hondafan
MODELE 1963 - 2024
Acura TL
SUA: 1998
 

Cea de a doua generatie Saber este lansata pe piata nativa spre sfarsitul anului 1998 concomitent cu modelul infratit, Inspire ajuns la cea de a patra generatie a sa. In cazul de fata este vorba de un model ce are la baza versiunea americana a modelului Accord (a VI - a generatie), fabricat fiind tot acolo pentru piata nord-americana ca Acura TL (a doua generatie) respectiv exportat in Japonia ca model Honda Saber si Honda Inspire. Pentru clientela nord-americana, modelul nu este altceva decat materializarea in serie a prototipului TL-X, model prezentat la Salonul Auto de la Detroit din ianuarie 1998. Aici modelul va cunoaste un succes fulminant daca se tine cont ca, in scurt timp devine cel mai bine vandut model la clasa sa, clasa medie premium.
Conform practicii, cel dintai enumerat model este si cel mai bine echipat si cel mai puternic, deoarece acesta apartine labelului de lux, Acura, diferenta dintre celelalte doua fiind ca de obicei una minima (alta masca a radiatorului, alte jenti, etc.), acestea avand la dispozitie pe piata nativa si motorizarea de 2.5L. Chiar si pe piata nativa va exista o versiune TYPE-S asemeni versiunii nord- americane, acestea fiind de altfel variantele mai puternice si mai bogat dotate intre cele doua versiuni disponibile.
Modelul este proiectat si dezvoltat de catre centrele de specialitate din SUA si Japonia, in prima dintre acestea fiind si fabricat intre anii 1998-2003.

Motorizarea modelului:
- 3.2L - 24V-SOHC - VTEC - V6- 225CP la 5.500rpm.

Galerie foto:

2001- 2003

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2024