Piulita pentru jante de otel/tabla

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Piulita pentru jante de otel/tabla

Buna,
    Civic, 2010, 1.8 i-vtec.
    Trebuie piulite speciale pentru jantele de otel (16") sau pot folosi cele de pe jantele din aliaj (17")? Daca-mi trebuie altceva, de care si de unde pot sa le cumpar?
    Multumesc frumos.

Daca cele de otel 16" sunt originale Honda, ar trebui sa mearga, dar nu bag mana in foc. De obicei, cand cumperi jantele, cei de acolo iti spun si ce piulite poti folosi. Daca sunt Honda, intreaba la reprezentanta, daca sunt altceva, incearca sa-i intrebi pe cei care le distribuie in Romania. De obicei, cei care vand jantele vand si piulite, in caz ca trebuie altele decat cele originale.
    '24 Honda Civic Type-R FL5, 2.0 VTEC Turbo, 329 HP, Championship White
    '10 Honda Civic Type-R FN2, 2.0 i-VTEC. 201 HP, Championship White

"Without music, life would be a mistake" - Friedrich Nietzsche

Comment

Parca cele pentru jantele din aliaj sunt conice, iar pentru cele de otel sunt sferice, parerea mea.

Comment

Nu neaparat, sunt si jante de aliaj cu conice. Eu am 2 seturi de prezoane/piulite (conice penttu aliaj originale si conice pentru aliaj AM) (prezoanele + inelele de centrare special pt masina mea, de la producatorul de jante). Fiecare janta trebuie sa vina cu specificatia ce tip de prezon iti trebuie.

Comment

Salut! Raspunsul pe scurt este: intreaba o sursa sigura. Pe forum, din descrieri si poze e posibil sa iei ceva nepotrivit.

Eu am Civicul din semnatura (aceeasi generatie ca masina ta) si am vrut sa imi iau niste piulite rosii, inchise, cu cap sferic. Nu am gasit rosii, asa ca le-am folosit tot pe astea argintii.

Astea sunt jantele originale de Civic Type S pe 17". Le folosesc ca set de iarna. Asa arata piulitele + suruburile cu care se prind:

Rigla aia e pusa orientativ, nu lua dimensiunile de bune... pentru ca unghiuri.

---

Jantele mele de vara sunt aftermarket (astea negre de aici). Am observat ca la astea piulitele sunt similare, dar CONICE. Deci nu se pot monta cu piulitele originale si viceversa.

Ca bonus pun o poza cu butucul chel, poate iti foloseste la ceva.
          Last edited by arado; 27-11-19, 08:27.
          '08 Honda Civic Type S 1.8 i-VTEC

Comment

De mers merg, dar daca ai si capace originale atunci n-ai cum sa le prinzi.

Comment

Am scos o piulita, si am pus un cerc peste. Din poza reiese ca am piulita sferica la jantele de aliaj. Deci mai mult ca sigur ca va fi compatibil cu cel de tabla.
              Multumesc de ajutor, mi-au fost de folos.

O zi faina sa aveti
              tk89
              Junior Member
              Last edited by tk89; 28-11-19, 10:52.

Comment

Daca jantele de aliaj sunt OEM Honda, au piulite sferice ca cea de mai sus. De regula jantele de tabla folosesc si ele piulite sferice, cele OEM Honda intotdeauna.

Problema apare la jantele aliaj after-market, care de regula folosesc piulite conice, incompatibile cu cele de mai sus.

Daca ai ochi bun poti sa vezi singur daca e ok sau nu, comparand scaunele jantelor cu piulitele, nu e mare lucru.
                '02 Accord Type-R CH1 / '07 Accord CL7 Elegance / ex '10 Civic Type-R FN2 LSD / ex '14 C Coupe AMG

Comment

Explicatia ta are sens, mersi
                  Jantele de aliaj sunt OEM Honda, dar nu eram 100% sigur ca si cele din tabla sunt OEM (am dat un search dupa seria gravata pe jantele din tabla, si nu scrie nicaieri pe internet ca e numai pentru Honda, ci apare si la alte marci).

Comment

Working...
                  X