hondafan
MODELE 1963 - 2024
Acura Legend
SUA: 03.1986
 

Prezentat publicului larg pentru prima data in toamna anului 1985 la vestitul Targ Auto de la Tokyo, prima generatie a modelului Legend isi face aparitia pe piata auto mondiala in cursul anului 1986, pentru inceput pe piata domestica, in primavara aceluiasi an pe piata nord-americana sub brandul Acura si spre sfarsitul aceluiasi an si in Europa.
Fiind dotat cu primul motor de serie cu specificatie V6 al companiei nipone, modelul ni se prezinta sub sloganul "Orice evolutie pretinde personalitate. Perfectiunea ca filozofie" fiind de altfel un alt rod al cooperarii dintre firmele Honda si Rover, aceasta prima generatie fiind produsa in primii doi ani ai sai de viata chiar la uzinele producatorului britanic.
Tot sub aceasta forma de caroserie este preluat si de catre compania britanica sub sigla acesteia cu numele de Rover linia modelelor 800, mai precis 827 Sterling. Si pe partea de motorizari, constructorul britanic e mult mai flexibil cu privire la piata europeana, compania nipona aflandu-se la o astfel de oferta pentru prima oara, astfel ca si circumspectia clientelei e de la sine inteleasa.
Modelul propune un design in cea mai buna maniera englezeasca, understatementul fiind chiar la el acasa in cazul de fata, fiind conturata astfel o linie clasica si sobra, un design aparte si totusi foarte apropiat de cel al modelului Accord al acelor vremuri.
Motorul cu specificatie V6 este unul la 90', montat transversal, antrenand puntea fata printr-o cutie automata cu patru trepte sau binecunoscuta transmisie cu cinci trepte. In timp ce sub sigla Honda clientela europeana va trebui sa se multumeasca cu o singura cilindree, alta e situatia pe piata domestica unde nu mai putin de trei cilindree diferite, inclusiv una Turbo sunt oferite in nenumarate variante. Aceasta motorizare Turbo este a doua motorizare de gen in oferta constructorului nipon, dar prima ce paraseste fabricile ca dotare de serie.
Pe piata nord-americana modelul este premiat oficial de catre forurile de specialitate cu premiul de "Cea mai buna masina a anului 1987" in categoria noilor lansarii pe piata ale anului 1986. Acesta a fost disponibil in variantele Sedan, Sedan L si Sedan LS.
Modelul este proiectat si dezvoltat in Marea Britanie, SUA si Japonia, fabricat fiind in Japonia intre anii 1986-1990.

Motorizarea modelului:
- 2.7L - 24V-SOHC-PGM-FI -V6 - 160CP* la 5.900rpm.

* SAE Net

Galerie foto:

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2024