Discutii anvelope de vara

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Eu am avut Potenza RE050 225/45/17 pe Accord cumparate de pe piata. Atata doar ca nu erau noi, le-am luat SH de pe un Audi. Erau la fel, chiar mai proaste fiindca erau si consumate 50%...

Asta cu OEM diferite fata de piata e valabil, dar nu cred ca si la Honda. Exista cauciucuri cu anumite marcaje, facute special pentru Porsche, BMW etc. Acolo da, se folosesc retete speciale. Nu am vazut insa si marcaj sau guma OEM special pentru Honda.
    '02 Accord Type-R CH1 / '07 Accord CL7 Elegance / ex '10 Civic Type-R FN2 LSD / ex '14 C Coupe AMG

Comment

• Adica daca presupunem un PSS cu marcaj pentru BMW, are o "reteta" diferita fata de un PSS "normal"(restul caracteristicilor, gen indice de sarcina/viteza presupunand ca este acelasi)?

Chiar ma intrebam cu ce difera un model de anvelopa cu "marcaj" pentru BMW sau Mercedes de exemplu, fata de acelasi model, dar... "normal"...insa mi-a fost "lene" sa caut informatii (a se citi.. am fost curios, dar nu destul).

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
      BMW 340i F30 | ex BMW 535d F11 | Honda Accord CU2 |BMW 118d F20 LCI | ex BMW 120d F20 | ex Peugeot 307 T5

Comment

• Originally posted by Xander View Post
        Asta cu OEM diferite fata de piata e valabil, dar nu cred ca si la Honda. Exista cauciucuri cu anumite marcaje, facute special pentru Porsche, BMW etc. Acolo da, se folosesc retete speciale. Nu am vazut insa si marcaj sau guma OEM special pentru Honda.
        Ce inseamna OEM la anvelope? Hondele vandute in Romania vin cu niste cauciucuri, alea din Ungaria cu alte cauciucuri, alea din Germania cu altele. E la fel ca si chestia aia: "uleiul recomandat de Honda" Care e ba Texaco, ba Mobil, ba Idemitsu, ba... ce vinde fioecare dealer.

Eu am luat civicul din Ungaria si a venit cu anvelope Continental Premium Contact (si nu, nu sunt tari, nu sunt lemn, nu sunt piatra, sunt foarte ok). Deci astea sunt OEM? Cei care le-au luat din Romania o sa zica ca OEM sunt nu stiu ce Bridgestone, ca asa au luat ei masina. C'mon...
        "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
        "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

Comment

• Pai asta ziceam, ca pt Honda nu este valabil ce am scris mai sus.

Pentru unele marci mai exotice insa, da.

Citeste aici de exemplu:
          http://www.caranddriver.com/comparis...-sport-page-10

E clar ca unii producatori isi echipeaza masinile cu variante usor modificate ale unor gume de strada, pentru a se pupa mai bine pe ce poate masina. Asta se intampla la M5 si M6, acolo unde absolut toate vin cu PSS, Porsche, Ferrari etc.

Stiu ca si Ferrari F50, unul dintre primele automobile echipate cu RE050, daca nu cumva chiar primul, venea cu un re050 custom.
          '02 Accord Type-R CH1 / '07 Accord CL7 Elegance / ex '10 Civic Type-R FN2 LSD / ex '14 C Coupe AMG

Comment

• Eu mi-am luat al doilea rand tot RE050A , nu gasisem RE070 atunci ...
            Stiu ca la momentul acela am pus omul sa-mi aduca 3 pneuri , acesta de la bridgestone , un Michelin si un Dunlop (ambele de top) .
            Am incercat sa indoi marginea la toate cu mana, la Bridgestone nu am putut, la celelalte am putut foarte usor.
            Eu am o idee a mea, cum ca pe o janta OEM de doar 7 inch, un pneu de 225 este prea lat, si atunci consider ca macar ar trebui sa aiba marginea tare si sa nu flexeze usor .
            By the way, la vremea aceea RE050A venea stock pe mai multe modele de top (inclusiv Porsche-uri) , nu stiu insa daca erau custom.

FN2 are janta de 7.5 si deja sunt mai multe optiuni, my 2 cents

Originally posted by strumfuadi View Post
            Stai ca acum mi'a trasnit ceva prin minte: noi toti vorbim de cat de nasoale sunt RE050A pana se incalzesc, dar toti vorbim de cele OEM, care au venit cu masina. Nimeni nu si'a mai luat acelasi model din piata, dupa aceea.
            Cineva mi'a spus ca acelasi model de cauciuc luat de pe piata e mult mai bun decat cel OEM si ca cele OEM sunt de obicei lemn, facute sa tina mai mult. Si tind sa'i dau dreptate avand in vedere experienta unui prieten care a cumparat o motocicleta de noua si care a venit cu niste Bridgestone BT-016 tari ca piatra, iar cand le-a schimbat cu alte BT-016 de pe piata s-a schimbat extraordinar toata treaba..
            dinoc
            Senior Member
            Last edited by dinoc; 23-04-14, 22:00.

Comment

• Ce parere aveti despre GoodYear EfficientGrip Performance?
              Isi merita banii? Sunt aproape la acelasi pret cu Michelin Primacy 3
              Accord CU1, 2009

Comment

• Si inca ceva referitor la ansamblul gume/ suspensia, in lumina celor dicutate mai sus: Anvelope Extreme Performance pe Civic etc.

Am citit acum ceva timp un articol foarte dragut ce explica pe larg faptul ca gumele si suspensia trebuie vazute ca un ansamble, nu separat. Pentru a realiza un compromis perfect intre performanta si confort, trebuie ca cele 2 sa fie din aceeasi gama. Pe scurt, degeaba pui gume cu pereti ff duri si sticky pe o masina cu suspensie moale si vice-versa. Tot timpul te va limita cea mai slaba veriga a acestui ansamblu. Sigur ca pe o suspensie moale, se va simti o diferenta in momentul in care montezi niste gume ff aderente/ pereti duri, dar nu atat de mult inca sa merite diferenta de confort pe care o resimti.

Pe scurt, este de la sine inteles de ce STI vine standard cu RE070, iar alte masini nu.

Si ca exemplu, am condus de cateva ori masini unui amic - un Lancer 1.8D de 150 cai, ce vine stock cu jante pe 18 si gume Bridgestone (nu mai stiu exact de care, dar destul de dure).

Rotile sunt mari, gumele dure, masina de simte destul de inconfortabila, surpriza vine cand ataci o curba in forta, acolo unde suspensia isi spune cuvantul si masina nu sta cum ar trebui... Trade-ul in acest caz s-a facut pentru look probabil, in speta utilizarea jantelor mari, insa disconfortul creat nu atrage beneficii dpdv stabilitate, si vb prin comparatie cu un alt Lancer, acelasi model, dar echipare inferioara, ce vine cu jante de 16''.

Aceeasi poveste si la FN2, acolo unde renuntand la RE050 s-a vazut diferenta (in rau) dpdv rigiditate perete lateral, dar au urmat alte avantaje.

Pana la urma fiecare cumpara ce doreste, dar sper ca m-am facut inteles cu ce am dorit sa lamuresc.

Comment

• Originally posted by florind View Post
                  Ce parere aveti despre GoodYear EfficientGrip Performance?
                  Am pus eu pe accord 225-50-17 98V MFS XL, sunt foarte multumit, sunt facute in Germania!!

Comment

• Originally posted by florind View Post
                    Ce parere aveti despre GoodYear EfficientGrip Performance?
                    Eu de vreo 600 de KM am Michelin Pilor Sport 3 pe Del Sol.. nu am mers cu Primacy
                    Ca franare pe carosabil ud sunt cam la fel... se pare ca Primacy e sta mai bine la confort(ceea ce inseamna pereti mai slabi) dar la drumurile noastre vrei niste pereti putin mai tari. Acum depinde foarte mult si de stilul tau de condus.
                    Intreaba vanzatorul despre diferenta dintre ele... vezi ce zice si el.
                    Cat despre Pilot Sport 3, recomand cu caldura iar ca si informatii sau reviewuri mai multe poti intotdeauna sa gasesti aici: http://www.tyrereviews.co.uk/

Comment

• Am in vedere si Pilot Sport 3. suspensiile mi se par cam tari pe Accord si as vrea niste anvelope mai confortabile. Dintre toate, EfficientGrip pare compromisul ideal.
                      Nu conduc agresiv si nu am nevoie de anvelope extrem de performante.
                      Accord CU1, 2009

Comment

• Care ar fi cele mai silentioase si confortabile 225x45x17? Multumesc
                        2.0i 2005

Comment

• Eu am pus de o luna Vredestein Ultrac Sessanta si sunt ok atat ca zgomot cat si ca aderenta...ca design sunt superbe
                          Attached Files

Comment

• Da.. nu arata rau, dar nu as trece aspectul la plusuri, mai importante din punctul meu de vedere sunt caracteristicile si mai ales pretul.

Ma gandeam la Michelin PRIMACY 3 vs. Dunlop Sport BluResponse vs. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 vs. Continental Sport/Premium Contact 5 - asta ca si performance, sunt in jur de 550 lei buc.

La Economy au la autosoft RIKEN MAYSTORM 2 B2 pe la 260 lei/buc, unde ma intrebam daca nu ar merita.. cat de mare sa fie diferenta de calitate?

Ce ma intereseaza
                            1. Silentiozitate
                            2. Pret
                            3. Confort
                            4. Durabilitate
                            dio
                            Administrator
                            Last edited by dio; 03-05-14, 11:30.
                            2.0i 2005

Comment

• Poate fi foarte mare sau foarte mica diferenta de calitate. Citeste reviewuri...
                              uite un exemplu de ce sa nu iei: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Ro...adial-F105.htm
                              Accord CU1, 2009

Comment

• Originally posted by dio View Post
                                Care ar fi cele mai silentioase si confortabile 225x45x17? Multumesc
                                Mie PS3-urile mi se par foarte silentioase, asta in comparatie cu Turanzele cu care a venit din fabrica sau cu cele de iarna.
                                "Liniutele sunt pentru masini rapide, curbele sunt pentru soferi rapizi" - un film

'08 Civic Sedan ES 1.8 M/T Neutron Blue

Comment

Working...
                                X