Discutii anvelope de vara

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Auzi, in ce conditii au fost depozitate? Ce DOT au cauciucurile? Ma gandesc ca poate s-au alterat intre timp...nu cred ca are a aface cu unghiurile, caci ar fi fost aceeasi problema si cu celelalte (cred).

Comment

• Originally posted by Dozer View Post
      Eu cred ca este de la anvelope. Aceeasi senzatie am avut-o si eu dupa ce le-am montat(Conti Sport Contact 5 225/45/18)... doar ca as fi descris sunetul mai mult ca un vuiet, decat huruit. Chiar ma plansesem pe topicul meu de zgomotul anvelopelor atunci cand le-am montat. Dupa ceva km parca s-au "mai asezat", in sensul ca parca s-a mai diminuat sunetul, desi la fel de posibil este ca ma obisnuisem eu cu sunetul. Sunt curios care va fi senzatia cand le voi remonta acum.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
      Exact la fel am patit cu ultimele gume de vara, cu mentiunea ca pe suprafetele de asfalt plan si neted, acel vuiet era mult mai pregnant. Initial am avut impresia ca s-a desprins ceva de la suspensia spate pentru ca acel vuiet era insotit de o anumita vibratie.
      De indata ce am constatat problema, am fugit la Apan Motors, la service, am facut verificarea tehnica la masina, nu a iesit nimic. La insistentele mele, seful de service si-a indreptat atentia catre locul de unde credeam eu ca se afla sursa zgomotului si vibratiei si mi-a spus ca singura problema pe care o am este o anumita uzura inegala a pneurilor spate, ca nu este nicio problema cu rularea in conditii de siguranta si ca zgomotul si vibratia vor creste in intensitate (aproape de limita insuportabilului) odata cu uzura gumelor si ca vor disparea de indata ce voi monta alte gume.
      Din acel moment am mai facut niste mii de kilometri, cu vuiet cu tot, fara probleme.
      Am schimbat acele gume si a disparut si zgomotul.
      Nu stiu daca povestea mea se pliaza pe problema descrisa, sper sa fie cumva de ajutor.

Comment

• Originally posted by Basil View Post
        Nu oameni buni, nu ati8nge nimic nicaieri, nu ma mai intrebati asta. am pus de proba roata de iarna inapoi si zgomotul nu mai era. cum am pus inapoi pe alea de vara Conti5, cum hum-hum-hum-hum-hum. se accentueaza maxim pe la 50-60 km/h, se simte cel mai pronuntat pe un asfalt lin.
        Din ce am mai cautat pe net se pare ca e vorba de ""tire feathering/scalloping"". Un fenoment in care flancul ""dintilor"" de pe anvelopa se ascuteste pe o parte dar nu pe toata circumferinta pneului,ci pe un sector in cazul meu. si asta harjaie pe asfalt. Cand trec uc mina peste el, simt muchiile foarte ascutite intr-un sens si fine in sens opus.
        Problema e ca nu stiu cum sa rezolv asta.\ Pentru inceput ma duc sa verific geometria.
        Daca ii dau cu niste scarturi s-o mai ""strunji"" putin cauciucul si sa de uniformizeze dintii aia razbeliti?
        Niste "scarturi" pe viraje ar fi bune.
        Incearca sa muti rotile intre ele (fata-spate, stanga-dreata). Poate dispare din sunet.
        Ex: 06' Honda Accord 2.2 i-cdti
        Current: '02 Peugeot 206 2.0hdi/ '10 Fiat 500 1.2L/ '02 Smart 42 0,6/ '07 Mitsubishi Outlander 2.0DiD

Comment

• Originally posted by vtin View Post
          Exact la fel am patit cu ultimele gume de vara, cu mentiunea ca pe suprafetele de asfalt plan si neted, acel vuiet era mult mai pregnant. Initial am avut impresia ca s-a desprins ceva de la suspensia spate pentru ca acel vuiet era insotit de o anumita vibratie.
          De indata ce am constatat problema, am fugit la Apan Motors, la service, am facut verificarea tehnica la masina, nu a iesit nimic. La insistentele mele, seful de service si-a indreptat atentia catre locul de unde credeam eu ca se afla sursa zgomotului si vibratiei si mi-a spus ca singura problema pe care o am este o anumita uzura inegala a pneurilor spate, ca nu este nicio problema cu rularea in conditii de siguranta si ca zgomotul si vibratia vor creste in intensitate (aproape de limita insuportabilului) odata cu uzura gumelor si ca vor disparea de indata ce voi monta alte gume.
          Din acel moment am mai facut niste mii de kilometri, cu vuiet cu tot, fara probleme.
          Am schimbat acele gume si a disparut si zgomotul.
          Nu stiu daca povestea mea se pliaza pe problema descrisa, sper sa fie cumva de ajutor.
          Cel mai probabil sunt situatii diferite, deoarece de exemplu in cazul meu anvelopele au fost noi, deci nu se pune cazul de uzura inegala. Dar orice experienta/situatie merita mentionata/povestita, deoarece poate ii va ajuta pe altii.
          Eu n-am mai stat sa caut pe net sa vad cat de intalnita este "problema" in cazul Conti, deoarece nu ma ajuta cu nimc oricum. Ele nu vibrau, nu aveau alte probleme, defecte... deci chiar daca era o problema intalnita des, sau caz mai particular, ar fi fost cam dificil sa le schimb pe motiv ca....fac zgomot. In afara de zgomot, chiar nu as putea sa le comentez nimic, doarece am fost multumit de comportamentul lor.
          BMW 340i F30 | ex BMW 535d F11 | Honda Accord CU2 |BMW 118d F20 LCI | ex BMW 120d F20 | ex Peugeot 307 T5

Comment

• Originally posted by Basil View Post
            Cand trec uc mina peste el, simt muchiile foarte ascutite intr-un sens si fine in sens opus.
            Problema e ca nu stiu cum sa rezolv asta.\ Pentru inceput ma duc sa verific geometria.
            Daca ii dau cu niste scarturi s-o mai ""strunji"" putin cauciucul si sa de uniformizeze dintii aia razbeliti?
            crampoanele se uzeaza inegal daca au probleme amortizoarele, nu te chinui sa dai scarturi, se vor egaliza dupa vreo 2000km
            Jante si Anvelope --> www.gumebune.ro

'02 Stream - http://www.hondafan.ro/forum/showthr...-0-i-VTEC-Grey

Comment

• Amortizoarele sunt bune, asm verificat la un service foarte bun. De asemeni bucsele,bascule, pivoti,nu au joc.
              Pneurile sunt 2014. Au foarte putin uzura, vreo 20mii de km. O singura vara au mers, aia de anu trecut.
              Rotile asta iarna nu au stat ""in picioare"" ci stackuite una peste alta intr-o camera unde nu a scazut zub zero grade.
              Cred ca aceste Continental Sport Contact 5 sunt naspa.
              \Daca nu vor inceta cu galagia intr-o luna, nu am ce sa fac, va trebui sa le arunc.

Comment

• Au stat toate patru una peste alta? Le-ai mai schimbat pozitia?

Se recomanda sa stea maximum cate doua in stiva si cam la doua-trei saptamani sa le schimbi pozitia (cea de jos o pui sus si le intorci pe partea cealalta).

Cred ca or sa-si revina.
                "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
                "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

Comment

• Vezi ca pentru depozitat anvelope se gasesc rack-uri speciale si nu foarte scumpe. Eu am unul pe verticala, merg avelope de 245 pe el si a costat cred ca undeva la 10-12EUR parca.
                  BMW 340i F30 | ex BMW 535d F11 | Honda Accord CU2 |BMW 118d F20 LCI | ex BMW 120d F20 | ex Peugeot 307 T5

Comment

• Tot pentru depozitare si eu am luat un rack vertical cu 40 si ceva de lei. Sunt din al.+plastic, au si o husa pentru a acoperi tot ansamblul rack-roti. Se gasesc la Norauto, Dedeman. Inainte de asezare in rack, gumele sunt spalate, sterse si date cu solutie ingrijire anvelope (antirid )

Comment

• bine ca nu cer si de mancare
                      Jante si Anvelope --> www.gumebune.ro

'02 Stream - http://www.hondafan.ro/forum/showthr...-0-i-VTEC-Grey

Comment

• Trebuie sa imi iau si eu anvelope de vara.
                        Nu stiu pe care sa le aleg dintre cele 2 modele de mai jos:
                        Hankook K120 xl 225/45 R17 94Y - 369 lei
                        Kumho Ecsta Le Sport KU39 225/45 ZR17 94Y XL - 364 lei
                        Niste pareri? Stiu ca Vali_lj zicea la un moment dat de bine de Kumho.
                        The things you are scared of, are usually the most worth while...
                        If you wanna FLY, at least FLY BLACKsigpic ->

Comment

• ^^ Din cate am citit prin unele review-uri Hankook sta mai bine la aderenta pe atat pe uscat cat si pe ploaie.La comparatia dintre cele doua modele in cauza ma refer.

Depinde cat le vei forta,probabil ca la anvelopele performante (dar si la cele de buget mai redus dupa parerea mea) diferenta o simti atunci cand mergi la limita cu ele, sau cand o depasesti.

Comment

• La 10000km prin oras si 5mii in plimbari nu o sa le fortez. Cel putin il ultimii 2 ani cam slabut cu fortatul
                            Dragostan zicea astazi ca mai bine merg pe Hankook Ventus V12 evo2 K120 fiind mai bune si cam la acelasi pret.
                            Mersi de raspuns.
                            Corbu'
                            Senior Member
                            Last edited by Corbu'; 24-03-15, 22:28. Reason: adaugat informatii
                            The things you are scared of, are usually the most worth while...
                            If you wanna FLY, at least FLY BLACKsigpic ->

Comment

• Ori Hankook Ventus, ori Kumho Ecsta. Eu stau mereu si ma intreb de ce cautati gume cat mai grele, XL, indice de greutate 94 etc. sa le montati pe un Civic... Cautati cat mai usoare ca nu ajuta la gropi si deformari ca ai indice 94. My 2 cents!
                              '02 Accord Type-R CH1 / '07 Accord CL7 Elegance / ex '10 Civic Type-R FN2 LSD / ex '14 C Coupe AMG

Comment

• Salut,
                                Zilele trecute am comandat si eu 4 anvelope Falken Ziex ZE914 205/55 R16 91V cu protectie de janta (MFS).
                                Ce parere aveti despre marca asta ?
                                Honda Civic Sedan '08 ES A/T

Comment

Working...
                                X