Top anvelope de vara 2009

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Top anvelope de vara 2009

Ce anvelope de vara se comporta cel mai bine pe masinile noastre?

Daca am uitat o marca importanta dati de veste.

Poll-ul e public, se pot alege mai multe marci.
    287
    Avon
    0.35%
    1
    Bridgestone
    14.63%
    42
    BF Goodrich
    1.74%
    5
    Continental
    7.67%
    22
    Dunlop
    11.85%
    34
    Firestone
    0.35%
    1
    Fulda
    1.39%
    4
    Goodyear
    4.88%
    14
    Pirelli
    4.53%
    13
    Michelin
    24.39%
    70
    Nokian
    1.74%
    5
    Toyo
    9.41%
    27
    Uniroyal
    0.35%
    1
    Yokohama
    11.50%
    33
    Hankook
    1.05%
    3
    Vredestein
    4.18%
    12
    Vali_lj
    Tech Geek
    Last edited by Vali_lj; 19-09-12, 20:35.
    '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

sigpic

Pe ex-Ceterica, am incercat vreo 3-4 marci si tot Potenza au fost cele mai potrivite. S-or incalzi ele mai greu, dar si cand o fac...
    Pe Sedan, sunt foarte multumit de Turanza.
    In principiu, din ce am mai vazut, Bridgestone raman preferatele mele la gume de vara. Si Pirelli sunt super, dar mult mai scumpe.

Comment

Toyo Proxes T1-R sunt excelente pe ploaie.
      CR-V e:HEV
      JAZZ GD1 CVT
      Ex: CR-V RE6

Ex: RDX TB1
      Ex: Civic FD1

Ex - JAZZ GD1
      Ex - ACCORD Type-R
      Ex - DEL SOL EH6

Comment

Nu prea sunt multumit de Michell-urile de pe masina (alea stock), parca nu au aderenta.
        Daca abordezi curbele prea tare, subvireaza cateodata. Chiar era sa o comit o data
        Ma mai gandesc daca imi voi pune roti pe 18" le schimb sigur cu unele de la Yokohama - Parada.
        Ex - Honda CIVIC 5D 1.8 M/T SPORT - Milano Red
        In cautare de altceva

Comment

Originally posted by ticker View Post
          Daca am uitat o marca importanta dati de veste.
          La un overview rapid, cred ca ai uitat de Vredestein. [Ultrac si Ultrac Sessanta]
          '08 Civic Sedan 1.8 ES A/T Galaxy Gray Metallic

Comment

@ [g] _> added Vredestein
            '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

sigpic

Comment

eu am BF Goodrich pe ea ... momentan sunt multumit de ele ... si dupa ce am scos abs-ul chiar "simt" aderenta rotii pe carosabil ... vedem in toamna dupa rulaj bun ce in ce conditii se prezinta
              Touge is what we live for

Wait for it...... Here we go ....... Bwwwwaaaaaaahhhhhh!

Comment

Yokohama's are so JDM

Am avut Potenza, Continental, Dunlop si Fulda pe masini (de vara) dar Yoko's sunt altceva
                The NSX may be dead, but its spirit lives on. It is an evil spirit. [...] Honda, we beseech you: leave it as it is. Don't disappoint us again.

DreamSquad | Toda | SKN | Momo | Recaro | TenzoR | Yokohama | Sabelt | TEiN | Becker | Infinity | JBL | Mügen | My '05 NHB EP3 TypeR

Comment

cei care ați votat puteți să dați și niște motive?

am observat că Michelin a primit multe voturi, dar n-aș putea să cred că cei care au Michelin Primacy sunt mulțumiți de ele ....
                  Atenţie la motociclişti!
                  '08 Civic 5D, 1.8 M/T Exec - NHB

Comment

Am votat Bridgestone, pt. Potenza. Am rulat destul de mult cu ele si sunt ok.
                    A doua obtiune a fost Michelin, din doua motive: dupa parerea mea e un producator de top, si PS2-ul se "simte" intr-un mare fel pe masina.
                    Honda S2000 '08 / B-99-HOS
                    Honda Accord 2.4 Ex. A/T '07 / B-01-VDU

http://http://www.facebook.com/vdoltean

Comment

Potenza RE040 au venit stock pe EP3 - tari ca piatra, si pana la incalzeai dura o vesnicie, dar o data incalzite erau f "misto" ... totusi la temperatura cu care le rulai prin oras erau cam dezastru

le-am schimbat cu Yokohama Parada Spec II pe 17" mai intai si ulterior pe 18" - f moi, f aderente ... nu extraordinare in conditii de ploaie, si atunci cand le incalzesti f f bine (pe circuit) am inteles ca au tendinta sa se manance f repede, dar nu prea ajungi la temperaturi din alea la mers normal... per total mult peste RE040

pe Mini au venit stock Continental RFT (nu mai stiu exact modelul) - tari ca piatra si deloc multumitoare. la un rulaj normal se comportau ok dar deloc sportive

2 din ele au plecat si au venit Potenza RE050 de care sunt f multumit pana la momentul actual, si par sa se comporte mult mai bine decat RE040 ... totusi e si diferenta intre Mini si EP3

Lexus'ul a venit cu Dunlop SP5000 (sau asa ceva) care la cuplul ala nu erau deloc in regula, dar se descurcau f onorabil in curbe. Sunt convins ca fara "socul" cuplului s-ar descurca f decent pe alta masina. Si alt plus l-au avut ca dupa 7000 km nu aveau nici cea mai mica urma de uzura.

In locul lor au venit Yokohama Advan A103 (aveam de ales intre astea si Michelin PS2, dar am ales varianta mai sportiva) - probabil cele mai bune anvelope cu care am rulat pana acum . Masina s-a schimbat drastic, atat in accelerari cat si in viraje, iar singurul downside (desi eu nu l-am resimtit pana acum) ar fi ca sunt mai zgomotoase decat PS2 la viteze de peste 200 kmh. Astazi seara am iesit pe ploaie cu ele, si iarasi ... se comportau cel putin la fel de bine ca pe uscat, asa ca primesc un 10 de la mine si pt asta. In opinia mea clar au castigat lupta cu PS2'urile.

Michelin Primacy au venit pe Accord (pe 15") si pe Prius (pe 16") - din ce am inteles nu se mai fabrica ... dar o anvelopa f ok (totusi cam piperata la pret, dar deh, asa e Michelin). Pe Accord au mai bine de 50.000 km si nu prezinta uzura exagerata, ceea ce un plus. Totusi nu le poti defini ca niste anvelope sportive, dar nici nu era asta scopul lor.

Fulda Carat Exelero
                      - le-am avut 2 saptamani pe EP3 si mi s-au parut peste Potenza RE040 cu care venea incaltata de fabrica. Totusi nu aveau senzatia ca se incalzesc, si "scartaiau" doar cat trebuie. Per total o anvelopa f in regula si cu ceva valente sportive (totusi sub Yokohama Parada Spec II)

si acum parerea mea despre poll este ca lumea va vota ce a avut pe masina, si astfel va castiga cea mai raspandita marca, nu neaparat cea mai buna. ca un exemplu, uitati-va la poll'urile de pe forumuri auto (nu monomarca) pe subiectul "Care este cea mai buna masina?" unde Honda va avea putine voturi si marci ca Renaul si BMW vor fi in top doar prin prisma posesorilor de "ursuleti", "pisici" sau Clio'uri Symbol (nicio ofensa directa catre marci).
                      The NSX may be dead, but its spirit lives on. It is an evil spirit. [...] Honda, we beseech you: leave it as it is. Don't disappoint us again.

DreamSquad | Toda | SKN | Momo | Recaro | TenzoR | Yokohama | Sabelt | TEiN | Becker | Infinity | JBL | Mügen | My '05 NHB EP3 TypeR

Comment

Pe masina am Bridgestone RE050 si sunt excelente atat pe uscat cat si pe ploaie. In schimb iarna sunt dezastru. Parerea mea este ca se preteaza mai mult pentru masini sport si mai putin pentru famiiale. Din punctul meu de vedere la un cauciuc mai sunt importante doua aspecte cel putin: durabilitatea si silentiozitatea la rulare. Si din acest punct de vedere Bridgestone sunt foarte bune. Pana la urma sunt japonezi si asta se vede. Cu Pirelli am avut experiente neplacute dar poate a fost o intamplare.
                        ,,A life spent making mistakes is not only more honorable, but more useful than a life spent doing nothing" G.B.Shaw

Comment

Da, RE050 sunt intr-un mare fel. Pentru mine, sunt no.1.
                          Cele mai proaste: Goodyear Eagle F1 DS3. Groaznice, teribile, oribile! Doar pe ploaie se descurcau cat de cat bine. Inca o dovada pt mine cel putin ca review-urile de pe net o cam dau in bara.

Comment

Michelin Primacy cu care a venit Civicul erau dezastru, nu puteam sa plec de pe loc, fugeau pe ploaie si cand a dat anul trecut in martie 1cm de zapada in Bucuresti nu puteam sa controlez masina (pana acasa) decat pe linie dreapta...si asta la 20-40km/h

Acum am Dunlop Sport Maxx care sunt ok, nu extraordinare, dar sunt destul bune pe uscat dar cu tendinta sa alunece pe umed. Mult peste Primacy...

Cauciucurile care m-au impresionat pana acum au fost Goodyear Eagle F1 Assimetrics (modelul vechi care nu se mai fabrica, din cate stiu)..super bune, super grip pe uscat.. ( e adevarat ca nu am incercat Potentza sau Parada)
                            '17 Civic TypeR FK8 Championship White
                            '08 RAV4 2.0 VVTi 4WD
                            ex : 06' Civic 5d 2.2 i-CTDI 140cp
                            ex: '09 Civic TypeR Nighthawk Black

Comment

Ca sa readuc eu la viata thread-ul asta, subscriu problemelor enuntate de altii in ceea ce priveste Michelin-ul Pilot Primacy. Din pacate, doar la Honda asta am avut intr-adevar nevoie de anvelope serioase, pentru ca la restul masinilor pe care le-am condus mai mult nu ma asteptam la sportivitate, asadar nici n-am fortat in vreun fel limita aderentei.

Urmatorul set de gume cred ca va fi Toyo Proxes T1R sau Bridgestone Potenza, fiind laudate de foarte multa lume. Ca o completare la adresa Michelin-ului, odata incalzite, devin mai ok, insa, dupa cum au zis bine si altii, in oras nu prea apuci sa le incalzesti. Am simtit diferenta ori de cate ori am facut o autostrada... la plecare, orice pretentie de sportivitate le facea sa scartaie, iar la capatul autostrazii, "muscau" mult mai bine.
                              B-01-PHP: 2007 FK2 Executive Champagne Silver
                              Citeste regulamentul inainte sa faci valuri!

Comment

Working...
                              X