Curatare parbriz pe interior

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  @fol34buc: Nu este nevoie sa folosesti lama de ras. La supermarketuri, la Brico, sau la Metro, se gaseste un razuitor pentru geamuri. E ca un fel de aparat de ras, dar pentru geamuri. Scoti orice cu el si nici nu-ti zgaraie geamul.
  "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
  "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

  Comment


  • #17
   Originally posted by alexmohora
   Nu am vrut să te supăr cu remarca mea ”acidă” dar ce credeai că vei primi ca răspuns la o asemenea întrebare?

   Sunt vreo 13 post-uri și solția la ”problema” ta este:

   cârpă + apă (genială - nu s-ar fi gândit nimeni)
   cârpă + soluție de geamuri fără amoniac (asta nu o știam dar știu că amoniacul pute deci care marcă de soluție de geamuri are amoniac să ne ferim de ea?)
   ziar + apă sau soluție de geamuri (hâmm f. interesant)
   Sincer si eu credeam ca e simpla problema, insa nu e chiar asa si rezultatele se vad in timp. Oricine poate curata perfect o masina de cateva luni, insa cum va arata ea in 1-2 ani, asta e intrebarea. Uite aici un adevarat tutorial : http://www.autogeek.net/waterspots.html Pe scurt : "NOTE: AVOID HOUSEHOLD GLASS CLEANERS, which almost all contain ammonia". Pute, dar sa nu confundam solutia 99% pura cu solutia de geam + parfum...
   2007 Accord 2.4 Executive A/T, Alabaster Silver
   B-29-STH : HONDA Instinct Inside
   http://hondafan.etp.ro/gallery/v/instinct/hondaGR/

   Comment


   • #18
    Offf și eu care credeam că sunt probleme mai complexe la Honda. Unde se ajunge dacă nu se strică nimic altceva... :lol:

    Știu și eu că după câțiva ani parbrizul e destul de zgâriat dar e o muncă inutilă să-l protejezi pe interior de cârpele de bumbac și de amoniac atâta timp cât pe dinafară e ”tratat” cu praf, pietriș, gheață care trebuie răzuită etc etc.
    Honda Accord 2.0, Elegance, Blueish Silver

    Comment


    • #19
     Ce e asa de greu ? Foloseste o piele de caprioara umeda si o sa iasa geamul sehr klaar. Pt. vignieta de pe geam eu am luat din Austria o racleta speciala care a costat 1,50 euro.Initial nu am vrut-o dar acum ma felicit. :!:
     honda civic 5D 2,2 diesel 2007

     Comment


     • #20
      Eu tot timpul folosesc un pămatuf pentru praf înainte de a șterge parbrizul pe interior. Apoi dau căteva fâs-uri pe o cârpă care nu lasă scame și am rezolvat problema.
      Ce să nu faci:
      Să nu te apuci să cureți parbrizul pe interior fără să-l deprăfiești (orice pamatuf pentru praf este bun, dar ai grijă să aibă cotorul din plastic ca să nu zgârie). Nu folosi din alea cu sârmă împletită sau metal.
      Să nu pulverizezi soluție direct pe parbriz. Pulverizează în cârpa și apoi ștergi.

      Ca și soluție folosesc o soluție de curățat oglinzi de la SANO. Acea soluție pentru oglinzile de la baie, cu efect antiaburire. Sano Clear Blue, o găsești peste tot.

      Comment

      Working...
      X