Discutii anvelope de vara

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Perfect de acord cu tine. 195 nu suna rau. Am ales 205 pentru o aderenta mai buna. Am 2 nelămuriri totuși:

1. A mea are in talon 195/55 R15 nu 195/50 R15
    2. Unde găsesc Yokohama Parada noi la 320? Mâine dau comanda

L.E. Am gasit pe cauciucuridirect. Din pacate sunt 195/50 R 15. Masina este destul de joasa din cauza suspensiei. Incerc sa nu o cobor si mai mult din anvelopa desi per total probabil as castiga la aspect cu 195/50. Pentru 195/55 am urmatoarele optiuni:

BF Goodrich G-Grip 85V
    Pirelli Cinturato P1 85H
    Bridgestone Potenza RE002 85W
    Bridgestone Turanza T001 85V
    Continental ContiPremiumContact 5 85H
    BF Goodrich G-Grip 85H
    Pirelli P7 85V
    Dunlop SP 01 85H
    Dunlop SP01A 85T
    Nokian H 89H
    Bridgestone ER30 85H
    Bridgestone RE002 85W
    Bridgestone T001 85H
    VREDESTEIN Sportrac 5
    BF GOODRICH G-GRIP GO - 85 H
    Goodyear EfficentGrip Performance - 85 H
    Dunlop SP Blueresponse - 85 H

Am evitat sa le pun in primul post pentru ca sunt mult prea multe si sunt greu de urmarit.
    Punk
    Senior Member
    Last edited by Punk; 09-01-15, 17:12.
    Ex: Honda Civic 1.8 i-VTEC

Comment

• A folosit cineva Goodyear Efficientgrip Performance? Dar Nokian xLine?
      Puteti sa spuneti ceva despre gumele astea?

Comment

• Am si eu o intrebare la voi,sper sa ma lamureasca cineva,vreun actual sau fost posesor.Vreau sa-mi cumpar pentru Accordul meu niste anvelope Fulda Sport Control Mfs,dimensiune 225/50/17.Aveti idee,sunt bune?Fac sau nu galme si cam cat tin ca rulare?Toate 4 sunt cam 2400Ron.Va multumesc si astept raspunsul vostru.

Comment

• In banii astia nu gasesti alta marca mai de top?

Trimis de pe al meu GT-I9505 folosind Tapatalk
          sigpic

Comment

• Mai de top cum ar fi din cele 5?Gy,Bridgestone,Continental,Michelin sau Dunlop?Ma intereseaza in primul rand confortul si durabilitatea,manevrabilitatea pe drum umed.Astea Fulda(strict modelul asta) am vazut ca sunt foarte laudate in review-uri.Ai avut asa ceva si n-ai fost multumit?

Comment

• Nu am avut,ziceam doar daca in bugetul asta nu poti avea alta marca

Trimis de pe al meu GT-I9505 folosind Tapatalk
              sigpic

Comment

• Habar n-am.Nu bugetul ar fi neaparat o problema(sigur in limitele bunului simt)insa sa ideplineasca nevoile mele durabilitate,siguranta pe ploaie,silentiozitate si confort.In sensul ca ma intereseaza sa si tina pe gropile de la noi,nu sa faca galme dupa 5000 de km.Recomandati-mi voi atunci ceva bun sa se incadreze in cerintele de mai sus.Merci

Comment

• Pai... daca iti arunci un ochi pe tyrereviews Fulda Sportcontrol sta foarte-foarte bine (desi face parte din categoria mid-range), peste cele mai multe anvelope premium UHP la toate capitolele. Intr-adevar, ar fi foarte buna parerea cuiva care chiar le-a folosit/foloseste.

In schimb, la eticheta pentru anvelope/clasa de eficienta nu stau prea grozav.

Topurile astea si etichetele iti mananca sanatatea...
                  vtin
                  Senior Member
                  Last edited by vtin; 21-01-15, 22:44.

Comment

• Tocmai acolo m-am uitat si eu si de aia intreb...La Michelin spre exemplu,parerile sunt foarte impartite.Am avut contact cu Fulda pe un Jazz anterior,insa erau de iarna din pacate...

Comment

• Vtin, așa și de Nokian z/xLine găsești numai de bine, din absolut toate punctele de vedere. Ar fi utilă părerea cuiva care să le fi încercat, și eu unul sunt interesat de ele.
                      -------------------
                      There is no point of having if you can't share.

Comment

• Blackmagic,la Fulda te referi?Eu unul dupa ce am stat si am citit o gramada de review-uri pe net,cu mare probabilitate o sa aleg Fulda.Ma tenta si Nokian Z-line,insa am dedus din ce am citit ca astea Fulda ar tine mai bine la tavaleala,si parca Nokian fac doar 225/45/17 daca retin bine.Mai mic balonul nu vreau sa-l iau in nici un caz.Era utila si parerea cuiva care le are pe gropile astea de la noi.Oricum am vazut pe un site din Pitesti de unde sunt eu,ca le-ar avea pe stoc si maine merg sa le vad live.Va tin la curent.

Comment

• Vtin,nu prea ma intereseaza etichetele alea,sincer.Dupa parerea mea sunt o porcarie.Cu ce m-ar incalzi ca stau A sau B la consum daca le schimb dupa 15-20.000 de km?

Comment

• Daca 2400 nu e ultimul scor poti sa incerci sa iei michelin primacy 3. http://www.shopmania.ro/anvelope/p-m...7-98w-37252349

Pe astea le-am studiat mult timp si am ajuns la concluzia ca sunt echilibrul perfect intre durabilitate si performante. Sunt si foarte bine ramforsate.

Mai conteaza si pe unde mergi pe ploaie, daca mergi pe autostrazi, sau nationale cat de cat curate iti pot recomanda si BFG G-Grip. Le-am testat vara asta pe niste ploi in Germania si am urcat pana la 200 sa vad daca au tendinte de acvaplanare la viteza, dar in afara de zgomot s-au comportat excelent. Din pacate la noi in tara la prima ploaie din cauza jegului se face mazga, si poti sa ai cea mai buna anvelopa de ud ca se diminueaza radical performantele.

P.S.: Cand te uiti dupa review-uri, verifica si pe ce masina au fost montate. Pentru ca unele anvelope se comporta diferit pe o masina usoara decat pe una mai grea.
                            Sindrom
                            Senior Member
                            Last edited by Sindrom; 22-01-15, 09:58.
                            Ex: 06' Honda Accord 2.2 i-cdti
                            Current: '02 Peugeot 206 2.0hdi/ '10 Fiat 500 1.2L/ '02 Smart 42 0,6/ '07 Mitsubishi Outlander 2.0DiD

Comment

• Multumesc de recomandare sindrom,acum m-am uitat si la Primacy3,cum spuneam mai sus,parerile sunt impartite,am vazut ca erau montate pe masini gen Avensis,Vectra etc.si oamenii nu sunt deloc multumiti fiindca se uzeaza rapid.Acum am venit de la depozitul de anvelope,din pacate Fulda nu au pe stoc sa-mi fac o parere.Mai caut sa vad pe unde ar avea si revin cu impresii.

Comment

• mai bine vezi astea
                                pirelli p zero nero - http://www.cauciucuridirect.ro/produ...50/17/D-119879
                                dunlop sport maxx - http://www.cauciucuridirect.ro/produ...50/17/R-235171
                                Jante si Anvelope --> www.gumebune.ro

'02 Stream - http://www.hondafan.ro/forum/showthr...-0-i-VTEC-Grey

Comment

Working...
                                X