Discutii anvelope de vara

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Din pacate nu toti avem timp-ul necesar sa cautam informatii detaliate si criterii obiective de selectie fie ele pentru cauciucuri sau altceva. Tocmai asta-i si unul din rolurile forumului, sa impartasim din ce stim celor care cauta informatii si au nevoie sa le afle intr-un mod mai facil.
    Nu sunt ok nici remarcile mai acide pt ca da, nu sunt constructive.

Si ca sa revenim on-topic la cauciucuri de vara, astea cu care mi-au venit masina, Dunlop SP Sport 2050M vreau sa zic ca s-au comportat f bine la viteza, franare, stabilitate, viraje atat pe uscat, cat si pe ud. Pe ploaie, simteam ca sunt ca si pe uscat, nici o diferenta. Ce ma deranja era ca erau f zgomotoase la viteza pe autostrada.
    M-au tinut vreo 3 ani si 70k km - destul zic eu; acum m-as orienta catre Pirelli PZero Nero - vreund feedback despre ele? Din teste am vazut ca se claseaza f. bine.
    -------------------
    There is no point of having if you can't share.

Comment

• Originally posted by KMR View Post
      Ma voi baga si eu in seama putin pe aici.
      @mad_wob: indiferent cate stii ( daca stii ), nu ne trata asa ( ma refer la tonul si aroganta folosita in schimbul de replici cu Xander ).
      Ti se pare ca esti prea bun, documentat si destept pentru forumul asta ?
      Daca da, vezi-ti de treaba ta, nu mai intra pe aici sa faci flame.
      Daca nu, revizuieste-ti atitudinea si fii in spiritul formului.
      +1000
      Asta incercam sa explic si eu, dar cui sa ii explici ca foloseste un ton aiurea fara rost si doar se bate cu pumnul in piept ca stie, dar nu zice uite domne' am folosit aia, aia, aia si au fost asa, asa si asa... Nu ma mai complic, as prefera totusi ca cineva sa strearga mizeriile astea de posturi anterioare, offtopic si care nu aduc niciun folos formului.

@BlackMagic: Am condus un Accord 2.0 Executive incaltat cu anvelopele de care zici pe 16'' si mi s-au parut slabute cand le impingi un pic pe curbe; la fel ca si Michelin Energy-urile cu care a venit echipat al meu stock, nu iti transmit senzatia corecta cu privire la ce se intampla pe sosea, ca urmeaza sa plece botul, spatele etc; sunt dure, neaderente. Plus ca dupa o bucata de vreme ale mele Michelin-uri scartaiau la orice curba cat de mica grav de tot, deci degeaba rezistau 100.000 km, eu le-am schimbat dupa 20.000... Zgomotul pe autostrada o sa il ai mai puternic cu anvelope de performanta (nu neaparat cu toate) si in fond e mai mult o problema de antifonare slaba decat de cauciucuri, sa fim realisti.

Am folosit Pzero Nero cateva mii de km si sunt bune, bune. Oricum fata de 2050 o sa ti se para alta viata total, sunt UHP, altceva cu totul. Pzero Nero vin stock pe GTI V!
      '02 Accord Type-R CH1 / '07 Accord CL7 Elegance / ex '10 Civic Type-R FN2 LSD / ex '14 C Coupe AMG

Comment

• Si totusi nu stie nimeni nimic sa-mi spuna despre Bridgestone Turanza ER300? Sunt bune de ceva? Observ ca aceasta marca este situata pe locul doi la poll. Abea astept sa uzez Michelinurile de pe spate si sa le pot mota si bineinteles testa.
        sigpic
        http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/LauX_LauX_LauX/

Comment

• @Laux, in topurile germane de anul trecut Bridgestone ER300 erau pe primul loc la dimensiunea 205/55/16. Asa ca
          Honda Civic 5D 2008 - 1.8 M/T Galaxy Gray
          sigpic
          http://hondafan.etp.ro/gallery/v/bgdsta/

Comment

• Apropo de anvelope, dar oarecum in offtopic. Am luat in mana o guma de F1, este incredibil de usoara, undeva la jumatatea greutatii unei anvelope normale, daca nu mai usoara.
            sigpic
            Daca vine muntele la tine si nu te cheama Mahomed... fugi!!! Sigur e alunecare de teren!

Comment

• Daca ar fi sa comparam Dunlop SP Sport 01 cu Pirelli P Zero Nerro, vad ca la performante Pirelli e sub Dunlop?
              Stie careva daca Pirelli are protectie de janta?

LE
              Never mind de comparatia D cu P, m-am hotarat 90% la Pirelli. Stiti daca are protectie de janta? Ce inseamna BSW? (scuzati-mi necunostinta )
              -------------------

Comment

• P Zero Rosso stiu ca are, Nerro nu stiu.
                sigpic
                Daca vine muntele la tine si nu te cheama Mahomed... fugi!!! Sigur e alunecare de teren!

Comment

• @BlackMagic: 2050 nu are treaba cu SP Sport 01.
                  '02 Accord Type-R CH1 / '07 Accord CL7 Elegance / ex '10 Civic Type-R FN2 LSD / ex '14 C Coupe AMG

Comment

• BSW = Black side wall

http://www.tyres-pneus-online.co.uk/...gs-advice.html

Aici gasesti toate marcajele care apar pe un cauciuc.

Vezi ca exista si marcaje pentru protectie de janta, etc. Daca apar pe cauciuc abrevierile respective inseamna ca pneul respectiv intruneste respectivele conditii.
                    sigpic

Comment

• Originally posted by Xander View Post
                      @BlackMagic: 2050 nu are treaba cu SP Sport 01.
                      Stiu ca n-au treaba, era comparatia intre SP01 si Pirelli doar ca si future tyre to buy; 2050-ul clar nu il mai vreau
                      @Quicker - mersi de link, f. folositor.
                      -------------------

Comment

• Intre cauciucurile UHP nu o sa vezi mari diferente la un mers oarecum linistit, poate doar sa te scoata dintr-o situatie neplacuta (manevre de evitare, franare etc). Mie imi plac Potenza si pentru ca dupa ce le incalzesti sunt foarte bune si destul de tari inca pe curbe. Alte cauciucuri (Eagle F1 prima versiune GSD3) dupa ce se incalzesc sunt foarte moi, se lasa mult pe curbe si nu mai ai senzatia corecta (asta din spusele lui BogdanRR, ex BogdanCTR care acum insa nu mai posteaza ). Desi "la rece" Eagle F1 sunt mai bune decat Potenza care au tendinta de a aluneca destul de mult...

Comment

• Acum pe fata am GY Eagle NCT 5; pe uscat scartaie la orice miscare de plecare mai in forta sau in curbe, cand nu ar trebui, chiar nu le fortez.

Pe ud sunt praf, ieri m-am dus pe frana cu ele aproape ca pe gheata, si asta pe asfalt f putin denivelat. Personal nu mi-as cumpara din nou, si mai sunt si o caruta de bani, vreo 500 de lei bucata or so. Le-am luat SH pt. ca mi se busise un cauciuc de pe fata, si nu mai gaseam la fel.
                          -------------------

Comment

• Aia cu scartaitul la Eagle F1 a patit-o si un amic de-al meu, pe un Audi A6. Urcam amandoi catre pasul Tihuta si eu aveam geamul coborat, astfel ii auzeam cauciucurile lui scartaind, in spatele meu si ii dadeam ceata serioasa cu Accordul pe curbe. Bine, la Accord era vorba si de bara stabilizatoare de pe fata, dar era foarte nefericit omu din cauza cauciucurilor pe care tocmai le cumparase, si cum ai zis tu, a dat 2000 ron pe ele, pe cand eu eram pe Yokohama Stock.
                            sigpic

Comment

• Vezi ca BlackMagic vb de NCT5 care sunt cu totul altceva, un soi de all-season care vine pe multe masini stock. Le avea fosta prietena pe Mitsubishi Colt CZ3 si mie mi s-au parut mult mai bune decat Michelin-urile mele Energy stock.

Comment

• Originally posted by Laux_LauX_LauX View Post
                                Si totusi nu stie nimeni nimic sa-mi spuna despre Bridgestone Turanza ER300? Sunt bune de ceva? Observ ca aceasta marca este situata pe locul doi la poll. Abea astept sa uzez Michelinurile de pe spate si sa le pot mota si bineinteles testa.
                                Am eu pe mazda (6) si am tot vrut sa le dau, dar pana la urma am ramas cu ele, avand in vedere ca e masina mamei si nu prea are nevoie de "sport". Sunt 205/55R16.
                                sunt ceva mai bune decat Dunlop SP 300 care vin le civic-ul sedan (195/65R15).
                                Ca si feeling, sunt rezonabile pe ploaie, merg bine si pe asflat, dar au cam degeaba ranforsat peretele lateral (doar se baga mai greu pe janta, atat tot).
                                Sunt mult sub Toyo T1R, si ca feeling, si ca aderenta, si ca feedback, si ca tot.
                                Yarisul cu T1R franeaza mai bine ca Mazda, (mie toyo-urile mi s-au parut excelente la franare pe ud comparativ cu astea), are feedback mult mai bun pe viraje iar aderenta, atat cat poti sa compari, mai mare.

Mie mi s-au parut mediocre overall, si cu siguranta nu as da banii pe ele. Nu zic ca sunt rele, dar nu exceleaza la nimic special. Sunt doar ca sa fie, atat cat sa fie, si sa faca treaba la nivel de mainstream. Nu-s nici foarte galagioase, dar nici super silentioase.

Cred ca daca ma gandesc bine, Michelin Pilot Primacy sunt parca mai ok decat ER300. De asemenea, si Yokohama Advan 250 (cred, nu-s sigur), care vin standard pe Mazda3 mi s-au parut mai ok decat ele. Mult mai slabute decat Vredestein SportTrac3.
                                Se comporta parca inspre Potenta RE050 (au ceva din feelingul ala, motivat probabil de acceasi existenta a peretelui lateral ranforsat), iar cum si alea mie mi s-au parut niste anvelope slabute, tragi de aici ce concluzii crezi

P.S.: tot ce ti-am scris aici sunt comparatii cu masini si anvelope cu care am mers eu; parerea mea finala: se poate mai bine, look elsewhere.

Comment

Working...
                                X