Cum demontez stopuri frana Civic 5D 1.8 2015

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cum demontez stopuri frana Civic 5D 1.8 2015

Va salut,
    Am constatat cu stupoare ca blocul dreapta spate, cel de pe aripa, este crapat! Si a intrat deja apa-n el. Inca merge, dar na, pentru cat timp....
    Incerc sa atasez cateva foto, pentru delectare, daca se poate spune asa...
    Intrebarea mea este: cum desfac sau mai bine zis cum am acces la unul din cablurile stopului? Am desfacut capacul, si cele 2 suruburi (urmand pasii din manualul masinii!), dar nu am acces la cablul principal sa spunem, ca sa-l pot deconecta. Are o mufa alba, si nu am acces la acea mufa. M-am uitat in portbagaj, se desface partea din plastic (unde este kit-ul de reparat pana), fiind clipsat, insa tot nu am reusit sa-mi dau seama pana unde ar trebui desfacut acel panou de plastic, si/sau acea parte textila. Nu se vede nici un acces la acel cablu!
    Poate ar trebui desfacuta bara? Nu stiu.....
    Daca ma poate sfatui cineva, i-as fi recunoscator!
    O seara buna!
    '16 Honda Civic Lifestyle 1.8 AT Passion Red Metallic
    Ex: '17 Honda CRV Executive 2.0 AT Crystal Black Pearl
    '13 Honda CRV Lifestyle 2.0 M/T Passion Red Metallic
    '07 Skoda Octavia Elegance 1.9 TDi MT Silver Metallic

Va salut,
    Cum postasem initial unde nu trebuia, dupa rezolvarea problemei am zis sa continui tot aici, pentru cei doritori sau pentru cei care vor avea nevoie!

Eu am inceput asa, din portbagaj: se desface capacul / protectia de plastic verticala, din interiorul portabagajului, cumva in spatele barei de protectie! Apoi se va desface cu grija partea din plastic si capitonajul, de pe partea necesara! Cu atentie, caci sunt clipsate, si se pot rupe.... La mine fiind pe partea dreapta, sa aveti grija si la lampa din portbagaj, caci va fi nevoie sa deconectati cablul aferent. Este necesar pentru a putea desface partea din plastic suficient de larg, cat sa va intre mana sa puteti ajunge la cablurile respective!
    Cu putin efort, puteti "descoperi" pozitia mufei respective. Are o clema, care prin apasare, se va desface din conexiunea ei.
    Pentru refacerea portbagajului, se vor reface operatiunile respective, in ordine inversa..
    Multa bafta!
    Daca aveti intrebari, sunt aici!
    Attached Files
    '13 Honda CRV Lifestyle 2.0 M/T Passion Red Metallic
    '07 Skoda Octavia Elegance 1.9 TDi MT Silver Metallic

Comment

Si rezultatul final.....
      Attached Files