Ce tip de etrieri se gasesc pe modele Honda?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Codul OE este 43019T0AA02.
  '16 Suzuki SX4 S-Cross 1.4 BoosterJet 4WD 6MT Spirit Canyon Brown Metallic

  Comment


  • #32
   Pentru ca unii pini culisanti mai au in capatul lor si o bucsa care este de cauciuc si pentru ca tot ei, ... pinii culisanti, au si un burduf de cauciuc prin care gliseaza (pin boot), ... trebuie aleasa obligatoriu o vaselina care nu contine metale si despre care scrie in mod explicit ca nu ataca cauciucul (rubber safe), asta pe langa rezistenta la temperaturi marete (ideal 180 celsius sau peste).

   In lipsa de timp si energie pt research pe Google se poate folosi orice vaselina siliconica.

   In kit-ul de reparatie OEM la orice model de Honda vine o vaselina de culoare orange dedicata pt pinii culisanti, una alba siliconica pt rubber si inca una rosie pt garniturile de pe pistonul de frana care vine in contact cu lichidul de frana - vezi poza.
   Deci Honda a gandit 3 tipuri de vaselina pt reparatie etrier.

   In lipsa kitului original Honda de reparatie si daca vrei sa fi mai rafinat, adica sa nu folosesti orice vaselina siliconica, eu as folosi Superfit de la Bosch (prietenos cu majoritatea cauciucurilor) sau even better PG 1521 sau 1523, si destule altele...

   Atentie la ATE Plastilube.
   Buna pt urechile placutelor de frana si pe spatele placutelor. Si atat.

   O vaselina indicata ca fiind potrivita pt etrieri este sigur buna pt urechi si spate placute dar nu neaparat potrivita pt pinii culisanti.
   Cu ATE Plastilube am distrus burdufele de cauciuc prin care culiseaza pinii (pin boot) in sensul ca s-au umflat/largit atat de mult incat dupa 6 luni cand i-am demontat, a fost imposibil sa mai fie montati inapoi.
   Greseala mi-a apartinut pt ca scrie pe tub (daca citesti) ca nu e friendly cu cauciucul.

   Sunt inca multe de zis, dar ... hei, sa nu iau chiar toata painea mecanicilor auto !!!

   Comment

   Working...
   X