hondafan forever

Comment

• La fel si eu, de aceeasi parere. Daca nu o tii constant in 5000 rpm si o folosesti in oras cu un stil de condus normal, 5W-30 mi se pare cel mai ok.
                                Imi pare rau ca eu n-am mai multi km cu el, ca sa vedem si un comportament in timp, cu precedentul 5W-40 300V Motul (HTHS 4.x!) mi-a mancat iarna...si destul de repede, vreo 2 mm pe joja in 2 luni. Cu asta nici nu a miscat .

Merluciu parca are 5-30 si tot pe CL9...ar fi la fix un feedback de la el.
                                -------------------
                                There is no point of having if you can't share.

Comment

Working...
                                X