Probleme cu rozatoarele

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

ce fel de șoareci sunt, din ăia normali de casă sau sunt șoareci de câmp? am un amic care a scapat de cei de câmp cu ajutorul ultrasunetelor. bine, el îi avea în casă, dar au fugit, deci merită încercat.
    să nu faci prostia să pui grăunțe, un șoarece mort în motor va pute de la un km, îți zic din proprie experiență
    civic 2.2 5D FK3
    CR-V 2.2 AT RE6

Comment

Tot eu revin cu o informatie..
      Matusa mea avea probleme in fiecare toamna cu rozatoarele asa ca a cumparat niste dispozitive tot in genul ultrasunetelor. Au fost ceva de genul 15 ron bucata anul trecut (spune ea) si le-a luat din bricostore.
      Zicea ca se duc destul de repede (sunt pe baterii insa daca le schimbi bateriile majoritatea cedeaza) dar ea si-a pus cate 2 in fiecare incapere in care stia ca sunt probleme. Cica in mai putin de o saptamana nu a mai simtit nici miros de soarece si nici nu a mai gasit urme de materiale roase.

Probabil ca o solutie ar fi, asa cum ai zis si tu, sa alungi soarecii din zona in care parchezi de obicei masina...

Astea cica sunt efectiv niste cutiute albe cu un mic led rosu pe care le pui prin colturi si rezolvi problema.
      Ce mi-a mai spus este ca sunt oarecum diferite pentru tipuri diferite de rozatoare adica pt soarecii de camp sunt unele, pentru cei de casa altele, unele pentru sobolani, altele pentru cartite, etc..
      Eventual, daca sti sigur ca sunt soareci, iei unele pentru un soi si altele pentru celalalt soi si le pui impreuna in garaj...

Sper sa-ti fie de folos!
      ......*** HD-08-EFK ***...... .. .....*** HD-12-DEE ***
      ..........Daca ma claxonezi in trafic am sa iti spun ce a zis Clarkson despre masina ta !!!

Comment

Nu sunt in masura sa-ti dau un sfat despre cum sa-i impiedici sa-ti mai intre pe viitor in masina, dar te pot ajuta sa scapi de cei pe care ii ai acum la bord! Mie mi-a intrat in casa (prin balcon cred, pentru ca eu stau la parter) o femela gestanta chiar inainte sa plec in concediu. Iti dai seama ca timp de aproape 2 spatamani a avut timp suficient sa aduca pe lume familionul, iar astia la randul lor au avut timp sa creasca un pic. Cand m-am intors acasa... .
        Am incercat mai multe chestii... (capcana cu nuca - total ineficienta, desi la tata la tara aveam tot timpul succes cu ea, plicuri de gel roz otravitor - am inteles ca este eficient, dar nu se recomanda in spatii inchise pentru ca isi face efectul in 3-4 zile si te poti trezi cu ei morti in cele mai dubioase locuri), si pana la urma am descoperit un adeziv special (cel pe care l-am cumparat eu se numea BIOSTOP, dar din ce am discutat cu prietenii care stau la tara si care au frecvent probleme de genul acesta, se gaseste si sub alte denumiri... tu sa intrebi de "lipici pentru soareci"). Acest adeziv este ambalat intr-un tub ca de pasta de dinti din aceea mai mare. Se pune pe o bucate de plastic, gresie sau tabla in doua sau trei cercuri concentrice, iar in mijloc se pune mancare (eu am pus seminte si cateva bucatele de cascaval). Trebuie sa fii atent sa fie cercuri pline, sa nu ramana spatii prin care sa se poata strecura catre mancare fara sa atinga adezivul. Dintr-un tub poti sa faci cam 5-6 capcane. Daca ai grija sa nu ramane resturi de mancare in alta parte prin masina... vor fi obligati sa vina sa manance de acolo. Dupa ce se lipeste cate unul, trebuie sa schimbi plasticul, intrucat adezivul este foarte puternic si nu-l poti refolosi. Eu am aruncat tot ce aveam comestibil pentru ei in debara (faina de porumb, faina de grau ... etc, care oricum erau compromise, adica deja gaurite), si de foame au venit cuminti in capcana. In cateva zile am scapat de ei.

Succes, si sa ne tii la curent cu progresele!
        Honda Jazz '09, Deep Violet Pearl...
        http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/scooby29/
        Numele japonez: 秋本 Akimoto (true autumn) 海斗 Kaito (big dipper of the ocean)

Comment

@HACC ... acum ti minte de misto faceam de dispozitivul anti-jderi de pe ek-ul meu e bun de ceva pana la urma
          Touge is what we live for

Wait for it...... Here we go ....... Bwwwwaaaaaaahhhhhh!

Comment

Originally posted by HACC View Post
            le multumesc celor care au incercat sa-mi ofere un sfat, iar celor care polueaza thread-urile cu mistouri ieftine nu le doresc decat sa fie mai norocosi decat mine si sa nu aiba parte de asa ceva...
            Hai nu te supara pe mine acum, ca nu am facut mistouri ieftine! Dar atunci cand un om sufera si nu e o tragedie, un pic de haz de necaz nu a stricat nimanui. Nu am fost deloc rau intentionat si tu stii asta!
            Daca te-ai atacat in asa fel sa crezi ca fac misto de problema ta, atunci ... no more comment!
            Toate cele bune!

Comment

Originally posted by HonDanutzzz View Post
              Hai nu te supara pe mine acum, ca nu am facut mistouri ieftine! Dar atunci cand un om sufera si nu e o tragedie, un pic de haz de necaz nu a stricat nimanui. Nu am fost deloc rau intentionat si tu stii asta!
              Daca te-ai atacat in asa fel sa crezi ca fac misto de problema ta, atunci ... no more comment!
              Toate cele bune!
              da, mai danutzzz, mi s-a pus pe ficat... recunosc ca eram un pic (mai mult) ofticat cand am scris despre mistouri. tocmai venisem de la masina tatalui meu de unde mai gasisem doi aurolaci... iti dai seama ca venisem pe forum sa citesc lucruri serioase si cand colo lumea se amuza... acum trebuie sa ma crezi ca situatia asta nu este una de neglijat... dar mi-a trecut si nu pot fi suparat pe nimeni. nu-mi sta nici in fire si nici nu era un motiv de galceava. doar ca eram ceva mai tensionat. ma ierti?... hai zi-mi ca ma ierti...

Originally posted by godspeed View Post
              hmmm, cam nasol ia masuri imediat, o deratizare, stai fara masina o zi, doua...am auzit niste povesti la un pahar de vorba despre soareci de iti sta mintea in loc...
              de asta mi-e frica si mie, mai ales ca la honda este cam multa elecronica...

Originally posted by chipson78 View Post
              ce fel de șoareci sunt, din ăia normali de casă sau sunt șoareci de câmp? am un amic care a scapat de cei de câmp cu ajutorul ultrasunetelor. bine, el îi avea în casă, dar au fugit, deci merită încercat.
              să nu faci prostia să pui grăunțe, un șoarece mort în motor va pute de la un km, îți zic din proprie experiență

sunt din aceia de camp, maronii... am inteles de pe la vecini ca si ei se confrunta cu probleme similare... avand in vedere ca stau la tara si campul este destul de aproape ma gandesc ca poate fi chiar o invazie...

Bodo, scooby29 va multumesc pt informatii. sper sa gasesc solutia optima. pe 26.11 ma intalnesc si cu un tip care a comercializat diverse dispozitive impotriva rozatoarelor, a pasarilor, insectelor... va voi tine la curent cu ce am cumparat si cu rezultatele, mai ales.

Vali_lj o sa incerc sa gasesc thread-ul unde ai postat despre jderi...
              ticker
              Administrator
              Last edited by ticker; 25-11-09, 20:40.
              Honda Sacrilege 2.0 GPL A/T

Comment

Originally posted by HACC View Post
                . ma ierti?... hai zi-mi ca ma ierti...
                Negociem?
                Nu-i bai HACC!

Comment

Bodo asa ceva aveai si tu pe masina (niste cutiute cu ultra sunete) cel putin eu cand i-am dat masina la buzzi avea asa ceva,ca si pe mine ma scotea din minti tiuitul ala.
                  dezmembrez civicuri 92-2000 si del sol!!!
                  tel 0766678472

Comment

Originally posted by carlitos View Post
                    Bodo asa ceva aveai si tu pe masina (niste cutiute cu ultra sunete) cel putin eu cand i-am dat masina la buzzi avea asa ceva,ca si pe mine ma scotea din minti tiuitul ala.
                    Inseamna ca nu mai erau bune. Daca sunt bune, ar trebui sa nu auzi nici un sunet.
                    I'm not anti-social. I'm anti-idiot.
                    My cars:

'09 Honda Accord Tourer 2.4 A/T, Executive, Cobalt Blue Pearl--all season daily car
                    '00 S2000, Silverstone Metallic - my new daily sunny day drive
                    '96 CRX Del Sol 1,6 SIR, Custom Metallic Green - sunny&warm days car
                    '78 Accord SJ 1,6 Yellow - historical car
                    EX-'11 CR-V 2,2 I-DTEC A/T Executive, Urban Titanium Metallic
                    EX -'09 Accord Sedan 2,4 M/T Executive, Cobalt Blue Pearl
                    EX-''00 HR-V 1,6, Custom Matt BlacK - Utility car
                    EX-'15 Civic 5D 1,8 Sport M/T Briliant Sporty Blue Metallic
                    EX- '95 Civic Eg 1,8 White - race car
                    EX-'08 Civic 5d 1,8 Sport M/T Alabaster Silver -

Comment

UHAAAAA !!!! nu pot sa cred ca SI pe forumul honda este acest subiect ! deci problema soarecilor este generalizata! eu, sunt DISPERAT ! am soareci in pereti! ii aud de vreo 4-5 zile.
                      poveste a inceput intr-un dulap ce era langa intrarea din spate a casei. intre dulap si scara era un loc prin care ieseau 2 copexuri. ei bine eu luptam cu soarecii din dulap pana cand intr-o noapte l-am auzit pe nenea shoarek cum se plimba pe la intrerupatorul din casa ce este pozitionat cam la 1,5 m de locul unde ies acele cabluri. MF!!!! mi-am zis! au intrat in casa! am purces la achizitionare de curse si lipici am prins astfel 7 soareci si am mai gasit morti de la pliculetele cu otrava rosie, cativa. am mutat si dezmembrat dulapul si vreo 3 saptamani a fost liniste pana acum...asa cum va spuneam 4-5 zile cand am inceput sa-i aud in pereti. am nopti in sir de documentare si am sa impartasesc cu voi experienta mea:
                      1. otrava aceea la pliculete rosii este 100% eficienta. individul moare cam dupa 3-7 zile. interesant este ca moare si in timp sa...stafideste deci faza cu "se impute" riscul este mic
                      2. lipiciul este foarte foarte eficient.
                      3 pe unde stiti ca au trecut hidoseniile spalati foarte bine si dati cu clor.
                      4. nu atingeti pliculetele sau ce otrava puneti
                      eu acum, am sunat la o firma de deratizare, le-am povestit istoria si mi-au spus ca vor veni si desfac toate prizele si intrerupatoarele, dozele aferente, lustre, aplice si baga in pereti plicuri cu gel. substanta asta le provoaca
                      o hemoragie interna si ii sufoca si vor vrea sa iasa in spatii deschise. pot confirma asta intru-cat toti soarecii gasiti morti de mine erau afara din dulap.
                      la sfatul unui amic am cumparat un aparat cu unde electromagnetice. am citit 3 nopti despre aceste aparate si.... am gasit atatea reviuri bune si atat de multe proaste incat habar nu am daca functioneaza. cu certitudine va pot spune ca este in priza de pe la ora 15, acum e trecut de miezul noptii si "e liniste"
                      am zis sa vad cum merge treaba cu jucaria asta si daca in 4-5 zile mai aud vreo miscare chem oamenii de la deratizare
                      ca amanunt un shoarek are nevoie de o gaurica 6-7 mm ca sa se strecoare. asadar curatenie, dezinfectare lipici, curse si otrava. cat despre aparate, inca nu ma pot pronunta.
                      va doresc sa nu aveti problema asta insa daca vreodata veti fi curiosi sa va documentati o sa descoperiti cat de mare, generalizata si globala este problema soarecilor.

Comment

Eu am achizitionat una bucata motan.Problema este ca ii aduce acasa si pe-ai vecinilor pentru a capata recompensa!
                        Viata e un joc de rahat....dar grafica e bestiala!
                        https://www.facebook.com/bacaniaharalamb.ro?ref=hl

Comment

parca am innebunit! de cand cu soarecii astia mi s-a ascutit auzul ceva de necrezut! mi-e frica sa ma bucur dar e liniste. sa fie aparatul asta cu unde elecromagnetice atat de eficient? daca da unde mama masii or fi fugit? am purces prin toata casa cu urechile lipite de pereti si in genunchi cautand rahati si...nimic.
                          MF!
                          sa-mi tineti pumnii! catdespre pisi vecinul are o pisica si nu e noapte sa nu mai sara gardul si pe la mine. chiar ma gandeam sa-i mai pun si eu mancarica sa devina cumva comuna.

Comment

Pisica iubeste locul unde mananca,nu stapanul...asa ca ai sanse.
                            Viata e un joc de rahat....dar grafica e bestiala!
                            https://www.facebook.com/bacaniaharalamb.ro?ref=hl

Comment

Working...
                            X