Senzatie depresurizare rezervor- Accord CU1

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Senzatie depresurizare rezervor- Accord CU1

Salutare,

Am observat ca de fiecare data cand alimentez, in momentul in care desfac busonul de la rezervorul de carburant se aude/simte ca si cum rezervorul s-ar depresuriza; daca ar fi sa compar e ca si cum as desface o sticla de cola. E normal asa ceva sau trebuie sa ma duc prin service-uri? Metionez ca masina nu are nici un comportament ciudat si ca motorul trage foarte bine.
    Multumesc anticipat!

Si a mea face la fel. Nu cred ca e vreun motiv de ingrijorare.

Comment

Pentru ca vaporii de carburant sa nu fie eliberati in atmosfera, presiunea din rezervor este mentinuta controlat la o valoare mai scazuta decat presiunea atmosferica, pe masura ce carburantul se consuma, dupa alimentare.

Cand desfaci busonul (care dealtfel contine si supapa de siguranta de protejeaza rezervorul de vacuum sau suprapresiune), nu se depresurizeaza, ci se presurizeaza, pentru ca intra aer in rezervor, nu iese.
      E absolut normal, si se intampla la orice masina ce respecta normele de poluare recente.

Sunt sigur ca scrie si in manual de treaba asta. Trebuie doar citit.
      CatalinP
      Senior Member
      Last edited by CatalinP; 03-03-15, 17:55.

Comment

Si la mine se intampla exact ca la CatalinP...chiar ma gandeam cat de etansa este inchiderea de la buson

Comment

Si cine face presiunea asta scazuta mentinuta controlat?
          Ce treaba are cu poluarea? Mai ales ca desfaci capacul si nu stai cu punga sa prinzi gazele nocive? Oricum le scoti cand pui benzina, deci unde-i ecologia in ecuatie
          Presiunea mai scazuta e facuta de pompa de benzina natural tragand carburantul din rezervorul etans Ne place sa punem coada la pruna
          ....

Comment

Pai asta am zis, pompa creeaza vacuum prin consumul de carburant, iar presiunea e controlata de supapa din buson...

vis a vis de ecologie, studiaza normele de poluare inainte sa vorbesti de coada la pruna.

Comment

Poate imi explici Cum e cu vaporii de carburant astia rai tinuti controlat in rezervor pana ii scoatem noi necontrolat ???
              ....

Comment

Sau poate nu iti explic.

Comment

Pentru ca nu ai cum e o tampenie
                  ....

Comment

Da, ca si canistra cu carbon.

Comment

Aici recunosc, m-ai bagat in ceata. N-am nici o idee la ce te referi.

Din ce stiam eu supapa de la capac protejeaza de suprapresiunea din rezervor in special cand e cald si vaporii de benzina se dilata.
                      ....

Comment

Dan P citeste aici cum functioneaza . CatalinP a explicat f frumos si corect
                        '16 BMW 520xd
                        '15 FK2
                        ex '10 CU1
                        ex '07 CL7

Comment

Mea culpa. Asa da explicatie
                          Totusi mai raman vaporii de la alimentare
                          ....

Comment

Multumesc Catalin P pentru explicatii.

Comment

Şi la Jazz-ul meu face la fel; recunosc că nu mi s-a părut atīt de important īncīt să merite un topic pe forum
                              sigpic http://hondafan.etp.ro/gallery/v/danp/Jazz/

Comment

Working...
                              X