Fiabilitate Honda - mit sau realitate?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Fiabilitate Honda - mit sau realitate?

    Initiez acest post pentru ca s-a dezbatut mult in ultima vreme pe diverse alte topicuri - unde nu-si aveau rostul - subiectul scaderii fiabilitatii Honda.

    O sa rog un admin sa mute acele posturi aici si o sa incep cu parerea mea, ca si initiator al topicului.

    Eu cred ca in conditiile societatii de consum in care traim (fie ca ne place sau nu acest lucru) este evident ca una din consecintele inevitabile ale scaderii preturilor si ale avansului tehnologic este scaderea calitatii si a fiabiltatii produselor. Cred ca asta se aplica la absolut toate produsele si marcile, nu numai la Honda. Probabil ca este inevitabil sa se intample asta, atata vreme cat noi ne dorim sa putem avea un acces cat mai facil la produse de ultima generatie, care inseamna din partea producatorilor, pe de o parte investitii mari in R&D si pe de alta parte scaderea costurilor.

    Ca sa dau un exemplu, pe vremea lui "pingelica cel viteaz", un televizor color costa aproximativ 4-5 salarii lunare "bune", acum un televizor cu plasma sau cu LCD, cu diagonala dubla - rezolutie si performante nu mai vorbim - costa cam jumatate de salariu lunar "mediocru". Pe vremuri oamenii strangeau o viata intreaga ca sa-si ia o masina, acum toata lumea are 2-3 masini in familie si fiecare se gandeste sa-si schimbe masina dupa ce iese din garantie.

    Revenind la masini, daca pe vremuri totusi segmentarea se facea la 60-70.000 km, acum se poate vorbi de asa ceva la 2-3-400.000 km. Trebuie tinut cont si de faptul ca pe vremea aceea, un utilizator normal mergea 4-5000 km/an, acum cine mereg 15.000 km/an, merge putin.

    Cu toate acestea, parerea mea este ca si Honda, ca si alte marci, au sacrificat considerabil calitatea si fiabilitatea produselor fata de generatiile anterioare, in favoarea altor aspecte, in special din cele care tin de aspect si de marketing.

    LE: am sa revin in zilele urmatoare - in masura timpului si a chefului - cu o compartie intre cele trei Honde pe care le-am avut eu in posesie.
    ticker
    Administrator
    Last edited by ticker; 06-09-10, 11:22.
    "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
    "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

  • #2
    Fiabilitate Honda - mit sau realitate?

    Trebuie sa treaca multi ani ca sa ajunga Skoda la nivelul Honda.Mie grupul Vag imi lasa un gust amar cand vine vorba de fiabilitate.Singurile plusuri sunt vopsea care e peste ce ofera Honda si consumurile mici la motoarele diesel.Dar si aici consumurile mici sunt combatute de costurile de intretinere.Majoritatea modelele TDI "dau in nas la pornire", partea electrica e dezastru indiferent de motorizare iar ce tine de trenul de rulare pica din 10000 in 10000 mii.Ma refer aici fie la pivoti, capete de bara bucse brat si amortizoare.

    Comment


    • #3
      Originally posted by Bogdan_is View Post
      Trebuie sa treaca multi ani ca sa ajunga Skoda la nivelul Honda.Mie grupul Vag imi lasa un gust amar cand vine vorba de fiabilitate.Singurile plusuri sunt vopsea care e peste ce ofera Honda si consumurile mici la motoarele diesel.Dar si aici consumurile mici sunt combatute de costurile de intretinere.Majoritatea modelele TDI "dau in nas la pornire", partea electrica e dezastru indiferent de motorizare iar ce tine de trenul de rulare pica din 10000 in 10000 mii.Ma refer aici fie la pivoti, capete de bara bucse brat si amortizoare.
      Sa fii tu sanatos frate hondar, alaturi de hondita ta fiabila, dar la Superbul asta in 5 ani si 90.000km nu am schimbat decat filtre, ulei si placutze de frana. Iar la capitolele comfort, antifonare, dotari, senzori ... ii da ceata accordului din mers.

      Daca vrei ... te invit la o tura intr-o dupa-amiaza cu placere

      Comment


      • #4
        Originally posted by mandrei83
        Ramm, cat despre afirmatia ta, asa e: TOTI, dar TOTI, le place sa creada ca ei detin adevarul absolut, ca ei sunt buricul pamantului, ca au raspunsul la toate si ca niciun european nu e mai descurcaret si mai "infipt in problema" decat e romanul.
        Nu stiu cum e la ceilalti, dar EU unul AM INTOTDEAUNA DREPTATE! EU UNUL DETIN ADEVARUL ABSOLUT!
        Originally posted by mandrei83
        In completare, romanul mai e si un mancacios desavarsit:
        -romanul baga in faliment restaurantele all-you-can-eat din afara. Un strain mananca o farfurie pana ii trece pofta de mancare, in timp ce romanul mananca pana crapa si pana cand simte ca mancarea ii sta in gat. Asa a patit-o primul roman operat la stomac pt. micsorare; mi se pare ca fusese operat si pentru slabire, avea o problema cu ceva glanda.. whatever: a ajuns acasa, a mancat o lebenita la 2 zile dupa operatie pana a crapat/murit...
        -romanul are mereu 3-4 portii de mancare in fata, CU VARF, fata de strain, care se jeneaza sa para un mancacios si un disperat. Am exemple concrete si aici..
        -romanul se arunca pe orice e moka. Suntem o natie de mokangii; daca se poate sa nu facem nimic, dar sa primim totul, ar fi perfect. Daca vrei sa vinzi ceva pe oKazii, vine o gramada si-ti propun cu nesimtire un pret la 1/2 sau 1/3, eventual donatii pe gratis (am patit si asta, mi s-a facut scarba!)
        -noua, barbatilor romani, ne place sa credem ca noi suntem cocosi in casa, ca femeia trebuie sa ne aduca bere si sa execute ordinele noastre. In Occident, barbatii sunt mai casnici, mai familisti si mai implicati in treburile in doi. Tot asa, constatare personala..
        -avem cea mai imputita presa (si aici o spun direct, fara sa menajez nimic ce tine de presa din Romania): ne place scandalul, circul, ne fascineaza stirile de la ora 5, emisiunile lui DD, cele de duminica in familie cu invitati manelisti etc. Putini sunt cei care se mai uita la un film de calitate sau un documentar. In Elvetia, Suedia, Germania etc, emisiunile lui DD ar da faliment! Cele de scandal monden, barfe si circ contrafacut nici n-ar starni macar interesul...
        -clasa de sus vede ca poate fura, si nu se mai opreste. Nici dupa ce ii prinde Fiscul nu se mai opresc.. Toti tin de ciolan si fura cat de mult pot, de la conducerea tarii pana la omul de rand. Si aici, cu exceptii. Eu, cel putin, pot sa ma mandresc ca sunt un om cinstit si asa mi-a placut sa fiu mereu; sunt sigur ca mai sunt si altii ca mine pe acest forum.
        -stilul romanesc de management: sa nu cumva sa ii faci observatii sefului sau sa ii spui ca nu face bine, ca ai incurcat-o. Stilul occidental: usa sefului e mereu deschisa, accepta pareri, sugestii... stie sa se coboare la nivelul tau si sa nu-ti vorbeasca de sus, autoritar
        Eu sunt in principiu absolut de acord cu tine, cu mentiunea ca tocmai vin din concediu unde am vazut o familie de nemtotei care tolera ca una din muzgori sa-si puna sabotii pe masa langa farfurie si in care boul cu tzatze care juca rolul mamei, lua painea din cos cu mana (resort all-inclusive). Nu am indraznit sa le zic nimic, ca ma intrecea si la inaltime cu vreo 10 cm. si la greutate cu vreo 30 de kile, asa ca am zis ca mi-o fur de la tanti daca ii spun ca face parte din organizatia "Ghertoii Fara Frontiere". M-am bucurat enorm si rautacios cand muzgoarea cu sabotii i-a inundat geanta masii cu laptele rasturnat.
        Originally posted by mandrei83
        Poate vorbesti de femeile din Anglia, unde alea te baga sub masa la:
        -baut. Nu te poti pune cu o englezoaica sau o irlandeza la asa ceva
        -urlat. Femeile urla in UK pe strazi mai ceva ca barbatii
        -sunt barbatoase, ai cu ele exact discutiile pe care le poti avea si cu un baiat. Deja e neinteresant, in opinia mea.
        -sunt CURVE ORDINARE. Punct.

        Sau, exemplul din Olanda? Sunt femei frumoase si acolo, doar ca acolo homosexualitatea e la ordinea zilei si vezi peste tot gay si lesby tinandu-se de mana.

        Sa fiu sincer, nu ma deranjeaza divesitatea sexuala atata timp cat lumea si-o tine intre peretii propriei case. Evident, mi s-ar face scarba daca as vedea doi lingandu-se pe strada in fata mea si cred ca i-as lua la pumni pe amandoi...
        De acord cu parerea despre englezoiace, dar de ce sa-i iei la pumni pe amandoi? Lipsa de intelegere fata de semenii tai? Poate i-as lua la pumni daca ar veni sa ma linga pe mine, dar asa? Trebuie sa fac o mentiune -- vezi atasamentul.

        Originally posted by HonDanutzzz
        Mergi in Croatia, Muntenegru, Danemarca, Suedia, Norvegia, daca vrei sa vezi fomei adevarate.
        Domnu' HonDanutzzz, in Danemarca mie mi s-a parut ca au numai femei care la noi ar fi considerate "barbati foarte bine claditi", gen "taietori de lemne". Vorbesc de femeile daneze, nu de cele venite de prin alte tari.
        "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
        "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

        Comment


        • #5
          mamaaa ce de nervi!!!!au parti bune si parti rele!!!exagerarea unora e clar evidenta!dintre cei nemultumiti,daca pana nr vostru de km vi se ovalizau toate discurile de frana cadeau capetele de bara sau altele cu era treaba????
          andrei:suberbul e alta mancare de peste si la skoda!octavia nu se apropie la de fiabilitatea varfului de gama!!!

          CONCLUZIA:fiabilitatea HONDA nu mai este una legendara!!!peste asta au o politica de profit in detrimentul celei de inovatie!!!HONDA la actualele modele nu mai repezinta o alternativa la masina de zi cu zi!!
          S2000 voi dori sa am totusi!for life!!!
          ex CL7 AT 2006
          CN1 Sport 2005
          KB 1 2007-"A gloriously good car that no-one in their right mind will ever buy"

          "The Honda Legend is a highly technically complicated and luxurious bit of kit that seems to be making more of a name for itself as the secondhand sale of the century"

          Comment


          • #6
            Originally posted by andreicsa View Post
            Sa fii tu sanatos frate hondar, alaturi de hondita ta fiabila, dar la Superbul asta in 5 ani si 90.000km nu am schimbat decat filtre, ulei si placutze de frana. Iar la capitolele comfort, antifonare, dotari, senzori ... ii da ceata accordului din mers.

            Daca vrei ... te invit la o tura intr-o dupa-amiaza cu placere
            Pai tu compari Superb-ul, varful de gama de la Skoda cu cine nu trebuie (mai ales la antifonare), compara-l cu Legend daca vrei,
            Accord-ul il compari cu Octavia.
            Iar Skoda ta nu stiu daca ar fi suportat acelasi tratament pe care l-ai aplicat tu Accord-ului , io zic ca stai chiar f. bine dpdv al fiabilitatii.

            Comment


            • #7
              Pai daca:
              Superb <=> Legend
              Octavia <=> Accord
              ...............................
              => Civic = Fabia ? )))) Nu prea ...

              Din ce stiam eu Accordul e in clasa medie, alaturi de Passat si de Superb.

              Legendul se vrea langa Audi A6 si BMW seria 5 ..... dar e prea antic sa concureze cu cele doua.


              Ca si tratament, Superbul asta cara, urca borduri, a urcat pe un drum forestier pana si-a taiat cauciucurile .... toate astea pe langa niste accelerari in linie dreapta .....
              hondatu
              Administrator
              Last edited by hondatu; 04-09-10, 20:19.

              Comment


              • #8
                Lasa man ca nu e chiar asa...accelerarile alea in linie dreapta solicita masina MULT mai mult decat urcatu pe un drum forestier sau pe o bordura; de-aia o masina de drag, preparata special pentru asa ceva, costa de mult mai multe ori decat masinile noastre. Cand te apuci de modificari la o masina de serie trebuie sa te astepti sa apara probleme, iar cand te bagi la drag/circuit cu o masina de serie iarasi mi se pare normal sa se strice una alta la ea, nu e construita pentru asa ceva.
                http://hondafan.etp.ro/gallery/v/den1grator/

                Comment


                • #9
                  Da domnu, stiu asta Eu probleme nu am la masina .... nici la ambreiaj, nici la cutie, nici la motor. Nemultumirile mele sunt din fabricatie nu din exploatare
                  hondatu
                  Administrator
                  Last edited by hondatu; 04-09-10, 20:19.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Bogdan_is View Post
                    Trebuie sa treaca multi ani ca sa ajunga Skoda la nivelul Honda.Mie grupul Vag imi lasa un gust amar cand vine vorba de fiabilitate.Singurile plusuri sunt vopsea care e peste ce ofera Honda si consumurile mici la motoarele diesel.Dar si aici consumurile mici sunt combatute de costurile de intretinere.Majoritatea modelele TDI "dau in nas la pornire", partea electrica e dezastru indiferent de motorizare iar ce tine de trenul de rulare pica din 10000 in 10000 mii.Ma refer aici fie la pivoti, capete de bara bucse brat si amortizoare.
                    Majoritatea acelor masini de care vorbesti tu, is aduse de prin Germanica, cu sute de mii de kilometri, masluite de turci. Pana ajung modelele astea noi de Accord si Civic la kilometrii lor, ii greu de facut o comparatie. Eu la golful meu, rulat din 08.2004 doar in Romania, i-am schimbat la 90.000 km bucsarie fata spate (si asta pentru ca iesea din garantie si aveam manopera moca), si pe la 95.000 a picat volanta (si asta din cauza ca are "cip-cirip"). Acuma am 145.000 km si in afara de revizii si modificari tot ce a mai picat au fost chiar lucruri marunte!
                    Apropo: in prezent VAG nu mai defineste un grup ci doar masinile VW (Volkswagen Aktien Gesellschaft), un fel de VW S.A.
                    Volkswagen Golf V, 2.0TDI, BKD, MTM Engine Performance Upgrade, GOODRIDGE Brake Lines Hoses, Front&Rear EBC Turbo Groove Brake Discs, Front&Rear EBC Redstuff Brake Pads, Zandvoort 17" + GY Eagle F1 Asymmetric, Hella Xenon-look Headlights, Hella LED Clear Taillights

                    Comment


                    • #11
                      Sa va povestesc , apropo de deficienta de senzori de care vorbeam mai devreme:

                      Plec acum o ora cu Superbul si la un moment dat BEEEP, si un bec in bord. Mi-a luat 15-20 de secunde sa imi amintesc ce reprezinta acel bec, pentru ca de cand am Honda nu mai am becul respectiv: ((0)) placute de frana !!! Cand am ajuns la destinatie am verificat si intr-adevar pe spate nu mai am placute. F elegant si de bun simt din partea masinii ca m-a anuntat.

                      Tot azi, dar dimineata, plec cu Honda si dau sa spal parbrizul ca a stat sub un copac .... hap apa lipsa, stergatoarele baga 3 ture pe parbriz si il zgarie .... NORMAL, este vina mea ca inainte sa plec nu am ridicat capota, nu am tras JOJA de la apa de spalat parbrizul si nu am observat ca nu mai am lichid. RUSINICA marcii si masinii mele, pentru ca va trebui in curand sa schimb un parbriz bun, pe banii mei, din cauza nesimtirii celor care au facut-o.

                      Comment


                      • #12
                        Banuiesc ca ai stiu de lipsa senzorilor respectivi cand ai cumparat Accordul, dar totusi ai dat banii pentru ca ai vrut sa incerci si altceva.Fiecare e liber pana la urma sa-si aleaga ce masina doreste.Dar de aici si pana a spune ca Honda e praf la fialibitate comparativ cu Skoda, Vw, Seat sau Audi nu mi se pare corect.

                        Comment


                        • #13
                          1. Chiar NU am stiut de aceste lipsuri la achizitionare, si poate ca e vina mea ca nu mi-am putut imagina ca o masina din 2007 care se vrea alaturi de Passat si de Superb poate avea aceste lipsuri.

                          2. Nu am spus ca e praf la fiabilitate. Dar am ales aceasta marca crezand ca la capitolul fiabilitate este peste Skoda, macar Skoda, nu mai zic de alte marci .... si chiar aici am eronat-o. La mine inca nu au cazut piese de baza ... dar cand citesc ce au patit colegii de forum .... ma ia cu ameteli la gandul ce ma asteapta.
                          hondatu
                          Administrator
                          Last edited by hondatu; 04-09-10, 20:20.

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by andreicsa View Post
                            2. Nu am spus ca e praf la fiabilitate. Dar am ales aceasta marca crezand ca la capitolul fiabilitate este peste Skoda, macar Skoda, nu mai zic de alte marci .... si chiar aici am eronat-o. La mine inca nu au cazut piese de baza ... dar cand citesc ce au patit colegii de forum .... ma ia cu ameteli la gandul ce ma asteapta.
                            • Chiar nu cred ca este atat de praf la fiabilitate.
                            • Chiar cred ca pana la urma este (mult) peste Skoda la fiabilitate, si este sigur peste multe alte marci. A propos, la care marci te referi tu?
                            • Lasa colegii de forum, multe probleme sunt mai mult sau mai putin reale.
                            Problema principala este diferenta dintre asteptatrile tale neexprimate si realitate. Asa cum ai zis despre senzorul de lichid de parbriz. Tu nu te-ai asteptat sa nu aiba asa ceva, nu ai intrebat, vanzatorul nu ti-a spus (normal, ca doar nu ti-ar fi atras atentia asupra unei lipse, daca tu nu ai interbat ) si acum esti nemultumit: "de ce nu are ceea ce m-as fi asteptat eu ca are?" Ti se pare logic? Eu cred ca era o problema reala daca ti se spunea ca are senzorul ala si nu-l avea, dar asa, nu vad nici o problema. Ma scuzi, eu cand am luat ultimul civic, stiam exact (*) ce iau, stiam toate dotarile masinii, nu ma asteptam sa descoper ca mai face altceva in plus, care nu mi-a spus vanzatorul. Ba, chiar, am intrebat-o pe tanti de la dealer daca nu cumva civicul pe care-l cumpar nu este Euro 5 si ea mi-a zis ca NU, este EURO 4. Am cumparat-o asa si s-a dovedit pana la urma ca este EURO 5 (si am luminat-o si pe ea) si m-am bucurat. Daca tu ai luat masina avand niste asteptari de la ea, care nu s-au regasit in realitate, asta nu e problema masinii, e problema ta.

                            Personal vorbind, la orice ora din zi si din noapte, daca ar trebui sa imi mai iau masina, intre Honda (Accord sau Civic) si Skoda (oricare tip, incl. Superbus) as lua - evident - Honda. Da, sunt constient ca masina are niste minusuri, ca una-alta ar putea fi mai bine facute, ca nu mai este aceeasi calitate si fiablitate ca in trecut ("Ou sont les neiges d’antan?"), dar la a treia Honda iti spun cu mana pe inima ca nu vad ceva comparabil la acelasi raport Pret/Calitate/Satisfactie.

                            Mai este un aspect: fiecarui om i se potriveste un tip de masina. Se poate ca tie nu ti se potriveste Honda (spun asta fara rautate si fara sa ma astept ca imi raspunde un Gigel cu referiri la organe genitale, asa cum s-a mai intamplat de curand). Asta este, de asta sunt mai multi producatori de masini pe lumea asta, altfel era unul singur.

                            (*) Eu nu sunt dintre aceia care credeau ca isi iau masina sport, sau racheta, am stiut exact cati bani dau si ce iau de banii aia. Asa ca am ales in consecinta.
                            "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
                            "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

                            Comment


                            • #15
                              Ca de obicei, Sensei Delphi vine cu cel mai competent si concret raspuns. As completa cu un citat dintr-un clasic in viata ca "Honda este o masina corecta". (Maruta ) Adica... la banii pe care-i face iti ofera fix ceea ce trebuie si ceva peste. Adica... un 500 SL de la Mercedes face intr-adevar cat costa? Eu ma indoiesc.
                              Eu sunt la prima Honda, cumparata second hand. Am un coleg care si-a luat Opel Astra cu 2 ani mai "tanara" decat Civicul meu. Nu are geamuri electrice, nu are ABS, nu are CD player, nu are 4 boxe ci doar 2, nu are clima. E adevarat, el are 105cp eu am doar 90. Dar eu am dat 2100 EUR pe ea, el a dat 3000. Acum ... pret/calitate/dotari/asteptari. Niste rapoarte deosebit de ciudatele.
                              Iar comparatia fiabilitatii Honda cu fiabilitatea Skodei e aproape jenanta.
                              hondatu
                              Administrator
                              Last edited by hondatu; 04-09-10, 20:22.

                              Comment

                              Working...
                              X