hondafan
MODELE 1963 - 2024
ACURA LEGEND
 

In a doua parte a anului 1986 avea sa aiba loc lansarea pe piata a celui de-al doilea model al nou infiintatului brand, Acura.
Alaturi de modelul Integra acestea incep povestea de succes a acestui brand care are ca rol competitia cu brandurile europene BMW, Mercedes-Benz si Volvo.
Dar succesul acestui brand duce la aparitia altor branduri chiar din tara de origine a firmei Honda.
Astfel ca pana la iesirea din productie a primei generatii a modelului Legend, companiile Toyota si Nissan infiintandu-si deja propriile divizi de lux, Lexus respectiv Infiniti.
De-a lungul timpului aceste modele si-au castigat prestatia unor automobile elegante si foarte fiabile.
Ambele generatii ale modelului Legend au fost concepute si dezvoltate de catre centrele de specialitate din Japonia, Europa si America de Nord, fiind produse la propriile uzine din Saitama (prefectura Saitama), Japonia.
In ciuda faptului ca modelul a fost comercializat doar in doua generatii, trebuie spus ca acesta a avut mostenitori naturali fiindca modelele RL si RLX sunt fara niciun dubiu mostenitorii sai.
Asta pana in anul 2020 cand avea sa fie oprita comercializarea sa, dupa aproape un sfert de secol. Locul fiindu-i luat de modelul TLX.
La sfarsitul celor 11 ani cat au fost comercializate cele doua generatii, acestea au insumat un numar de 478.000 unitati vandute.
Numele sau este traducerea din limba engleza, literalmente "legenda sau traditie", in intelesul figurat acesta vrandu-se un model "legendar" in paleta modelelor auto a constructorului nipon.

ACURA LEGEND COUPE 1987-1990
ACURA LEGEND 1986-1990

ACURA LEGEND COUPE 1991-1995
ACURA LEGEND 1990-1995

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2024