Ce vaselina sa folosesc pentru pinii de culisare etrieri frana?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ate plastilube
    '08 Fn1 - Invidia Catback, CAI Injen w hydroshield, Omp front braces, Eibach prokit springs, Ferodo ds2500, Oz ultraleggera w Michelin Ps3, GP kit-front/rear

Comment

Revin si un update : ate plastilube si toate marcile cu denumirea plastilube sunt exclusiv anti scartait. pentru culisanti merge trw grease brake (dar se vinde la bax de 10buc, n am gasit pe nimeni sa dea 1 buc).
      '08 Fn1 - Invidia Catback, CAI Injen w hydroshield, Omp front braces, Eibach prokit springs, Ferodo ds2500, Oz ultraleggera w Michelin Ps3, GP kit-front/rear

Comment

http://www.daciashop.ro/service-ment...oare-TRW-frana

Nici astia de la daciashop nu dau la bucata? Si eu sunt interesat de un tub, vad ca apare ca pret 18 lei si iti da voie sa alegi cantitatea, nu scrie nimic de bax.

Comment

Asa mi-am luat si eu teapa si am cumparat un bax de 10 bucati - 160RON. Acum ma uit la ele...daca are cineva nevoie...
          '16 Honda Civic Sedan 1.8 M/T
          '07 Honda CR-V 2.0 M/T

Comment

O vaselina buna este de la 3 m. Personal nu am gasit si folosesc loctite 8104.

Comment

Pe pinii culisanti ai etrierelor de la Honda, in special pentru motivul ca vaselina vine si in contact cu micile garnituri tip burduf, menite sa protejeze pinii culisanti de umiditate si praf, se foloseste o vaselina care pe langa propietatatea ca trebuie sa reziste la temperaturi mari, trebuie si sa NU atace cauciucul respectiv.
              Mai mult de atat, la unele modele de Honda (Jazz, Civic, etc.), unii dintre pini au chiar o garnitura in capat pe axul lor, care, din nou, nu ar trebui sa se umfle niciodata sub actiunea unei vaseilne care ataca cauciucul.
              Am patit exact acest lucru, am folosit una dintre cele 2 vaseline vandute pe piata de ATE, fara sa citesc fisa tehnica de pe spatele tubului. Dupa 6 luni cand intamplator venise sorocul inlocuirii placutelor pe spate, am constatat ca respectivele burdufe protectoare de cauciuc erau atat de umflate incat era imposibil sa se mai potriveasca in "umarul" interior al etrierului, existand riscul ca pinul sa se gripeze in timp, rezultand uzura neuniforma a discului/placutelor eventual si franare neuniforma a masinii.
              A fost necesar sa inlocuiesc toate cele 8 burdufe de la cei 4 etrieri ai Civic-ului, folosind de data asta o vaselina de la Bosch Superfit.
              Initial am cumparat garnituri aftermarket - Febest, care dupa 6 luni erau coapte si imbatranite - vezi poza atasata, ca niciodata nimeni sa nu cumpere asa ceva de la Febest pentru iubita lui Honda.
              Nicodata Febest cand e vorba de elemente de cauciuc.

Finalul glorios a fost ca am cumparat seturi noi de garnituri, originale Honda (da, stiu, nu sunt chiar ieftine, dar am descoperit amayama.com), set de garnituri care vine la pachet cu 3 tipuri de vaseline necesare fiecare in alt scop - incerc sa atasez poze, sa stim toti ce inseamna de fapt Honda, cum se gandesc ei la atatea amanunte si de ce le iubim de fapt. .

Ca regula generala, o vaselina care nu mentioneaza ca este "safe with rubber", ar trebui sa nu fie deloc luata in calcul pentru contactul cu cauciucul.
              Un exemplu graitor este ATE 03.9902-1002.2 care cel putin la Honda a facut de neutilizat respectivele garnituri tip burduf, de pe pinii etrierelor pentru ca odata umflate nu se vor mai potrivi in etrier. Este probabil utila aceasta vaselina pe urechile placutelor de frana sau pe spatele placutei exterioare, in zona de contact cu etrierul, prevenind scartaitul.
              Dupa asemenea experienta cu produsul de mai sus, n-am mai avut curajul sa incerc ATE 03.9902-0514.2.
              Mi s-a parut incredibil ca un producator ca ATE sa vanda pe piata 2 vaseline pentru frane, lasand loc la asemenea confuzii (cel putin pentru cei superficiali, care nu citesc fisa tehnica).

Cei care citesc aceste randuri ar trebui sa fie mai atenti la mecanicii care se ocupa de service-area franelor lor, in fond, interesul unora dintre mecanici nu este sa ii vizitezi cat mai rar, nu ?

Attached Files
              klaudiu34
              Junior Member
              Last edited by klaudiu34; 17-04-25, 11:47.

Comment

Salut,

Multumim pentru informatii. Foarte corecte observatiile tale.

Acum 2 ani am reconditionat si eu etrierii la Civic-ul meu FD1 vechi de 17 ani. Nimeni, niciodata nu a umblat vreodata la frane, placutele si discurile fiind cele ale masinii. La momentul respectiv am folosit vaselina de la TRW, altceva nu am gasit. Insa etrierii aratau oribil, nu am crezut ca pot fi atat de ruginiti. Motiv pentru care fiecare piesa a fost curatata, igienizata, lubrifiata, etc. Am folosit pana si pasta de polish pt metal pe culisanti si pistonase, pentru a le readuce la starea lor initiala. Am lucrat 2 zile per etrier. Daca vrei o treaba calumea, trebuie sa te ocupi personal. Sunt curios sa vad cum sunt garniturile dupa 2 ani cu vaselina TRW. Probabil la anul voi umbla iar, pentru ca am luat si eu un kit de reparatie pt etrieri.

Referitor la amayama.com, am comandat si eu piese pentru Civic, in valoare de 1500 Euro. Desi am stat putin cu stres, intrucat nu stiam nimic de ei, acum pot spune ca sunt super ok. Mi-au facut un calcul initial, ulterior dupa ce au venit piesele la ei, mi-au mai returnat ceva bani pe motiv ca piesele au incaput intr-o cutie mai mica.

Singurul minus, ar fi ca dureaza cam 7-8 zile pana ajung in Ro, iar apoi inca cateva zile din cauza procesului de vamuire.

Insa marele avantaj il reprezinta pretul pieselor. Cu toate ca citisem pareri pe net ca dupa plandemie s-au mai scumpit si la ei serviciile, chiar si asa, eu am iesit sub jumatate din preturile cerute de reprezentante. Deci puteti comanda cu incredere. Toate piesele sunt originale facute in Japonia. Mai mult, piesele fabricate in Japonia sunt de o calitate superioara celor facute in USA.

Comment

Working...
                X