hondafan
MODELE 1963 - 2024
HONDA CR-X
 

Modelele CR-X in cele trei generatii ale sale, sunt modelele de clasa subcompacta cu alura sportiva ce fac parte din familia Civic. Numele si platforma lor tehnica pe care sunt construite impartind-o mereu cu acesta din urma.
Conceptul de baza este unul simplu: "Meca minimum - Man maximum" insemnand accentul care este pus tot mai mult pe om si apoi pe mecanica, omul fiind cel ce sta in mijlocul intregii actiuni.
Dimensiunile de automobil clasa subcompacta, un centru de greutate jos, o greutate scazuta si o putere mare pentru aceasta clasa de masini, fac din aceste modele adevarate sageti ale strazilor, competitorii lipsindu-i cu desavarsire, sau in rare cazuri existand unul cu adevarat.
In paleta modelelor constructorului nipon, modelele CR-X au fost pozitionate sub modelele Civic.
In istoria automobilelor Honda, aceste modele prefigureaza ca printre cele mai de succes modele construite vreodata, toate aceste trei generatii fiind un real succes pe toate pietele lumii.
Demne de amintit si potentialul de tuning si deci popularitatea lor in randul tinerei clientele respectiv participarea lor in diferite competitii ale sportului cu motor.
Odata cu aparitia versiunii TYPE-R a modelului Civic, zilele acestor "mici rachete" sunt numarate, astfel ca in primavara anului 1998 iese din productie ultimul model cu un nume de CR-X, in prima jumatate a anului 2000 fiind livrate si ultimele exemplare.
Golul ramas in paleta de modele dupa iesirea din productie a modelului CR-X, va ramane pentru totdeauna, deoarece cerintele pietei dar mai ales constrangerile tehnologice si ecologice din vremurile ce aveau sa urmeze, fac aproape imposibila o reactivare a sa.
O reinterpretare in maniera moderna prin lansarea pe piata a modelului CR-Z, privit de catre mai marii firmei chiar ca urmas legitim al primelor doua generatii CR-X, este cea mai buna dovada in acest sens.
Numele modelului este acronimul pentru "Civic Racing eXperimental", literalmente "Civic, Experiment de Curse", sugerand astfel atat legatura stransa pe care o are cu modelul Civic cat si genele sale sportive.
Toate cele trei generatii sunt proiectate, dezvoltate si fabricate exclusiv in Japonia, pe piata automobilistica fiind de gasit intre anii 1984-1998.

HONDA CIVIC CR-X 1983-1987

HONDA CR-X 1987-1991

HONDA CRX del SOL / HONDA del SOL 1992-1998

Inapoi

 

HONDAFAN 2004-2024