If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Eu mi-am pus pe 50 in loc de 45 pentru ca tot faceau galme si vreau sa spun ca nu se cunoaste la indicarea vitezei, nu atinge, foarte ok si la confort si nu au mai aparut galme de atunci. Pentru cei din Iasi pot vedea. Chiar merita schimbarea!
Virajatele nocturne m-au pus pe ganduri in ultima vreme anvelopele actuale Kuhmo ecsta Ku31 au fost excelente pana am pus blocantul . Dupa montare desi nu am am fortat decat in oras am inceput sa resimt nevoie unui talon mai tare si a unei compozitii mai dure. Caut anvelope adecvate unui condus mixt ( urban 60% , extraurban 20% , virajate 20% pe an) si trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii : - Talon sa fie mai rigid - Sa fie un compromis bun intre aderenta si rata de uzura ( adica sa nu ma tina doar o vara ) - Aderenta pe carosabil ud bun spre foarte buna. ( kumho nu au avut probleme pe ploaie ) - sa nu necesite o perioada lunga de incalzire pentru a avea aderenta optima . - in general anvelope de strada
Momentan in baza criteriilor de mai sus singurele care ar fi indeplinit cerintele sunt : Bridgestone Potenta RE 10/11 si Dunlop Direzza star spec Z1 care din nefericire nu se gasesc in romania sau europa :|.
Pe lista am ceva sugesti personale si de la cativa prieteni dar sunte-ti liberi sa va exprimati opiniile atat fata de cele la care m-am gandit eu cat si alte variante - yokohama advand sport v102 - yokohama S drive - bridgestone potenza Re050 ceva de la prieteni: - Yokohama parada spec2 - bf goodrige G force - Dunlop sp sport - Goodyear Eagle F1 - Hankook evo v12 - Bridgestone Potenza Adrenalin Re002
Folosesc dunlop sp sport fastresponse(205/50/16) de circa 4 ani.Compozitie dura,talon ranforsat,aderente pe uscat si ud,excelente pe franare si viraje dupa ce isi intra in temperatura ,ca si punte slabe,zgomot destul de mare la rulare,slabute la aderenta pe umed(spaltul asfaltului).
Daca chiar vrei sa dai banii pe ceva bun, cred ca una din alegeri ar fi Continental Premium Contact 5. Cu toate astea, cred ca ar fi ok si indeajuns si: Hankook Ventus Prime 2 sau V12 Evo
Te mai poti uita la Nokian V sau la Vredestein Sportrac 5.
Din ce e pe piata la ora actuala, eu nu prea vad alte variante la marimea asta...poate doar: Yokohama DNA S.drive ES03 sau Michelin Pilot Exalto PE2, dar trebuie sa scoti banuti seriosi din buzunar pentru ele
Am si eu un set complet de BRIDGESTONE Potenza S001 225/45/17
Pana acum am mers ~50km cu ele... inca n-am o idee foarte clara cat de multumit is de ele.
Stiu doar ca in drum sre serviciu am o curba destul de stransa in care cu vechile jenti (16'') + pneuri puteram intra cu max 100km/h, acu e very stable la 120km/h in cea curba ....
O alta problema cu care nu-s foarte lamurit e cat de mult va fi afectata performata ( max speed ) avand in vedere ca pe langa cele seturi de pneuri noi am si set not de jenti de 17 RONAL r48 care-s destul de grele ...
P.S. nu conduc prin RO, deci nu se pune problema de gropi sau rupt suspensii
Comment