Dimensiune maxima Jante Civic 5D

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Dimensiune maxima Jante Civic 5D

Salutare tuturor,

Stie cineva care e dimensiunea maxima a jantelor care s-ar potrivi pe un Civic 5D ? Mai trebuie umblat apoi la suspensie daca pun ceva de genul 19 sau 20( in cazul in care se poate) ?

Multumesc.
    Always follow your dreams...
    B-205-RIZ --> FK2
    B-215-RIZ --> Del Sol VTI

S-ar putea să meargă şi de 20, dar fără anvelope...
    '16 Suzuki SX4 S-Cross 1.4 BoosterJet 4WD 6MT Spirit Canyon Brown Metallic

Comment

Cum sa nu, merg de 20; anvelopele care iti trebuie sunt fie 215/30R20, fie 225/30R20. Jantele nu trebuie sa fie prea late (adica sa te limitezi la 7.5 sau 8J maxim), si ar trebui sa fii in regula...acum, partea practica...da, e cam in pom.
      Si nu, nu trebuie facut nimic la suspensie, pentru ca tu pastrezi acelasi diametru total al rotii. Poate doar tras un pic de aripi, pentru ca iti vor freca anvelopele

Comment

Aaa si o vizita la RAR sa fie totul in regula, desi la drumurile noastre sincer si 17 mi se pare mult

Comment

maxim omologat de Honda la noi e pe 18 pt 5D si 19 pt type R.

Teoretic pt r20 ar trebui omologare individuala la RAR.
          '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

sigpic

Comment

Multumesc pentru raspunsuri baieti.
            Always follow your dreams...
            B-205-RIZ --> FK2
            B-215-RIZ --> Del Sol VTI

Comment

Originally posted by LittleM@n View Post
              Cum sa nu, merg de 20; anvelopele care iti trebuie sunt fie 215/30R20, fie 225/30R20. Jantele nu trebuie sa fie prea late (adica sa te limitezi la 7.5 sau 8J maxim), si ar trebui sa fii in regula...acum, partea practica...da, e cam in pom.
              Si nu, nu trebuie facut nimic la suspensie, pentru ca tu pastrezi acelasi diametru total al rotii. Poate doar tras un pic de aripi, pentru ca iti vor freca anvelopele
              Cum se trage de aripi! Sunt foarte interesat de operatiune?
              Honda Civic Sedan ES 1.8 MT, Black
              Honda Civic Type-R 2.0 MT, Championship White

Comment

Exact jante de 20 trebuie pe Civic 5D. Poate vrei sa o tii doar pentru poze cu jantele alea,ca de mers mai greu.
                ex.Civic i-CTDi ; Accord i-DTEC & X6 3.0d

Comment

Originally posted by puiuradu View Post
                  Cum se trage de aripi! Sunt foarte interesat de operatiune?
                  cu fenders rollers - unealta.

@alex, total de accord cu tine, ca sa nu mai zic de redusul balonului corespunzator va arata ca un mini suv(asta dc intra), ptr a vedea cu arata pe 19 gasiti pe civinfo... parerea mea ca arata urat... jante prea mari, discuri etrieri prea mici, plus costuri jante- gume mari de tot, cand poti merge pe un 17 sau maxim 18 light cu un 7.5j si gume bune.
                  '08 Fn1 - Invidia Catback, CAI Injen w hydroshield, Omp front braces, Eibach prokit springs, Ferodo ds2500, Oz ultraleggera w Michelin Ps3, GP kit-front/rear

Comment

Stie cineva daca merge fara sa frece pe undeva urmatorul setup cu masina coborata 25mm, : 7j cu ET38 (vine in interior 17mm, in exterior 17mm), sau mai safe 7j cu ET45(iese 10mm si in interior tot 10mm)
                    mersi
                    '08 Fn1 - Invidia Catback, CAI Injen w hydroshield, Omp front braces, Eibach prokit springs, Ferodo ds2500, Oz ultraleggera w Michelin Ps3, GP kit-front/rear

Comment

7J cu ET45 ar trebui sa fie in regula
                      Pentru ET38, e cam la limita, deci depinde mult de anvelope, daca freaca sau nu

Comment

Sunt tare curios cum faceti voi calculele astea... eu aproape ca nu mai inteleg nimic

Type S-ul meu e coborat tot 25 mm, iar rotile mi se par destul de bagate in interior. Dupa ochiul meu, rotile mai merg scoase in afara macar 2 cm. Asta e si motivul pentru care ma gandesc serios la niste distantere (oscilez intre 15-20 mm pt toate rotile).

Intre et45 si et38 e o diferenta de 7 mm, nu? et 38 fiind mai in afara cu 7 mm. fetherw80, nu inteleg de unde aia 17 mm la tine interior + exterior. Daca poate cineva sa-mi explice si mie ii multumesc in avans
                        M-am prins de unde sunt cei 17 mm, e diferenta fata de jantele stock ce au et 55.
                        Rares
                        Senior Member
                        Last edited by Rares; 10-05-12, 11:33.
                        Honda S2000 AP1 Championship White 250Hp / Honda CIVIC Type R FK8 soft Stage 2+ 440 Hp / 560Nm
                        ex Honda Civic Type S Plus / ex Honda CRV 2 2004 2.0 MT - Overlanding Project
                        1000 Locuri de vizitat in Romania

Comment

@rares, asa mi a dat pe 2 calculatoare de offset, nici eu nu prea inteleg, ca la o adica vine tot ansamblu cu 7mm in exterior, dar in interior ce treaba are din moment ce j-ul nu se mareste. Logica e ca la acelasi j si doar umblat la Et ca distanta din interior sa se mareasca.
                          Are cineva montat un et asemanator?

Comment

Din cate stiu, userul Comenzi Sua are niste jante cu un et mai nebun, anvelopele vin exact la linia caroseriei. Din pacate nici el nu stie ce et sunt jantele, asa a luat masina. Am sa atasez poza imediat.

Sa-mi spuneti daca vedeti poza.

Click image for larger version

Name:	20120422_150127.jpg
Views:	1
Size:	60.5 KB
ID:	711709
                            Rares
                            Senior Member
                            Last edited by Rares; 10-05-12, 10:19.
                            Honda S2000 AP1 Championship White 250Hp / Honda CIVIC Type R FK8 soft Stage 2+ 440 Hp / 560Nm
                            ex Honda Civic Type S Plus / ex Honda CRV 2 2004 2.0 MT - Overlanding Project
                            1000 Locuri de vizitat in Romania

Comment

Daca pe spate vin exact la linia caroseriei, atunci in fata ies inafara, ceea ce chinuie destul de tare articulatiile si minunata caseta de directie. Eu am ET 45, pe fata sunt exact la linie, iar pe spate putin sub caroserie, dar nederanjant.
                              Accord CL7 Executive 2.0 M/T Arctic Blue Pearl
                              Accord CL9 Type-s 2.4 M/T Carbon Bronze Pearl
                              ex - Civic 5D Executive 1,8 M/T Milano Red

Comment

Working...
                              X